پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
سید کاظم دلخوش سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس با اشاره به الزام اینماد برای کسبوکارهای اینترنتی برای پرداختیارها گفت: «موضع رسمی نمایندگان مجلس همواره اجرای کامل قوانین مصوب در عین رفع نواقص است.»
به گزارش مهر، دلخوش در واکنش به مصاحبه و خبر منتشرشده درباره مخالفت نمایندگان مجلس با الزام دریافت نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) توسط کسبوکارهای الکترونیکی و ابلاغیه اخیر شرکت شاپرک به پرداختیارها بهمنظور اجرای آن، اظهار داشت: «مطلب منتشرشده صرفاً برداشت رسانه بوده و نظرات مجلس در قالب تصویب و ابلاغ قوانین و مقررات منعکس میشود و موضع رسمی نمایندگان همواره اجرای کامل قوانین و مقررات مصوب ازجمله قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و قانون مبارزه با پولشویی و آئیننامههای اجرایی آنهاست؛ البته لازم است بانک مرکزی در زمینه تسهیل شرایط کار و فعالیت اقتصادی را برای فعالان حوزه پرداخت اقدامات مؤثرتری انجام داده و نواقص و خلأهای فعلی را برطرف کند.»
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین در ادامه گفت: «نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) از جهت ساماندهی فضای مجازی و حفظ حقوق مصرفکننده با توجه به فرمایش نوروزی رهبر معظم انقلاب در زمینه رها بودن فضای مجازی، طبق قوانین و مقررات برای کسبوکارهای اینترنتی الزامی است. همچنین قانون مبارزه با پولشویی ازجمله قوانین بسیار مهم در جهت شفافیت اقتصادی و جلوگیری از بروز مفاسد و تخلفات است که اصلاحات اخیر آن ازجمله ماده ۱۴ الحاقی توسط کمیسیون حقوقی و قضائی تصویب و نهایتاً به تصویب صحن علنی مجلس رسیده است و آئیننامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی آن نیز توسط هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین منطبق با قوانین تشخیص داده شده است. بنابراین ابلاغیه اخیر شرکت شاپرک که در اجرای آئیننامه اجرایی مذکور بوده کاملاً قانونی و موردحمایت مجلس شورای اسلامی است و شرکتهای پرداختیار مشابه سایر فعالان اقتصادی ملزم به رعایت قوانین و مقررات هستند.»
دلخوش تصریح کرد: «موضع رسمی نمایندگان مجلس همواره اجرای کامل و دقیق قوانین و مقررات در عین رفع نواقص و کمبودهای موجود توسط دستگاههای اجرایی ازجمله بانک مرکزی بهعنوان متولی حوزه پرداخت کشور است.»
چند روز قبل هم امیر محمد پرهامفر مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفته بود که بر اساس ابلاغیه شاپرک، پرداختیارها صرفاً مجاز به ارائه درگاه پرداخت آنلاین به آن دسته از پایگاههای اینترنتی هستند که دارای اینماد باشند.
پرهامفر بابیان اینکه اخذ درگاه پرداخت توسط کسبوکارهای فاقد مجوز را غیرقابلپذیرش است، گفته بود: درگاههای پرداخت، پرداختیارها و سایر ابزارهای مالی در اختیار یک پایگاه اینترنتی که ارائهدهنده یک خدمتی است، قرار میگیرند و نمیتوان پذیرفت فعالیتی که مورد تأیید نهاد حاکمیتی نیست، امکان دریافت وجه را داشته باشد. بایستی به این نکته هم اشاره کرد منوط شدن ارائه درگاه پرداخت کسب به دریافت «اینماد» توسط کسبوکارهای مجازی، فعالیت بسیاری از سایتهای قمار، شرطبندی و کلاهبرداری را کاهش خواهد یافت.
گفتنی است؛ پس از تصمیم اخیر مرکز توسعه تجارت الکترونیک مبنی بر الزام دریافت اینماد برای کسبوکارهای اینترنتی جهت استفاده از پرداختیارها، بسیاری از کسبوکارهای آنلاین، خصوصاً استارتاپهای نوپا، کسبوکارهای خرد و خانگی نسبت به این اقدام واکنش نشان دادند.
مرکز توسعه تجارت الکترونیک نیز به جهت تشریح اهداف این تصمیم برای فعالان اقتصادی، کسبوکارهای اینترنتی و همچنین پاسخ به برخی مباحث غیر کارشناسی در فضای مجازی، اطلاعیهای را در روز چهارشنبه ۲۳ تیرماه منتشر کرد.
در این اطلاعیه آمده است: دریافت اینماد ظرف چند ساعت برای تمامی کسبوکارهای قانونمند امکانپذیر است و گواه آن افزایش ۲ برابری اعطای اینماد در سال گذشته است. بنابراین انتظار میرود پرداختیارها با تمکین به قوانین و مقررات جاری کشور، با پرهیز از ارائه خدمت به کسبوکارهای فاقد مجوزهای قانونی، از ادامه نابسامانی، تضییع حقوق مصرفکننده و اختلال در فضای رقابت و محیط کسبوکار کشور جلوگیری کنند.