راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

مدیرعامل فناپ از چالش‌های سرمایه انسانی می‌گوید / اقتصاد دیجیتال ظرفیت بالایی در تربیت نیروی انسانی دارد

مدیرعامل فناپ در همایش «فرصت‌های ایران در عصر دیجیتال» به بیان چالش‌های سرمایه انسانی و مهاجرت نیروهای متخصص پرداخت و در این زمینه بیان کرد: « اقتصاد دیجیتال ظرفیت بالایی برای آموزش دانش‌آموزان دارد تا آنها را برای ورود بازار کار آماده کند که تغییری در بازار کار ایجاد شود.»

شهاب جوانمردی در ادامه این همایش با بیان اینکه در همه حوزه‌ها با بحران نیروی انسانی و مهاجرت مواجه هستیم، اظهار کرد: «با اینکه همه ما از خروج هموطنان‌مان و نیروهای کارآمد از کشور ناراحت هستیم، اما این جمعیت حاضر در همایش قابلیت این را دارند که با وجود همه مشکلات، امکان توسعه را فراهم کنیم. اقتصاد دیجیتال، نگاه متفاوتی به مسائل و مشکلات دارد و همواره برای توسعه راه‌حل دارد.»

او ادامه داد: «اخبار مهاجرت نیروی انسانی در همه عرصه‌ها، چه در بنگاه‌ها و چه در افراد نزدیک و خانواده‌ به گوش می‌رسد. اگر نگاهی به آمار رصدخانه مهاجرت کنیم، آمارها غمگین‌کننده است. خروج نیروی انسانی یک واقعیت است و باید گریه کنیم، اما صورت‌ها را باید شست و به جای غم‌سرایی به راه‌حل‌های بدیع و نو فکر کرد.»

مدیرعامل فناپ در بخش دیگری از صحبت‌های خود چالش‌های نگهداشت نیروی انسانی در کشور را بررسی کرد و در این‌ خصوص توضیح داد: «یکی از انتقادات در این زمینه این است که بسیاری از جوانان را خودمان قبل از اینکه به ثمر برسند، اخته می‌کنیم و موجبات مهاجرت آنها را فراهم می‌کنیم؛ بنابراین، چرا به آدم‌ها برچسب می‌زنیم و قبل از ثمردهی آنها را از چرخه خارج می‌کنیم؟»


لزوم کاهش زمان ورود به بازار کار


جوانمردی در ادامه تسلط مدرک‌گرایی در بازار کار کشور را یکی از مشکلات در زمینه نیروی انسانی دانست و در این زمینه گفت: «تعریف مهارت و تخصص باید تغییر کند؛ چراکه تعریف فعلی سر درخت نیروی انسانی را قطع می‌کند. در بسیاری از جاهای دنیا موضوع مدرک و مدرک‌گرایی به‌شدت رو به افول است و صلاحیت‌های حرفه‌ای، توانمندی‌های نرم و تخصص‌ها باعث ارزش‌گذاری کار افراد می‌شود؛ این درحالی است که آنچه در بنگاه‌های ما پیاده‌سازی می‌شود اعتبار بخشیدن به مدرک دکتری و فوق لیسانس است که مد روز جامعه محسوب می‌شود.»

طبق گفته مدیرعامل فناپ، نظام آموزشی ابتر برای تربیت نیروی انسانی از دیگر چالش‌های موجود در زمینه نیروی انسانی است. او با بیان این مطلب ادامه داد: «در ایالات متحده که ما رشد و توسعه را از آن یاد می‌گیریم در بیش از ۱۱ ایالت، موضوع مدرک و مدرک‌گرایی از گردونه خارج شده و کمپانی‌های بزرگ آن را کنار گذاشته‌اند. باید بنگاه‌های اقتصادی را به دانشگاه تربیت نیروهای کارآمد تبدیل کنیم، زیرا بنگاه‌ها در دنیا مکمل دانشگاه‌ها هستند.»

او زمان ورود به بازار کار را از دیگر ملزومات نگهداشت نیروی انسانی دانست. مدیرعامل فناپ با بیان این مطلب از لزوم کاهش زمان ورود به بازار کار در اقتصاد دیجیتال گفت و در این زمینه توضیح داد: «ما اکثراً به دنبال جذب نیروهایی هستیم که سال‌ها در دانشگاه‌ها بوده و خسته و کم‌انگیزه هستند. به همین دلیل متوسط سنی افراد برای جذب در بازار کاری ما ۲۶ سال است. در خیلی از موارد، افرادی که خسته شده‌اند را می‌خواهیم وارد بازار کنیم. این در حالی است که در دنیا، افراد در ۲۲سالگی به‌صورت جدی وارد بازار کار می‌شوند.»

به اعتقاد جوانمردی، باید به مسئله مهاجرت نیروی انسانی به شکل دیگری نگاه کرد.

او در پایان صحبت‌های خود گفت: «اقتصاد دیجیتال ظرفیت بالایی برای آموزش دانش‌آموزان دارد تا آنها را برای ورود به بازار کار آماده کند که تغییری در بازار کار ایجاد شود. اگر به توسعه نگاه می‌کنیم و به آینده کشور نگاهی داریم باید یادمان باشد که همه‌چیز از انسان شروع می‌شود، با انسان امتداد می‌یابد و با انسان تمام می‌شود.»

همایش «فرصت‌های ایران در عصر دیجیتال» با هدف ایجاد فضای هم‌اندیشی و تبادل نظر و شناسایی فرصت‌های پیش روی بازیگران سنتی، شرکت‌های فناور، محققان و رگولاتور از روز گذشته در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران در حال برگزاری است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.