پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیرعامل سابق گوگل: ویروس کرونا غولهای فناوری را بزرگتر خواهد کرد
اریک اشمیت، مدیرعامل سابق گوگل درباره آینده صنعت فناوری پس از پایان شیوع ویروس کرونا پیشبینی میکند که غولهای فناوری بعد از این بحران بزرگتر خواهند شد.
اریک اشمیت، مدیرعامل سابق گوگل با بیان اینکه برندها و شرکتهای قدرتمند، سریعتر میتوانند وضعیت خود را از آسیب بحران کرونا بهبود بخشند، میگوید: «اگر رهبر صنعت به خوبی مدیریت شود، سال بعد با قدرت بیشتری ظاهر خواهد شد.» اشمیت که از سال 2001 تا 2011 مدیرعامل گوگل و پس از آن تا سال 2017، رئیس اجرایی گوگل و شرکت مادر آن یعنی آلفابت بوده، برای پیشبینیهایش در زمان ویروس کرونا از تجربههایی که در دوران رکود بزرگ اقتصادی (سالهای 2007 تا 2009) به دست آورده بود، کمک گرفت.
البته اشمیت در صحبتهای خود به طور خاص درباره گوگل صحبت نمیکند (او پس از کنارهگیری از گوگل، هنوز بیش از چهار میلیون از سهام آن را دارد) و آمازون را بهعنوان شرکتی مثال میزند که با شرایط بهتری در آینده روبهرو خواهد شد. درواقع در این روزهای بحرانی که فروشگاههای فیزیکی که بهصورت حضوری خدماتشان را به مردم ارائه میکردند، تعطیل شدهاند و افراد از حضور در مکانهای عمومی خودداری میکنند، خردهفروشهای آنلاین سفارشهای زیادی دریافت میکنند. به گفته اشمیت، پس از پایان شیوع ویروس کرونا، مشتریان جدیدی که خردهفروشیهای آنلاین جذب کردهاند، به احتمال زیاد به آنها وفادار خواهند ماند.
پیش از شیوع ویروس کرونا، رگولاتورهای فدرال و محلی روی عملکرد کسبوکار شرکتهای بزرگ فناوری مانند گوگل، آمازون و فیسبوک به شدت سختگیری میکردند؛ در اصل، مقامات نگران این بودند که قدرت این غولهای فناوری روز به روز بیشتر شود و رقیبان کوچکتر خود را کنار زنند و مدیریت نادرستی روی اطلاعات کاربران داشته باشند. اشمیت در پاسخ به کسانی که از قدرتمندتر شدن شرکتهای بزرگ فناوری نگران بودند، میگوشد: «ساده است. کافیست در شرکتهایی سرمایهگذاری کنید که ممکن است به قدری کسب سرمایه داشته باشند که با غولهای فناوری رقابت کنند. مثلا شرکت زوم که خدمات کنفرانس ویدیویی ارائه میدهد، به سرعت در حال پیشرفت است تا بتواند با شرکتهای بزرگ فناوری رقابت کند.»
او درخصوص انتقادهایی که میگویند رقابت شرکتهای کوچک با شرکتهای بزرگ فناوری مانند اپل، که بیش از 200 میلیارد دلار پول نقد دارد، بیهوده است، میگوید: «درواقع پیشنهاد من این است که به جای نگرانی از قدرتمندشدن غولهای فناوری، بیشتر سرمایهگذاری کنید و بیشتر رقابت کنید.»
به طور کلی از نظر اشمیت، پس از پایان دوره شیوع کرونا رهبران کنونی فناوری از مزیت بیشتری برخوردار خواهند بود. آنها برخلاف شرکتهای سنتی، به جمعآوری درآمد انبوه بسنده نمیکنند. همچنین این شرکتها، دارای برندهای معروفی هستند و پول زیادی نیز دارند تا در دوران سخت مانند این روزهای بحرانی، از پس خودشان بربیایند. او ادامه میدهد: «من مدتها پیش درس بزرگی گرفتم، هیچوقت پول نقد خودتان را به صفر نرسانید. بسیاری از شرکتهای فناوری که میشناسم، پول نقد زیادی دارند و وضعیت خوبی خواهند داشت.»
در این خصوص، میتوان آمازون را مثال زد که در اواخر سال 2019، 36.1 میلیارد دلار دارایی معادل پول نقد داشت. فیسبوک و آلفابت نیز به ترتیب 19.1 میلیارد دلار و 18.5 میلیارد دلار پول نقد داشتند. با تمام این اوضاع، شرکتهای بزرگ فناوری در این بحران کنونی ضررهایی نیز دیدهاند. تبلیغات آنلاینی که فیسبوک و گوگل به آن وابسته هستند، نشان میدهد که در زمان شیوع ویروس کرونا ضرر دیدهاند و علاوه بر آن، اپل مجبور شده مغازههای خود را تعطیل کند.
به گفته اشمیت، به نظر میرسد شرکتهای بزرگ فناوری سریعتر بتوانند پس از این بحران ضررهایشان را جبران کنند و نسبت به قبل، قدرتمندتر شوند. آنها همچنین از مسئولیت سازمانی درک بیشتری خواهند داشت. برای مثال فیسبوک و یوتیوب بسیار در تلاش هستند تا اطلاعات نادرست از ویروس کرونا را که در سرویسهایشان منتشر شده، پاک کنند.
اشمیت میگوید: «در 10 سال گذشته این باور وجود داشت که خوب است شبکهها آزاد باشند و هرکس بتواند هر چه را که دوست دارد منتشر کند. اما حالا میبینیم که هر شرکت فناوری به دنبال این است که به دروغهای کاربران و کسانی پایان دهند که سعی دارند اطلاعات نادرست منتشر کنند و با انکار وجود این بیماری به افراد آسیب بزنند.»
اشمیت این وضعیت را «تغییر فاز» میداند؛ تغییری که در آن، شرکتهای بزرگ فناوری قبلا مسئولیت تشخیص صحت اطلاعات منتشر شده را به جامعه واگذار میکردند و حالا خودشان این «مسئولیت اخلاقی» را برعهده گرفتند و باید از امنیت عموم اطمینان حاصل کنند. به گفته او، این تغییر بزرگی است که به احتمال زیاد ادامه خواهد داشت.