پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رونمایی از کتاب بازارهای سرمایه اسلامی توسط توسن همزمان با همایش بانکداری اسلامی
شرکت توسن، یکی از کتابهای حوزه بانکداری را ترجمه و همزمان با هفته بانکداری اسلامی طی مراسمی با حضور نویسنده و مترجمان کتاب و اصحاب رسانه از آن رونمایی کرد. ترجمه فارسی کتاب «بازارهای سرمایه اسلامی، رویکرد مقایسهای» در دومین روز همایش بانکداری اسلامی در سالن کنفرانسهای شرکت توسن رونمایی شد.
این کتاب که نوشته دکتر عبیدالله عصمت پاشا و دکتر عباس میرآخور است به همت شرکت توسعه سامانههای نرمافزاری نگین (توسن)، ترجمه و با مشارکت مؤسسه عالی آموزش بانکداری ایران انتشار یافته است.
مهندس علیاکبر نامداری مدیرعامل شرکت توسن، مهندس امید ترابی قائممقام مدیرعامل، مهندس عبدالحمید منصوری، مهندس فردوس باقری و مهندس رشیدی در این مراسم میزبان دکتر عبیدالله عصمتپاشا از کشور مالزی بودند. همچنین دکتر عزیز احمدزاده، سرپرست گروه مترجمان بهاتفاق بهاره عریانی، یکی از مترجمان این کتاب در کنار خبرنگاران، دیگر حاضران این مراسم بودند.
مهندس نامداری در ابتدای این مراسم به حضور مستمر توسن در عرصه انتشار کتب حوزه بانکداری اشاره کرد و گفت: «این رسالت اجتماعی شرکت توسن است که با نشر و گسترش مفاهیم بانکداری اسلامی و روند تکنولوژی به توسعه و بسط بانکداری الکترونیکی در جامعه پرداخته و دانش آن را در اختیار مردم و دستاندرکاران آن قرار دهد. ما این کار را با ترجمه و دعوت از صاحبنظران برای حضور در همایشهای مختلف انجام میدهیم. امیدوار هستیم که ثمرات ترجمه این کتاب را در ارتقای بانکداری اسلامی کشورمان شاهد باشیم.»
مهندس امید ترابی در مراسم رونمایی از کتاب «بازارهای سرمایه اسلامی» بیان داشت: «اهمیت این کتاب و آنچه آن را از کتب مشابه خود متفاوت میکند این است که در مورد ابزارهای از بانکداری اسلامی در آن صحبت شده که پیشازاین کمتر در مورد آنها خواندهایم. ابزار مناسب بانکداری اسلامی از دغدغههای روزانه ما در این حوزه هستند اما کتاب مناسبی درباره آن نداریم و این کتاب فصلی را به این زمینه اختصاص داده که این امر آن را از آثار دیگر این حوزه متمایز میکند. حسن این کتاب در آن است که ابزارهای استفاده شده در بازارهای مالی و کالا را در عرصه بینالملل و در کشورهای اسلامی مرور میکند که در ایران چندان پیشرفته نیستند.»
قائممقام شرکت توسن افزود: «این کتاب در حوزه خود، اثری بسیار معتبر است و جنبه دایرةالمعارفی را برای حوزه سرمایه و مالی دارد که در دانشگاههای مالی و اقتصادی کشور مالزی تدریس و جزو منابع درسی دانشگاهی محسوب میشود. این کتاب حاوی تجربه بینالمللی در بانکداری اسلامی است که ما میتوانیم در بانکهای کشورمان از آن بهرهمند شویم.»
ترابی ادامه داد: «ما تعامل خوبی با مؤسسه آموزش عالی بانکداری داریم و در همین راستا در شرکت توسن پنج کتاب دیگر را نیز در حوزه بانکداری جهت ترجمه و انتشار هدفگذاری کردهایم و امیدواریم که این همکاری مستمر و روزافزون ما را در رسیدن به این هدف یاری دهد.»
