پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیرعامل بانک ملی ایران: رویکرد شبکه بانکی حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استارتآپهاست
نشست اعضای هیات مدیره بانکهای دولتی با کارآفرینان جوان به منظور بررسی و حلوفصل مشکلات آنها با حضور محمدرضا حسینزاده، مدیرعامل بانک ملی ایران، علیرضا دلیری، مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و شماری از اعضای هیات مدیره دیگر بانکهای دولتی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بانک ملی ایران، در این نشست محمدرضا حسینزاده، مدیرعامل بانک ملی ایران، با تاکید بر اینکه رویکرد شبکه بانکی حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استارتآپهاست، گفت: «ظرف چند روز آینده درگاهی تحت عنوان «ملی فاند» در رویداد ملی شو بانک ملی ایران رونمایی میشود که در آن ایدههای جدید معرفی میشوند و افراد علاقهمند میتواند به پشتوانه اعتبار بانک در این ایدهها سرمایهگذاری کنند.»
در این نشست محمدرضا حسینزاده، مدیرعامل بانک ملی ایران، با تاکید بر اینکه کارآفرینان برای ثروت آفرینی، اشتغال و تولید در کشور تلاش میکنند، گفت: «واقعیت این است که اگر شرکتهای دانشبنیان نبودند، امروز شاهد مهاجرت بسیاری از نخبگان کشور بودیم و جا دارد تا نظام بانکی از این کارآفرینان حمایت کند.»
حسینزاده با بیان اینکه کارآفرینان طی چند سال گذشته به خوبی در حوزه دانشبنیانها و استارتآپها ورود کردند، ادامه داد: «شبکه بانکی امروز واقف است که آینده کشور در حوزه استارتآپهاست و بنابراین افراد فعال در این بخش میتوانند برای تامین نیاز مالی و سرمایهگذاری خود روی کمک بانکها حساب کنند. شبکه بانکی کشور آمادگی لازم را دارد تا در کنار کارآفرینان و شرکتهای دانشبنیان باشد چرا که آینده جوانان کشور در این بخش است.»
مشاور معاون علمی و فناوری رییسجمهور نیز در این نشست با تقدیر از رویکرد مدیرعامل بانک ملی ایران در حمایت از دانشبنیانها گفت: «پیگیری حسینزاده در بحث دانشبنیانها برای ما بسیار جذاب بود. البته بانکهای دولتی همه در این زمینه پیشتاز هستند و بانکهای خصوصی نیز همراهی لازم را در جهت حمایت از دانشبنیانها داشتهاند.»
علیرضا دلیری با بیان اینکه در گذشته ظرفیت پذیرش ایدههای نو و دانشبنیان در نظام بانکی به علت ریسک بالای آنها وجود نداشت، افزود: «اکنون نگاه دنیا به استارتآپها و دانشبنیانهاست و فعالیتهای سنتی به اتمام رسیده است. باید زمینهای در کشور فراهم شود تا ما نیز بیش از پیش به این بخش ورود کنیم. امروز دیگر نگاه دولتی داشتن جواب نمیدهد و باید به بخش خصوصی اعتماد کنیم.»
دلیری اضافه کرد: «در سال جاری رشد پرداخت تسهیلات شبکه بانکی به شرکتهای دانشبنیان قابل توجه بود و اکنون میانگین پرداخت بانکها به این شرکتها در حدود 700 میلیارد تومان است. این پیام خوبی است که دانشبنیانها حوزه قابلاعتمادی هستند که هم به بازگشت منابع بانکی کمک میکنند و هم اینکه میتوانند در اقتصاد کشور اثرگذار باشند.»
او تاکید کرد: «شرکتهای دانشبنیان در بخش اعتبار سنجی و ضمانتنامه با دغدغههای بزرگی مواجه هستند چرا که عموما اغلب ایدهها برای اولین بار مطرح میشوند و شاید پذیرش این ایدهها برای بانک و فرد سرمایهگذار سخت باشد. از سویی در پرداخت تسهیلات به عملکرد گذشته شرکتهای دانشبنیان توجه میشود در حالی که باید نگاه ما به آینده این شرکتها باشد و در این زمینه میتوانیم شرکتهای اعتبارسنجی راهاندازی کنیم.»
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری بیان کرد: «همچنین اکثر کارآفرینان، جوانان نخبهای هستند که سرمایه فیزیکی چندانی ندارند و سرمایه آنها دانششان است و باید در بحث ضمانتنامهها برای پرداخت تسهیلات به این امر توجه شود. ما در کشور در بحث ضمانت معضل بزرگی داریم و آن هم نبود نهاد یکپارچه و بزرگ در این زمینه است که جلساتی در مجلس با کمیسیون اقتصادی برای ایجاد این نهاد برگزار شده است.»
در پایان این نشست نیز کارآفرینان به طرح سوالات و مسائل خود پرداختند و اعضای هیات مدیره بانکها ضمن تاکید بر حمایت از کارآفرینان، به سوالات آنها پاسخ دادند.