پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیرعامل ققنوس از پروژه مشترک این مجموعه و پستبانک میگوید / رونمایی از کیف ریال دیجیتال پستبانک در همایش نظامهای پرداخت
در دومین روز از همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت از پروژه مشترک ققنوس و پستبانک با عنوان «کیف ریال دیجیتال» پستبانک رونمایی شد.
سعید احمدی پویا، مدیرعامل ققنوس در حاشیه این رونمایی در گفتوگو با «راه پرداخت» بیان کرد: «اولینبار ققنوس سمیناری با عنوان «رمزارزهای بانکهای مرکزی» برگزار کرد و چند روز پس از آن، ریاست وقت بانک مرکزی از پروژه ریال دیجیتال سخن گفت و پس از مدتی بانک مرکزی این پروژه را با عنوان «ریال دیجیتال» در شبکه برنا آغاز کرد.»
به گفته احمدی پویا قبل از شکلگیری این پروژه، ققنوس با همکاری پستبانک پروژه «پستریال» و با همکاری بانک ملی پروژه «نشانریال» را انجام داده بود که پس از پروژه ریال دیجیتال متوقف شد و همکاری ققنوس در پروژه ریال دیجیتال با پستبانک و دیگر بانکها آغاز شد.
مدیرعامل ققنوس در خصوص کیف ریال دیجیتال پستبانک گفت: «پس از برندهشدن در مناقصه پستبانک، این پروژه را برای این بانک پیادهسازی کردیم و از بانک مرکزی تأییدیه گرفتیم که امروز این پروژه عملیاتی میشود.»
به گفته احمدی پویا، ققنوس این پروژه را برای بانکهایی نظیر شهر، سینا، صادرات، پاسارگاد و چند بانک دیگر آغاز کرده و امیدوار است بتواند زیرساخت ریال دیجیتال را در اکوسیستم بانکداری کشور پیاده کند.
مدیرعامل ققنوس با اشاره به مدلهای کسبوکار حول محور ریال دیجیتال گفت: «در پی آن هستیم که کسبوکارهای جدیدی در حوزه ریال دیجیتال ایجاد کنیم. بر همین اساس هفت مدل کسبوکار جدید برپایه ریال دیجیتال به بانک مرکزی پیشنهاد دادهایم که اگر مجوز آنها صادر شود، میتوانیم اکوسیستم اقتصاد دیجیتال را حول محور ریال دیجیتال توسعه دهیم.»
احمدی پویا ادامه داد: «اگر بخواهیم به سمت شبکهای که اکوسیستم روی حوزه زنجیرهبلوکی قرار بگیرد حرکت کنیم و تعاملات غیرمتمرکز داشته باشیم، باید از مدلهای کسبوکاری مطابق با الگوهای موفق جهانی بهره بگیریم و هر جایی که نیاز به ایجاد و شکلگیری زیرساختهای قانونی جدید باشد، با سعه صدر و نگاه نوآورانه به زیرساخت قانونی آن بیندیشیم.»
او بیان کرد: «بانک مرکزی هنوز خیلی از مفاهیم را نمیپذیرد و سعی میکند یک نگاه متمرکز به یک موضوع غیرمتمرکز داشته باشد. اگر این چالش حل شود و نگاه غیرمتمرکزی به پروژه داشته باشد، به ویژه اینکه بحث تعاملپذیری بین شبکههای بلاکچین داخلی کشور و کیفهای دارایی دیجیتال را بپذیرد، اتفاقات خوبی در راستای شکلگیری زیرساخت اقتصاد دیجیتال کشور رخ خواهد داد و در این راه، ققنوس به همراه تمامی کسبوکارهای نوآورانه اکوسیستم، پابهپای رگولاتور برای توسعه اکوسیستم داراییهای دیجیتال کشور تلاش خواهد کرد.»