پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
فوربس معرفی کرد: جوانترین میلیاردرهای دنیای تکنولوژی+تصاویر
سالهای سال اغلب همنسلهای ما عنوان ثروتمندترین فرد جهان را با نام «بیل گیتس» به خاطر میآوردند. حالا اما اوضاع کمی تغییر کرده است. هر چند بنیانگذار بزرگترین شرکت نرمافزاری جهان همچنان به عنوان یکی از اعضای پروپا قرص فهرست ثروتمندترین مردم جهان شناخته میشود، اما نسل جدیدی از ثروتمندان در حال رشد است که مهمترین مشخصهشان سن و سال پایین و کم آنها است.
اشتباه نکنید؛ این ثروتمندان جوان چندان تکیهای بر میراثهای هنگفت خانوادگی نداشته و اغلب با ایده و خلاقیتهای شخصی خودشان به چنین ثروتی دست پیدا کردهاند.
با این اوصاف احتمالا تا حالا متوجه شدهاید که دست کم نیمی از فهرست جوانترین ثروتمندان جهان را فعالان عرصه تکنولوژی به خودشان اختصاص دادهاند، چون در این صنعت ایده و خلاقیت هر شخص میتواند تضمینی برای رشد آیندهاش باشد. در همین راستا مجله معتبر فوربس بهتازگی فهرستی از جوانترین میلیاردرهای جهان را منتشر کرده است که تعدادشان به بیست نفر میرسد. این بیست نفر در واقع کم سن و سالترین میلیاردرهای جهان هستند که مجموع داراییهای خالص آنها به کمتر از 100 میلیارد دلار میرسد.
در واقع “سیلیکونولی” نیمی از این میلیاردرهای جوان را در خودش دارد. درست به همین دلیل هم هست که این روزها ورود به دره تکنولوژی برای بسیاری از علاقهمندان و دانشآموختگان صنعت تکنولوژی به یک رویای بزرگ تبدیل شده است. آنها معتقدند که ورود به سیلیکونولی میتواند آیندهشان را تضمین کند. در سالهای اخیر و با رشد شبکههای اجتماعی و کارکردهایشان در زندگی روزمره افراد، بسیاری از موسسان و مدیران این شبکهها به درآمد و سود قابل توجهی رسیدهاند تا در نهایت در این فهرست قرار بگیرند. با این اوصاف است که «داستین موسکویتز» یکی از موسسان بزرگترین شبکه اجتماعی جهانی یعنی فیسبوک در سن 28 سالگی و با سرمایه خالص 7/2 میلیارد دلاری جایگاه اول را در این فهرست به خودش اختصاص داده است. مارک زوکر برگ اما بعد از کاهش ارزش سهام یک پله پایینتر از هم اتاقیاش قرار دارد. او تنها هشت روز بزرگتر از موسکویتز است و در یک سال اخیر شاهد کاهش چشمگیر سرمایه و داراییهایش بوده است. با این اوصاف فهرست جوانترین میلیاردرهای دنیای تکنولوژی به ترتیب عبارتند از:
داستین موسکویتز (Dustin Moskovitz)
او جوانترین شخص میلیاردر و ثروتمند جهان است که در سن 28 سالگی سرمایهای برابر 7/2 میلیارد دلار دارد. او همکلاسی مارک زوکربرگ در دانشگاه هاروارد بود که بعدها همراه با زوکربرگ شبکه اجتماعی فیس بوک را تاسیس کرد و سومین کارمند رسمی آن شد. موسکویتز همراه با زوکربرگ در سال 2010 به کمپین فعالیتهای انسان دوستانه بیل گیتس با نام Giving Pledge پیوستند. او در سال 2008 فیس بوک را ترک کرد تا همراه با جاستین روزنستین شرکت Asana را در زمینه اپلیکیشنهای تحت وب تاسیس کند.
مارک زوکر برگ (Mark Zuckerberg)
او هم بیستوهشت ساله است و میزان سرمایه خالصش به 4/9 میلیارد دلار میرسد. او بعد از شکست فیسبوک در بازار بورس نیویورک بخش قابلتوجهی از ثروت و سرمایهاش را از دست داد. او در سال 2011 شخصا 1/8 میلیارد دلار ضرر کرد تا بیشترین ضرر مالی سال گذشته را در میان میلیاردرهای جهان به خودش اختصاص بدهد.
شخص سال 2010 به انتخاب مجله تایم، با راهاندازی و مدیریت بزرگترین شبکه اجتماعی جهان به سرعت رشد کرد و به معروفترین میلیاردر جوان در دنیا تبدیل شد.
با این حال اما، بسیاری معتقدند که او بعد از عرضه سهام شرکتش در بازار سهام شکست سنگینی را متحمل شده است.
سین پارکر (Sean Parker)
یکی از موسسان سرویس به اشتراک گذاری فایل Napster و اولین ريیس وبسایت شبکه اجتماعی فیسبوک حالا در سن سی و دو سالگی و با سرمایه خالص 3/1 میلیارد دلار، عنوان چهارمین میلیاردر جوان جهان را به خودش اختصاص داده است. او که موسس چندین استارت آپ (شرکت نوظهور در عرصه تکنولوژی) است، به تازگی سعی دارد استعدادش را در سومین استارت آپش یعنی Airtime که یک پلتفرم چت ویدئویی است، امتحان کند.
