پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
صدور مجوز به وب سایتهای گردشگری از سوی سازمان میراث فرهنگی ممنوع شد
هیئت مقررات زدایی، صدور مجوز کسبوکار در فضای مجازی را در سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری غیرقانونی و ممنوع اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با استناد به تبصره ۲ ماده ۷ قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی مصوب 1370/7/7 و اصلاحات بعدی و در اجرای تبصره ۳ ماده ۲ دستورالعمل ارائه خدمات سیاحتی و گردشگری در فضای مجازی مصوب 1394/6/31 ، بهمنظور ساماندهی سامانههای الکترونیکی فعال در حوزه معرفی، اطلاعرسانی، بازاریابی و فروش خدمات گردشگری، شیوهنامهای را طراحی کرد که بر آن اساس افراد حقیقی و حقوقی علاقهمند به فعالیت و ارائه خدمات سیاحتی و گردشگری در فضای مجازی، چنانچه قبلاً مجوزی در چارچوب آئیننامه نظارت بر تأسیس و فعالیت دفترهای خدمات مسافرتی، سیاحتی، جهانگردی و زیارتی مصوب ۱۳۸۰ و آئیننامه ایجاد، اصلاح، تکمیل درجهبندی و نرخگذاری تأسیسات گردشگری مصوب ۱۳۹۴ برای فعالیت در حوزه گردشگری دریافت نکردهاند، با رعایت شرایطی میتوانستند نماد اطمینان گردشگری را دریافت کنند.
سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بر این باور بود که ایجاد چنین الزامهایی و داشتن اختیار در صدور مجوزهای کسبوکار در فضای مجازی، علاوه بر ساماندهی سامانههای فروش خدمات سفر، از کلاهبرداریهای مجازی جلوگیری خواهد کرد. به همین دلیل در سال 96 برخی از سایتهای گردشگری مجاز درعینحال که eNAMAD یا نماد اعتماد الکترونیکی کسبوکارهای اینترنتی را داشتند، مسدود شدند.
آن زمان انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی علت مسدود شدن شماری از سایتهای گردشگری را نداشتن T نماد (نماد اعتماد گردشگری در فضای مجازی) دانسته بود، درحالیکه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعتقاد داشت؛ داشتن T نماد الزامی نیست و میراث فرهنگی باید درخواست خود را دراینباره به هیئت مقررات زدایی وزارت اقتصاد ارائه کند، اما مدیرکل نظارت و ارزیابی گردشگری آن سازمان، این موضوع را بیارتباط با هیئت مقررات زدایی وزارت اقتصاد دانسته و گفته بود که قبلاً با مرکز توسعه تجارت الکترونیکی توافق شده تا پیش از صدور E نماد، متقاضی ایجاد کسبوکار گردشگری در فضای مجازی، از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تأییدیهای دریافت کند.
اکنون پس از گذشت یک سال حسین میر شجاعیان حسینی معاون امور اقتصادی و دبیر هیئت مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار در نامهای خطاب به علیاصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اعلام کرد؛ همانگونه که مستحضرید هیئت مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار در مصوبه مورخ 96/8/8 ضمن تصویب فهرست مجوزهای آن سازمان، دستگاه تحت مسؤولیت جنابعالی را بهعنوان دستگاه اصلی صدور مجوز دفاتر خدمات مسافرتی، سیاحتی و جهانگردی و زیارتی معرفی کرد.
حال با عنایت به اینکه در فهرست مجوزهای مصوب هیئت، نمادی با موضوع گردشگری وجود ندارد، ادامه فعالیت سامانه tnamad.ichto.ir در پایگاه اطلاعرسانی آن سازمان و صدور مجوز «نماد گردشگری» برخلاف مصوبه هیئت و غیرقانونی است.
دبیر هیئت مقررات زدایی همچنین مسدود کردن این سامانه در اسرع وقت را الزامی اعلام کرده و در ادامه این دستورالعمل آورده است؛ بهعبارتدیگر دفاتر مذکور طبق مصوبه ۱۳۸۰ هیئت محترم وزیران موظف به اخذ مجوز بند «ب» از آن سازمان بوده و برای فروشندگان خدمات دفاتر مذکور در فضای مجازی (واسطهها)، تنها پروانه کسب صادره از اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی کافی است و مسؤولیت نظارت بر آنها نیز بر عهده این اتحادیه است.
این نامه همچنین به نمایندههای تامالاختیار سازمان بازرسی کل کشور و دادستان کل کشور برای صدور دستور انجام اقدام مقتضی و همچنین به نماینده تامالاختیار دیوان محاسبات، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، رئیس اتاق تعاون، اتاق اصناف، کبیری و کوهکن دو نماینده مجلس شورای اسلامی رونوشت شده است.