پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
درباره ایران چک چه میدانید؟ / نگاهی کوتاه به مسیری که ایران چک طی کرده است
یکی از ابزارهای پولی کشور که بانک مرکزی ایران بر طبق قانون پولی و بانکی مجاز یا موظف است که آن استفاده کند، ایران چک است. بر طبق تعریفی که در سایت بانک مرکزی آمده است، ایران چک چکی است که توسط بانک صادر و وجه آن در هر یک از شعب تمامی بانکهایی که با یکدیگر قرارداد دارند یا توسط نمایندگان و کارگزاران آنها پرداخت میشود.
ایران چک شباهتی به چکهای بانکهای تجاری، یک حواله یا دستور پرداخت ندارد و یکی از انواع چکهای تعریف شده در قانون چک هم نیست، بلکه ایران چک از جنس اسکناس است. درواقع میتوان گفت ایران چک همان پول نقد است که در حال حاضر به مبالغ ۵۰ هزار تومان و ۱۰۰ هزار تومان وجود دارند.
تاریخچه ایران چک
در سال ۱۳۸۶ هر بانک ایرانی مجوز چاپ ایران چک تا سقف مبلغ ۵۰۰ هزار ریال را داشت؛ اما در سال ۱۳۸۷ امتیاز چاپ ایران چک از بانکهای دیگر گرفته شد و تنها بانک مرکزی ایران امتیاز چاپ آن را در دست گرفت.
در همین راستا نیز بانک مرکزی خبری تحت عنوان «بانکهای کشور صرفا مجاز به فروش ایران چک بانک مرکزی هستند» منتشر کرده بود و گفت که «کلیه بانکهای کشور از تاریخ ۱۳۸۷/۰۵/۲۵ صرفا مجاز به فروش ایران چک بانک مرکزی بوده و بر همین اساس تمهیدات لازم بهمنظور تامین ایران چک بانک مرکزی برای ارائه خدمات مناسب بانکها به مردم فراهمشده تا هیچگونه مشکل و نگرانی در روند نقلوانتقال وجوه مشتریان به وجود نیاید.» ایران چکها در دو اسکناس با مبلغهای ۵۰۰ هزار ریال و یکمیلیون ریال و به ترتیب با طرحهای حرم امام رضا در مشهد و تخت جمشید در شیراز چاپ شدند.
اما در سال ۱۳۹۱ رئیس مجلس شورای اسلامی با استناد به بررسیهای هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین، انتشار ایران چک توسط بانک مرکزی را ممنوع اعلام کرد و بعد از توقف دو ساله، در سال ۱۳۹۳ بانک مرکزی ایران طرح جدید ایران چک ۵۰۰ هزار ریالی رونمایی کرد.