در ادامه مهندس باقری ضمن تکمیل صحبتهای مهندس ترابی درباره چگونگی امکان شناختهشدن کتاب مزبور در محیطهای دانشگاهی گفت: «توسن و دانشگاهها بهویژه دانشگاه تهران و دانشگاه علامه طباطبایی روابط خوبی در قالب تفاهمنامههای آموزشی و پژوهشی دارند و در این راستا تلاش میشود که همواره در یک ارتباط مستمر و پویا این معرفی و شناساندن کتابهایی ازایندست به محیطهای آموزشی کشور نیز میسر شود.»
مهندس منصوری نیز ضمن ارزشمند خواندن این کتاب برای بانکداری کشور اظهار امیدواری کرد که مطالعه و تعمق بر این کتاب به ارائه سامانههای الکترونیکی نوین بانکداری منجر شود که در تسهیل پیادهسازی ابزار بانکداری اسلامی در کشورمان مفید و کارساز باشند.
پروفسور عبیدالله عصمت پاشا که بهعنوان یکی از نویسندگان این کتاب در مراسم رونمایی حضور داشت، این کتاب را نتیجه زحمات چندساله خود و پروفسور عباس میرآخور ذکر کرد و گفت: «زمانی که فرایند تدریس بانکداری اسلامی را در کشور مالزی آغاز کردیم متوجه شدیم که منابع لازم و مدونی در این زمینه در اختیار نداریم. درواقع این کتاب نتیجه سوال و جواب با دانشجویان و اساتید دانشگاه مالزی طی زمان تدریس است که بهمرور این کتاب را تکمیل کرده و باعث ارتقای کیفیت آن شدند.»
وی این کتاب را مناسب مقاطع ارشد و دکترا دانست و افزود: «بابت ترجمه این کتاب به زبان فارسی بسیار خرسندم و امیدوارم که برای پیشرفت بانکداری اسلامی در کشور ایران، مفید و خوب باشد.»
عصمت پاشا با بیان این مطلب که خواننده، نگاه مقایسهای به بازارهای بینالمللی و اسلامی را با هم در این کتاب خواهد یافت، افزود: «هرچند که ما سعی کردیم نگاهی بینالمللی داشته باشیم اما ازآنجاییکه کشور مالزی بیشترین بازارهای اسلامی را به خود اختصاص داده بنابراین اغلب ناچار بودیم که به مالزی توجه کنیم. 20 درصد از بازار مالزی را ابزار این کتاب که مبتنی بر ابزار اسلامی است پوشش میدهد و پس از بحران اقتصادی سال 2008 میلادی نیز مسئولان این کشور بر آن شدند که این ابزار راهی بهتر برای عدم مواجهه با بحرانهای شدید مالی است. وقتی این کتاب را بخوانید میبینید که چقدر زنده است و تمامی آن چیزی است هر روزه در بازار اتفاق میافتد. چیزهایی که اینجاست بسیار اجراییمحور است و طی آن بیشتر از ابزارهای واقعی صحبت شده است.»
وی افزود: «با یک نگاه تاریخی میبینیم که ما یکسری ابزار برای بازار در اسلام داشتیم که آنها را به دست فراموشی سپردیم اما برفرض در کشوری مثل ایتالیا، روزگاری از مسلمانان مضاربه را آموختند و در رنسانس اقتصادی خود از آن تحت عنوان کامندا استفاده کردند و همین کامندا در آینده تبدیل شده به ابزاری تحت عنوان سرمایه خطرپذیر در کسبوکارهای نوپا شد که جایی مثل سیسلیکونولی بر اساس آن شکل گرفت. همانطور که میبینید ایده اصلی و اساسی را که ما فراموش کردهایم اکنون زیربنای رشد اقتصادی کشورهای توسعهیافته جهان شده است و ما بر آن هستیم که از این محتواها استفاده کرده و به این ابزار بازگردیم.»