پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
استیو جابز برای صنعت پرداخت الکترونیک چه کرد
راه پرداخت؛ در دنیای امروز که بچههای ده دوازده ساله هم با آیفونهایشان در سالن غذاخوری مدرسه در حین غذا خوردن و فقط با فشردن یک دکمه به اینترنت وصل میشوند تا اپلیکیشنها و موزیکهای جدید را دانلود کنند، بهتر است ما با اینکه استیو جابز که بود و کجا کار میکرد و چه کرد شروع نکنیم. دیگر همه این خبر را شنیدهاند که بزرگ مرد فراموش نشدنی دنیای فناوری دار فانی را وداع گفت در کمتر از ۲۴ ساعت تمام دنیا در مورد استیو جابز حرف میزدند. مردی که حتی مرگش هم دنیای مجازی و تکنولوژی را با موجی جدید همراه کرد. مردی که نماد نوآوریهای عصر امروز است و این نوآوریهایش در همه زمینهها مشهود است. این بدون شک شامل صنعت بانکداری و پرداخت الکترونیک هم میشود. ما نیز سعی داریم تا مروری بر خدمات و نوآوریهای او در این زمینه داشته باشیم.
شروع تغییرات با آیتیونز
در سال ۲۰۰۳ وقتی صنعت موسیقی با مشکل دانلود غیر قانونی موسیقی در اینترنت مواجه بود، اپل به طور خلاقانهای این مشکل را تا حد زیادی حل کرد. اپل با بسیاری از شرکتهای تولید موسیقی طرف قرار داد شد و سایت iTunes را راهاندازی کرد تا کاربران بتوانند موسیقیهای مورد علاقه خود را به طور قانونی و تنها با پرداخت اینترنتی مبلغ کمی، دانلود کنند. البته امروزه iTunes دیگر فقط جای خرید اینترتی موسیقی نیست و قدم به فرای این حرفها گذاشته است! این ایدهٔ خلاقانه اپل باعث شد تا موج جدیدی از خرید و فروشهای اینترنتی به راه بیفتد.
دنیای قشنگ تلفنهای همراه هوشمند و پرداخت همراه
یک زمانی تلفنهای همراه انقدر بزرگ بودند که اگر ویبره داشتند و موبایل در جیبتان بود (هر چند در جیب جا نمیشدند) و خدایی نکرده موبایلتان زنگ میخورد احتمال فلج شدنتان زیاد بود! اما همین موبایلها آرام آرام جایشان را به موبایلهای کوچکتر دادند و نسل موبایلها هر روز پیشرفتهتر شد تا نوبت به اسمارتفونها رسید. اما هیچ چیز مثل iPhone که در سال ۲۰۰۷ به بازار معرفی شد این عرصه از صنعت را دچار تغییر و تحول نکرد. موبایلی با صفحه نمایش لمسی، نرم افزارهای خاص خودش و قابلیت خرید نرم افزارهای بیشتر از طریق فروشگاه اینترنتیاش، چیزهایی که یک موبایل معمولی را شبیه به یک کامپیوتر کوچک جیبی کردند و صنعتی جدید را شکل دادند که تا به امروز هنوز خود اپل پیشرو این صنعت است. با فراگیر شدن تلفنهای همراه هوشمند موضوع پرداخت همراه بیش از همیشه جدیتر شد. ابزاری که تا زمانی فقط برای مکالمه و ارسال پیامک مفید بود به ابزاری تبدیل شد که ادعای ارزش افزوده داشت. این روزها هر روز انواع نرمافزارهای روی تلفن همراه به بازار ارائه میشوند. خدمتی که اپل به دنیای پرداخت همراه کرد مانند خدمتی بود که ادیسون به صنعت برق کرد.
این تبلتهای همهکاره و همه فن حریف
در سال ۲۰۱۰ تبلت iPad دوباره موج جدیدی در بازار راه انداخت. کاری که دیگر رقیبان این صنعت آرزوی آن را داشتند اما تا به آن روز موفق به این کار نشده بودند. برای خیلی از مصرف کنندگان iPad وسیلهای شده برای استفاده از انواع رسانههای دیجیتالی. حالا میخواهد موسیقی، فیلم یا خواندن کتاب باشد یا تماشای شبکههای تلویزیونی. این صنعت آن قدر سریع در حال رشد است که بعضی از فعالان صنعت پیشبینی کردهاند که فروش کامپیوترهای معمولی در سالهای آینده اندکی کاهش خواهد داشت.
با تمام این ابتکارات و نوآوریها اپل در صنعتهای مختلف، گاهی باور اینکه اپل در ابتدا فقط یک شرکت سازنده کامپوتر بود کمی سخت است؛ اما تمام اینها باورش کمی آسان میشود وقتی به این میرسیم که پشت تمام این موفقیتها، مرد کوچک اندامی بود به نام استیو جابز که قلب و ذهنی بزرگ داشت و بخش عظیمی از درآمدهای خود را صرف امور خیریه میکرد.