پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
احتمال عرضه خصوصی تپسی در بورس / ضوابط حضور دانشبنیانها در بورس نهایی شد
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از احتمال عرضه خصوصی سهام تپسی خبر داد و با اشاره به تدوین ضوابط در مورد شرکتهای دانشبنیان اعلام کرد: «شرکتهای دانشبنیان برای ورود به بازار سرمایه دچار حساسیت هستند و طبق ضوابطی در بازار پذیرش خواهند شد. این ضوابط نهایی شده و برخی شرکتها که دارای ریسک بالایی هستند، به سرمایهگذاران حرفهای عرضه میشوند.»
مجید عشقی در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا با مروری بر اقدامات دولت در خصوص حضور شرکتهای دانشبنیان در بازار سرمایه گفت: «در شش ماه گذشته بهدنبال این بودیم تا عرضههای اولیه متناسب با شرایط بازار و نیز ورود نقدینگی به بازار انجام شود. اکنون نزدیک به ۲۵ شرکت آماده عرضه اولیه در بازار هستند. همچنین تعدادی شرکت هم در مرحله پذیرش و درج نماد قرار دارند.»
او ادامه داد: «در این زمینه سختگیریهایی در خصوص ورود شرکتهای دانشبنیان به بازار وجود دارد که فقط مربوط به عرضه آنها در بازار سرمایه نیست، سازمان بورس نسبت به این مسئله حساس است و شرکتهایی باید وارد بازار شوند که از نهایت شفافیت برخوردار باشند و اطلاعات مالی آنها دارای شفافیت کامل باشند.»
به گفته رئیس سازمان بورس فعالیت شرکتهایی که قرار است وارد بورس شوند، نباید دچار ریسکهای جدی و عمده باشند.
او توضیح داد: «شرکتهای دانشبنیان بهدلیل شرایط خاصی که دارند، برای ورود به بازار دارای حساسیت هستند. بخشی از این حساسیتها ناشی از نهادهای بیرون از بازار است و تلاش کردهایم تا مسئله مربوط به شرکتهای دانشبنیان در قالب کمیتهای مشترک جمعآوری و ضوابط مشخصی برای آنها تعیین شود که در نهایت طبق آن ضوابط در بازار پذیرش خواهند شد. اکنون این ضوابط نهایی شده است، حتی یکی از شرکتهای دانشبنیان اقدامات لازم را برای عرضه انجام داده و آماده عرضه اولیه است.»
عشقی ادامه داد:«اکنون این شرکت فقط با یک مسئله حقوقی روبهرو است که عرضه اولیه آن در صورت رفع این مسئله انجام خواهد شد. برخی شرکتها که دارای ریسک بالایی هستند، به سرمایهگذاران حرفهای عرضه میشوند. این مسئله در ضوابطمان وجود دارد که خرید شرکتهایی که از ریسک بالایی برخوردارند، توسط عموم مردم باعث انتقال برخی ریسکهایی میشود که عموم توجه چندانی به آن ندارند و قادر به ارزیابی آن نیستند.»
او افزود: «در کل دنیا این مسئله مرسوم است و سهام همه شرکتها بهصورت عمومی عرضه نمیشود، بلکه در این زمینه عرضه خصوصی وجود دارد، بنابراین اکنون معلوم نیست که عرضه اولیه تپسی بهصورت عمومی انجام شود یا خیر، بلکه این اقدام نیازمند تصمیم فرابورس است و در خصوص پیشنهاد شرکت فرابورس در زمینه عرضه اولیه تصمیمگیری میشود، اما در خصوص برخی شرکتها این اقدام را انجام میدهیم. این اقدام وابسته به ریسک شرکت است، اگر ریسک شرکت بالا ارزیابی شود، فقط سهامداران حرفهای میتوانند اقدام به خرید کنند.»
طرح نظارت هوشمند و الکترونیک بر بازار
رئیس سازمان بورس همچنین با اشاره به ضرورت اقدامات جدی در حوزه زیرساخت آیتی و برنامه دولت در نظارت الکترونیک گفت: «برنامه مدنظر سازمان بورس برای سال جاری، نظارت هوشمند و الکترونیکی بر بازار و نیز نهادهای مالی است، در این خصوص مرکز پایش و نظارت بر بازار سرمایه را که در اسفندماه راهاندازی شد، تقویت خواهیم کرد تا تخلفی در روند معاملات بازار صورت نگیرد و در صورت انجام تخلفات بهسرعت آنها را شناسایی خواهیم کرد.»