پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
حذف اسناد کاغذی از فرآیندهای مالیاتی
تقوی نژاد با اعلام برنامه حذف کامل کاغذ از فرآیندهای مالیاتی، بر استقرار کامل طرح جامع مالیاتی در ادارات تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، سید کامل تقوی نژاد، رئیسکل سازمان امور مالیاتی درباره برنامه حذف اسناد کاغذی از فرایندهای مالیاتی، گفت: «به علت اینکه بیشتر فعالیتهای سازمان از اظهارنامه، پرداخت، رسیدگی و دادرسی مالیاتی بهصورت الکترونیکی انجام میشود، با استقرار کامل طرح جامع در ادارات باید به سمت حذف اسناد کاغذی برویم.»
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور اظهار کرد: «زمینه و مقدمات این کار فراهمشده و این مسئله مورد تأکید وزیر اقتصاد نیز است. سیاست اصلی سازمان امور مالیاتی بر این است که فعالیت اصلی خود را با حذف کاغذ دنبال کند که قطعاً در آینده نزدیک عملیاتی خواهد شد.»
پیادهسازی سامانههای جدید مالیاتی
یکی از مهمترین برنامهها و پروژههای سازمان مالیاتی دریکی دو سال اخیر، پیادهسازی سامانههای طرح جامع مالیاتی و مدرن سازی فرایندهای آن بوده است. در حال حاضر، بسیاری از مراحل دریافت اظهارنامه تا پرداخت مالیات بهصورت الکترونیکی انجام میشود که این موضوع میتواند علاوه بر کاهش خطاهای انسانی، باعث جلوگیری از فسادهای احتمالی و دوبندهای مالیاتی شود.
همچنین برای تهیه اظهارنامههای مکتوب، سالیانه به میزان قابلتوجهی کاغذ در کشور مورداستفاده قرار میگرفت که با الکترونیکی شدن کامل سامانههای طرح جامع مالیاتی، علاوه بر صرفهجویی در هزینهها، باعث جلوگیری از قطع درختان و استفاده از آنها بهعنوان کاغذ شده است.
مدرن سازی فرایندهای مالیاتی
حسین میر شجاعیان؛ معاون وزیر اقتصاد با اشاره به بهرهگیری از فناوریها و شیوههای مدرن در مالیات ستانی، بر ارتقای کیفیت سیستم مالیاتی کشور تأکید کرد و گفت: «مالیات از دیرباز مهمترین روش تأمین مالی دولتها بوده است و نقش بیبدیل آن بر کسی پوشیده نیست. توانمندی در اخذ مالیات مناسب به حکمرانی بهتر و ایفای نقش جدیتر دولت در فرایند توسعه کمک شایانی میکند.»
معاون امور اقتصادی وزارت اقتصاد بیان کرد: «مالیات ستانی مناسب نیازمند سیستمهای مالیاتی مناسب و همکاری مقامیان مالیاتی است. متأسفانه یکی از مهمترین چالشهای دولتها در فرایند مالیات ستانی عدم تمکین مالیاتی مقامیان بهویژه مقامیان خُرد است.»
ارتقای کارایی سیستم مالیاتی
میر شجاعیان ادامه داد: «این امر از یکسو ناشی از عدم دسترسی اطلاعاتی دولت به این مقامیان بوده و از سوی دیگر ناشی از پیچیدگی مقررات مالیاتی و بالا بودن هزینههای بالای تمکین برای مقامیان خُرد است.»
او افزود: «بهبود این شرایط مستلزم استفاده از روشهایی است که به ارتقای ارتباط میان ادارات امور مالیاتی، مقامیان و حلقههای واسط میان آنها منجر میشود. فناوریهای نوین و بهرهگیری از شیوههای مدرن ارائه خدمات میتواند یکی از گزینههای پیش روی ادارات مالیاتی برای ارتقای کارایی سیستم مالیاتی و تمکین مقامیان در برابر آن باشد.»
این مقام مسئول در وزارت اقتصاد تأکید کرد: «ظهور فناوریهای نوین که منجر به افزایش سرعت تحلیل و انتقال دادهها شده، بر تمامی ابعاد زندگی بشر در هزاره جدید سایه افکنده است. مالیات و شیوه ارائه خدمات مالیاتی نیز از این قاعده مستثنا نبوده و تحت تأثیر این تحولات چشماندازی رو به تغییر را به نمایش گذاشته است؛ بنابراین توجه به تحولات و بررسی ظرفیتهای بالقوه فناوریهای جدید در جهت ارتقای کیفیت سیستم مالیاتی ضروری به نظر میرسد.»