پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
![](https://way2pay.ir/wp-content/uploads/btcturk-3.jpg)
صرافی مطرح ترکیهای هدف حمله سایبری قرار گرفت
صرافی «BtcTurk»، یکی از برجستهترین صرافیهای رمزارزی در ترکیه، هدف حمله سایبری قرار گرفت که منجر به دسترسی غیرمجاز به برخی از کیف پولهای گرم این صرافی شد. این صرافی در حالی که از مقداری خسارت مالی خبر داده، مدعی است که از ثبات مالی کافی برای جبران این ضرر برخوردار است.
طبق گزارشها، در این حمله سایبری که ۲۲ ژوئن ۲۰۲۴ رخ داد، فقط از کیفپولهای گرم ۱۰ رمزارز سوءاستفاده شده و داراییهای ذخیرهشده در کیفپولهای سرد، که گفته میشود بخش اعظم داراییهای BtcTurk را شامل میشود، در امان ماندهاند.
همکاری صرافی بایننس
بایننس، صرافی بزرگ ارز دیجیتال، در واکنش به این اتفاق، همکاری خود را با BtcTurk برای پیگیری تحقیقات و ردیابی وجوه دزدیدهشده اعلام کرد. نتیجه این همکاری، بازگشت ۵.۳ میلیون دلار از داراییهای ربودهشده است.
ریچارد تنگ، مدیرعامل بایننس، در اینباره اظهار کرد: «بایننس اکنون مشغول انجام تحقیقات درباره BtcTurk است و تاکنون بیش از ۵.۳ میلیون دلار از وجوه دزدیدهشده را مسدود کرده است. تیمهای تحقیقاتی و امنیتی ما، بهعنوان بخشی از تلاشهای پیشگیرانه برای محافظت از اکوسیستم در برابر بازیگران مخرب، شبانهروز کار میکنند. در صورت لزوم، بهروزرسانیهای بیشتری ارائه میدهیم.»
صرافی BtcTurk ضمن ابراز تأسف از این اتفاق، به کاربران خود اطمینان داده که برای ارتقای امنیت و جبران خسارات، اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
هویت احتمالی عاملان هک
از هک اخیر خود است، محقق مشهور زنجیرهای «ZachXBT» سرنخهایی از هویت عاملان این حمله سایبری ارائه کرده است.
ZachXBT بر اساس مشاهدات خود، احتمال میدهد هکرها با آدرسی مرتبط باشند که اخیراً ۱.۹۶ میلیون «AVAX» (معادل ۵۴.۲ میلیون دلار) را به صرافی «Coinbase» و «THORChain» منتقل کرده که منجر به کاهش ۱۰درصدی قیمت AVAX شده است.
ZachXBT این فرضیه را بر اساس این موضوع مطرح میکند که BtcTurk دارای آدرس AVAX در زنجیره X Avalanche است.
تاکنون صرافی BtcTurk این نظریه را نه تأیید و نه تکذیب کرده، اما تمام تراکنشهای برداشت و واریز در پلتفرم معاملاتیاش غیرفعال شده است. این صرافی مدعی است که این هک به وضعیت مالی قوی آنها آسیب نرسانده و به همه کاربران درباره امنیت داراییهایشان اطمینان خاطر داده است.
تحقیقات ZachXBT میتواند به ردیابی هکرها و بازگرداندن وجوه دزدیدهشده کمک کند، ولی این یک فرضیه است و هویت واقعی عاملان این حمله سایبری هنوز بهطور قطعی مشخص نشده است. این حادثه بار دیگر بر اهمیت امنیت سایبری در صرافیهای ارز دیجیتال تأکید میکند. کاربران باید با احتیاط کامل، مراقب داراییهای رمزارزی خود باشند و از صرافیهای معتبر و دارای مجوز برای معاملات خود استفاده کنند.