پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
جایگاههای سوخت از سال آینده به دوربینهای پلاکخوان مجهز میشوند
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از اجرای آزمایشی طرح سوختگیری با استفاده از دوربینهای پلاکخوان در جایگاههای سوخت خبر داد. بر اساس این طرح، سهمیه سوخت خودروها به کارتبانکی مالکان منتقل شده و کارت سوخت حذف خواهد شد. این برنامه که از مرداد ۱۴۰۴ بهصورت تدریجی اجرا خواهد شد، باهدف شفافسازی توزیع سوخت، کاهش قاچاق و تسهیل فرایند سوختگیری طراحی شده است.
کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در برنامهای تلویزیونی گفت: «در تبصره ۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۴، وزارت نفت موظف شده است تا از طریق شرکت تابعه و با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، امکان انتقال سهمیه سوخت از کارتهای هوشمند سوخت به کارتبانکی مالک خودرو را فراهم کند.»
او ادامه داد: «در تبصره ذیل این ماده تأکید شده است که وزارت امور اقتصادی و دارایی و خزانهداری کل کشور با همکاری وزارت نفت و بانک مرکزی باید آییننامه اجرایی این طرح را ظرف دو ماه، از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا پایان اردیبهشت، تدوین کرده و به تصویب هیئت وزیران برسانند.»
ویس کرمی گفت: «باتوجهبه اینکه بیش از ۱۷ سال از معماری و راهاندازی سامانه هوشمند سوخت میگذرد، لازم است برای اجرای طرح جدید، این سامانه در بخش نرمافزاری و سختافزاری بهروزرسانی شود. همچنین، برای انتقال سهمیه سوخت از کارتهای هوشمند سوخت به کارتبانکی مالک خودرو، باید یک شبکه بانکی به سامانه هوشمند سوخت متصل شود.»
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: «در این راستا، بهروزرسانی سامانه هوشمند سوخت در دو بخش سختافزار و نرمافزار ضروری است که در حال حاضر بهروزرسانی نرمافزاری انجام شده است.»
ویس کرمی تأکید کرد: «هر مدل و معماری که برای اجرای این پروژه انتخاب شود، باید الزامات امنیتی آن کاملاً رعایت شود. ازاینرو، همکاری کامل با بانک مرکزی ایران و تأمین امنیت این دو شبکه ضروری است، چراکه سوخترسانی در کشور باید پایدار و بدون وقفه انجام شود؛ بنابراین، هر طرحی که به مرحله اجرا میرسد، باید تأییدیههای امنیتی لازم را کسب کند.»
او در ادامه گفت: «در جایگاههای عرضه سوخت، بخشی از بنزین از طریق کارت سوخت خودرو و بخشی دیگر با کارتهای آزاد جایگاه تأمین میشود. در حال حاضر، ۴۰ درصد از عرضه روزانه بنزین در جایگاهها از طریق کارتهای اضطراری جایگاه انجام میشود، اما مشخص نیست چه افرادی از این کارتها استفاده میکنند.»
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: «یکی دیگر از برنامههای این شرکت نصب دوربینهای پلاکخوان در جایگاههای سوخت است تا سوختگیری از طریق پلاک خودرو انجام شود. پس از دریافت تأییدیههای امنیتی لازم، این طرح بهصورت آزمایشی در یک جایگاه کوچکمقیاس و همچنین توسط خودروی سیار بنزینرسانی در تهران اجرا خواهد شد.»
به گفته ویس کرمی، در حال حاضر حدود ۶۰ هزار در سراسر کشور نیازمند تغییرات سختافزاری برای اجرای این طرح هستند که این کار باید توسط دولت انجام شود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تأکید کرد: «با اجرای این طرح، سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد. ما موظف به اجرای قانون طبق زمانبندی اعلامشده هستیم و از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ وارد فاز اجرایی خواهیم شد. در این مرحله، بهصورت همزمان از هر دو سامانه قدیم و جدید استفاده خواهیم کرد تا سامانه جدید به طور کامل فراگیر شود.»
ویس کرمی گفت: «در خصوص نحوه پرداخت هزینه سوخت، چهار مدل پرداخت در نظر گرفته شده است که یکی از آنها از طریق اپلیکیشن موبایلی خواهد بود. مردم توجه داشته باشند که در حال حاضر، سوختگیری همچنان بر بستر سامانه هوشمند فعلی انجام میشود.»