پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
سرنوشت ETFهای هنگکنگ وابسته به اقتصاد چین
مدیرعامل شرکت China Asset Management، که یکی از سه صادرکننده صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) بیتکوین و اتریوم در روز سهشنبه بود، در مصاحبهای با «بلومبرگ» گفت که این اتفاق راه را برای تعداد زیادی از دارندگان یوان چین که به دنبال سرمایهگذاریهای جایگزین هستند، باز میکند.
دلایل ریزش بازار پس از تأیید ETF بیتکوین
درحالیکه اولین صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) مبتنی بر رمزارز در هنگکنگ در ۳۰ آوریل راهاندازی شد، بازارهای دارایی دیجیتال در روز سهشنبه با کاهش روبهرو بودند. برخی تحلیلگران معتقدند بهرغم راهاندازی این صندوقهای جدید، بازار هنوز تحت تأثیر عوامل دیگری است:
- کاهش بازار سهام چین: همانطور که سمسون مو، مدیرعامل Pixelmatic در پستی اشاره کرد، هر سه بورس اوراق بهادار چین در سال ۲۰۲۳ با کاهش روبهرو بودهاند.
- بیثباتی در بازار املاک و مستغلات چین: دانیل باتن، طرفدار بیتکوین، به نبود ثبات مداوم در بازار املاک و مستغلات چین اشاره کرده است.
- دسترسی نداشتن سرمایهگذاران چینی سرزمین اصلی: در حال حاضر سرمایهگذاران چینی سرزمین اصلی مجاز به سرمایهگذاری در این صندوقهای هنگکنگ نیستند. همانطور که ژو هاوکانگ از China Asset Management در یک کنفرانس مطبوعاتی در تاریخ ۲۹ آوریل تأیید کرد، تنها سرمایهگذاران واجد شرایط هنگکنگ، سرمایهگذاران نهادی، سرمایهگذاران خرد و سرمایهگذاران بینالمللی که مطابق قوانین باشند، میتوانند در این صندوقهای ETF سرمایهگذاری کنند.
آیا این صندوقها در آینده برای چین مهم خواهند بود؟
- پتانسیل جذب سرمایه از چین: با وجود موانع فعلی، برخی خوشبین هستند که این صندوقها در نهایت منجر به ورود موج جدیدی از سرمایه از سرزمین اصلی چین به هنگکنگ شوند.
- منافع بلندمدت برای چین: همانطور که سمسون مو اشاره کرد، این صندوقهای ETF میتوانند «پیامدهای بلندمدت عظیمی» برای چین داشته باشند؛ بهخصوص با توجه به محدودیتهای فعلی سرمایهگذاری در این کشور.
- گزینههای محدود سرمایهگذاری در چین: دانیل باتن خاطرنشان کرد که «هیچ گزینه دیگری برای سرمایهگذاران چینی برای سرمایهگذاری پولشان در این زمان وجود ندارد».
به طور کلی، راهاندازی این صندوقهای ETF در هنگکنگ گامی بالقوه برای ادغام بیشتر بازارهای مالی سنتی با دارایی دیجیتال است. با این حال، در اینکه آیا این صندوقها تأثیر قابل توجهی بر بازارهای رمزارز در کوتاهمدت خواهند داشت، با توجه به عوامل اقتصادی کلان و محدودیتهای فعلی برای سرمایهگذاران چینی، تردید وجود دارد. همچنین اگر حجم معاملات ETF در روز اول در هنگکنگ و آمریکا را با هم مقایسه کنیم، میبینیم که ETF در آمریکا بسیار موفقتر عمل کرده است؛ حجم روز اول ETF بیتکوین در هنگکنگ 12 میلیون دلار و برای آمریکا حدود 4.6 میلیارد دلار بوده است.