پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رئیس سازمان بورس ضمن اعلام اینکه امسال در بازار سرمایه کیفیت افشای شرکتهای بورسی افزایش پیدا میکند، دورنمای بورس در سال جاری و اقدامات مرتبط در این بخش را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، امروز دوازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه با حضور رئیس سازمان بورس، مدیران ارکان بازار سرمایه، رئیس بیمه مرکزی و معاون بانک مرکزی در نمایشگاه بینالمللی تهران افتتاح شد.
شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس، در افتتاحیه این مراسم با بیان اینکه نمایشگاه بورس یکی از رویدادهای بسیار مهم بازارهای مالی کشور است، گفت: «هدف نمایشگاه، افزایش دانش مالی و عمقبخشی به دانش افراد است. دیگر هدف نمایشگاه انتقال آخرین اطلاعات در حوزه تکنولوژی مالی در حوزه فین تکها و استارتآپها ست.»
او افزود: «در نمایشگاه بورس افراد میتوانند با انواع روشهای معاملات آشنا شوند و اقشار مختلف از اساتید دانشگاه تا فعالان بازار سرمایه در این نمایشگاه حضور دارند و هیچ محدودیتی برای حضور در نمایشگاه نیست.»
رئیس سازمان بورس گفت: « نقش بانکها در بازارهای مالی هر کشوری مهم است، در بازار پول تأمین مالی کوتاهمدت دنبال میشود که در کشور ما این هدف را بانکها به خوبی انجام میدهند اما چون بازار سرمایه نقش کمی داشته، بانکها تأمین مالی بلندمدت هم داشتند و درعینحال بازار سرمایه در این مدت توانسته رشد داشته باشد. البته سعی میکنیم نقش پررنگتری در تأمین مالی بنگاهها داشته باشد.»
محمدی ادامه با اشاره به ابزارهای مالی اسلامی که در بازار سرمایه ایران رونمایی شده است، ادامه داد: «ابزارهای مالی از جمله ابزارهای مالی اسلامی خوبی در بازار سرمایه به کار گرفته میشود. علاوه بر این در بازار سرمایه و بازار تأمین اطمینان برای انتشار اوراق بیمه اتکایی و رویدادهای طبیعی همکارهای خوبی داشتند. امیدواریم ابزارهای ترکیبی در بازار سرمایه و بیمه داشته باشیم.»
به گفته او، اوراق وکالت منفعت بیمه اتکایی از جمله ابزارهای مالی اسلامی است که جدیداً اضافه شده است.
محمدی یادآور شد: «ارزش بورس و فرابورس در سال گذشته ۸۰ درصد افزایش پیدا کرد و این روند مستمری است در پنج سال گذشته ۱۷.۵ درصد بورس رشد داشته است. در یک ماه اخیر هم بازار سرمایه با ۱۲ درصد رشد مواجه بوده و رشد تأمین مالی ۵۴ درصد افزایش داشته و به ۱۲۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. البته نسبت به اهدافی که در بازار سرمایه است انتظارات بیشتری برای توسعه ابزارهای مالی وجود دارد.»
محمدی افزود: شاخص بورس در سال ۱۳۹۷ معادل ۸۷ درصد رشد داشته که بازده مناسبی است. یکی از اقداماتی که در سال گذشته در بازار سرمایه صورت گرفت کاهش هزینههای معاملاتی و افزایش تعداد معاملات بود. همچنین کاهش نرخ مالیات نقلوانتقال سهام و اعمال نرخ صفر برای سود تقسیمنشده از دیگر اقدامات بازار سرمایه بود که از آثار آن میتوانیم به افزایش سرمایه ۶۳ هزار میلیارد تومانی اشارهکنیم.»
او با اشاره به تغییر دستورالعمل توقف و بازگشایی نمادهای معاملاتی، گفت: «بازنگری توقف و نمادها باعث شد تعداد نمادهای متوقف کاهش یابد. در حال حاضر تعداد نمادهای متوقف بسیار کم شده که نشان میدهد نقدشوندگی بازار افزایش پیدا کرده است.»
محمدی با اشاره به راهاندازی ابزارهای جدید مالی گفت: «راهاندازی ابزار مالی کلاسیک مثل آتی سبد سهام انجام شد و عضویت ایران در آیسکو به عنوان عضو عادی خیلی مهم بود. انشاءالله امسال انتشار صورتهای مالی به صورت IFRS عملیاتی میشود. همچنین راهاندازی بورس بینالملل در کیش از موضوعات مهم است که امسال انجام میشود.»
رئیس سازمان بورس گفت: «کمیت افشای اطلاعات مالی شرکتها در ایران بین کشورهای منطقه و حتی دنیا بینظیر است و میخواهیم کیفیت افشا را نیز افزایش دهیم. از دیگر کارهایی که در دستور کار داریم اصلاح فرایندهای پذیرش است».
او افزود: «مصوبه کاهش مالیات نقلوانتقال هم توسط وزیر اقتصاد برای امسال نیز پیشنهاد شده و بر اساس آن قرار است مالیات از نیم درصد ۰.۱ درصد کاهش پیدا کند.»