پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
تجربیات جهانی شرکتهای استارتآپ در حوزه بلاکچین
گزارش «تجربیات جهانی شرکتهای استارتآپ در حوزه بلاکچین» توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منتشر شد.
ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در راستای کمک به متنوعسازی حوزههای فعالیت اکوسیستم استارتآپی و ترویج نمونهها و الگوهای موفق جهانی، گزارش «بررسی تجربیات جهانی شرکتهای استارتآپ در حوزه بلاکچین» را منتشر کرده است. در این گزارش به بررسی تجربیات جهانی شرکتهای استارتآپی فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال پرداخته شده تا به کارآفرینان و سرمایهگذاران جدیدی که به این اکوسیستم نوظهور وارد میشوند، کمک بشود.
معاونت عملی و فناوری امیدوار است که انتشار این گزارشها در راستای معرفی پتانسیل اکوسیستم مبتنی بر دانش و فناوری اقتصاد دیجیتال برای حل مسائل و اولویتهای کشور و همچنین استفاده از ظرفیتها و فرصتهای ناشی از توسعه فناوری و نوآوری، راهگشا باشد.
فایل PDF این گزارش را میتوانید از اینجا دانلود و خلاصهای از آن را میتوانید در ادامه مطالعه کنید.
در این گزارش بعد از ارائه برنامههای ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی، حوزههای اولویتدار فعالیت ستاد و برنامههای جامع ستاد در راستای توسعه اکوسیستم اقتصاد دیجیتال، به بررسی وضعیت کلان حوزه بلاکچین پرداخته شده است.
در این بخش تعریف مختصری از بلاکچین و سازوکار و مزایایی که فناوری دارد، به کاربردهای کلیدی آن اشاره شد که شامل سوابق دیجیتال قوی، مبادله داراییهای دیجیتال و قراردادهای هوشمند میشود.
همچنین در نموداری، ارزش بازار و نرخ رشد سرمایهگذاری در حوزه بلاکچین مطرح شد.
رشد کاربرد فناوری بلاکچین، سرمایهگذاران خطرپذیر را به سمت حمایت از شرکتهای نوپا فعال در این حوزه سوق داد. در دهه معاصر چیزی حدود ۱۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری توسط سرمایهگذاران خطرپذیر در استارتآپهای بلاکچین صورت گرفته است که برترین سرمایهگذاران فعال در این حوزه در نمودار زیر نمایش داده شدهاند.
در ادامه گزارش به چالشها و فرصتهای کلیدی حوزه بلاکچین اشاره شده است:
- تسهیل فرایندهای انتقال پول و افزایش شفافیت و امنیت فرایندهای پولی با استفاده از بلاکچین
- ایجاد راهکارهای نوین به منظور نگهداری امن از داراییهای دیجیتال
- استفاده از بستر بلاکچین به منظور ارتقا در فرایندهای تامین سرمایه و سرمایهگذاری
- افزایش امنیت و سرعت د کاهش هزینهها در بازارگاههای آنلاین نسل گذشته
- توسعه زیرساخت بلاکچین و گسترش میزان استفاده از آن در سطح جامعه
- عدم دسترسی به اینترنت آزاد و امکان سواستفاده از اطلاعات اشخاص
- حفظ و نگهداری از اطلاعات سازمانی با امنیت و بهبود فرایندهای سازمان با استفاده از پتانسیل بلاکچین
در بخش دیگر این گزارش، استارتآپهای فعال در بلاکچین و حوزه فعالیتشان معرفی شده است.
در ادامه استارتآپهای هر حوزه به صورت مجزا معرفی شدهاند. استارتآپهایی که در این گزارش به آنها اشاره شده استارتآپهای فعال در ۱. حوزههای نقل و انتقال و خرید و فروش ارزهای دیجیتال، ۲. مدیریت داراییهای دیجیتال، ۳. جمعسپاری، سرمایهگذاری و تامین سرمایه، ۴. بازارگاههای همتا به همتا، ۵. خدمات توسعه، زیرساخت، احراز هویت و امنیت و ۵. راهکارهای سازمانی مبتنی بر بلاکچین هستند. در هر بخش توضیحی درباره آن کسبوکار، محصولات و خدماتی که ارائه میدهد، کل سرمایهای که توانسته تامین کند، مدل درآمدی، موقعیت جغرافیایی و سال تاسیس و مواردی از این دست، ارائه شده است.