جک دورسی (Jack Dorsey)
موسس شبکه اجتماعی پرطرفدار توییتر و موسس و مدیرعامل شرکت پرداخت موبایلی Square که حالا در سن سی و پنج سالگی و سرمایه خالص 1/1 میلیارد دلاری جایگاه پنجم را در فهرست جوانترین میلیاردرهای جهان به خودش اختصاص داده است. در ماه آگوست گذشته شرکت Square از همکاری مشترکش با کافیشاپهای زنجیرهای Starbucks خبر داد. در این همکاری Starbucks در این شرکت 25 میلیون دلار سرمایه گذاری کرده است.
سرگی برین (Sergey Brin)
یکی از موسسان غول موتور جستوجوی اینترنتی گوگل که حالا در سن سی و نه سالگی سرمایهای برابر 33/20 میلیارد دلار دارد و عنوان هشتمین میلیاردر جوان را به خودش اختصاص داده است. او بعد از راهاندازی گوگل بر نوآوریهای آینده تمرکز کرد و ريیس بخش پروژههای ویژه در گوگل شد. افزایش حدود 30 درصدی قیمت سهام گوگل در سالهای اخیر باعث افزایش 6/3 میلیارد دلاری در سرمایه خالص او شده است. او اخیرا پروژه عینک گوگل را رونمایی کرده است که به کاربرانش امکان انجام فعالیتهایي مانند چت را هنگام پيادهروی میدهد.
لری پیج (Larry Page)
او همیشه و در اغلب لیستها در کنار همکار قدیمیاش یعنی سرگی برین قرار داد. او هم یکی از موسسان گوگل است که حالا در سن سی و نه سالگی با سرمایه 33/20 میلیارد دلاری عنوان نهمین میلیاردر جوان دنیا را در اختیار گرفته است. او اما حالا بیش از یک سال است که به عنوان مدیرعامل گوگل در این شرکت فعالیت میکند. بیماری او در ماه آوریل گذشته که به از دست دادن صدایش به صورت موقتی منجر شد، جنجالهای خبری زیادی را درباره او ایجاد کرد. خانههای شخصی او به خاطر استفاده از سلولهای خورشیدی و سوختهای پاک و سازگار با محیط زیست در جهان شهرت دارند.
جری یانگ (Jerry Yang)
یکی از موسسان شرکت اینترنتی بزرگ Yahoo که سالها به عنوان مدیرعامل آن هم فعالیت میکرد. او اما همچنان عضو هیاتمدیره این شرکت بود تا در نهایت در ماه ژانویه سال 2012 از عضویت در هیاتمدیره این شرکت کنارهگیری کرد. وي در حال حاضر یکی از اعضای هیاتمدیره شرکت Cisco است. او حالا در سن چهل و سه سالگی با سرمایه خالص 2/1 میلیارد دلار عنوان پانزدهمین میلیاردر جوان دنیا را در اختیار دارد.
پیتر تیل (Peter Thiel)
او یکی از موسسان شرکت PayPal و در حال حاضر مدیرعامل این شرکت است. تیل در سال 2004 مبلغی در حدود 500 هزار دلار در فیسبوک سرمایهگذاری کرد و نیمی از سهامش را در این شرکت در زمان ورود فیسبوک به بورس در ماه مه گذشته فروخت. او از ماه آوریل گذشته دوباره برای تدریس به دانشگاه استنفورد بازگشته است. حالا او 44 ساله است و با سرمایه 4/1 میلیارد دلاری رتبه هفدهم این فهرست را به خودش اختصاص داده است.
پیر امیدیار (Pierre Omidyar)
هجدهمین میلیاردر جوان دنیا یک ایرانی 45 ساله است که سرمایه خالصی برابر 2/8 میلیارد دلار دارد. او زمانی که بزرگترین حراجی آنلاین جهان یعنی eBay را تاسیس کرد، تنها سی و یک سال سن داشت. اما در سال 1998 و زمانی که شرکت او وارد بازار سهام و بورس شد، ناگهان ثروتمند شد. از آن زمان فعالیتهای انساندوستانه او در آفریقا هم شروع شده است. او حتی مراکز آموزشی مختلفی در کشورهای آفریقایی تاسیس و راهاندازی کرده است.
رید هافمن ( Reid Hoffman)
او یکی از موسسان و ريیس هیاتمدیره شرکت LinkedIn است که در سن چهلوپنج سالگی با سرمایه خالص 1/2 میلیارد دلار، رتبه نوزدهم را در این فهرست به خودش اختصاص داده است. او همچنین یکی از اعضای هیاتمدیره شرکت بازیهای آنلاین Zynga است. سرمایهگذاری 40 هزار دلاری او در سال 2004 در فیس بوک، در ماه آگوست گذشته بازگشت بیش از 100 میلیون دلاری داشته است.
منبع: دنیای اقتصاد – Forbes