پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
وزیر اقتصاد ترکیه: به تجارت با ایران ادامه خواهیم داد
نهاد زیبکچی وزیر اقتصاد ترکیه در واکنش به خروج آمریکا از برجام اعلام کرد که کشورش به رغم خروج آمریکا از برجام، به تجارت با ایران ادامه خواهد داد.
به گزارش ایرنا، زیبکچی با حضور در میز سردبیری خبرگزاری آناتولی در آنکارا، خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران را فرصتی برای ترکیه دانست و گفت: بر اساس تصمیمهای سازمان ملل مراودات اقتصادی خود با ایران را ادامه خواهیم داد.
او بیان کرد: «ترکیه و ایران دو کشور دوست و برادر هستند و معتقدیم که اگر ترکیه رشد کند، ایران نیز رشد خواهد کرد و در صورت رشد ایران، ترکیه نیز رشد خواهد یافت.»
او اظهار کرد: «ترکیه درگذشته نیز زمانی که آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی تحریمهایی را علیه ایران اعمال کرده بودند، به همکاری تجاری خود با ایران ادامه داد.»
او بابیان اینکه وضعیت فعلی متفاوت از گذشته است چراکه در مورد برجام پذیرش بینالمللی وجود دارد، اضافه کرد: این توافق باید از طریق گفتوگوی متقابل به رسمیت شناخته شود.
او تأکید کرد: «یکطرف این توافق بهصورت یکجانبه اعلام میکند که من از توافق خارج شدم درحالیکه خروج از برجام تنها نقض توافق تلقی نمیشود بلکه چیزی است که یکی میخواهد نظرش را به دیگری دیکته کند.»
وزیر اقتصاد ترکیه اضافه کرد: «در این مرحله، جای نگرانی جدی وجود ندارد چراکه ترکیه و کشورهای اتحادیه اروپا درباره خروج از برجام همنظر و مخالف هستند.»
زیبکچی بیان کرد: «به نظر من ایران یکراه دارد و آن این است که در تجارت با اتحادیه اروپا از دلار استفاده نکند.»
زیبکچی همچنین گفت: «باید به فاکتور سلاحهای فروختهشده در منطقه خاورمیانه هم توجه شود چراکه بسیاری از کشورها در ارقام بالا سلاح خریداری کردهاند و در این زمینه هدف این خریدها و خواستههای مربوط به آن حرفهای مختلفی گفته میشود.»
او بابیان این گه به بازی و راهبرد جدیدی که در شبهجزیره عربستان آغازشده باید توجه ویژهای بشود، افزود: «آنها از فعالیت و نقش ایران در سوریه و عراق ناراحت هستند.»
او بیان کرد: «کشورهایی در منطقه خلیجفارس که خرید گسترده سلاح داشتهاند و احتمال زیای وجود دارد که خروج آمریکا و تهدید به تحریم خواسته کشورهایی باشد که برای مقابله با ایران مقادیر زیادی سلاح خریداری کردهاند.»
وزیر اقتصاد ترکیه در نخستین روز خروج آمریکا از برجام نیز در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان ترک ، اقدام آمریکا را نقض یک قرارداد مهم چندجانبه خواند و بیان کرد: با این کار احتمال انزوای بینالمللی آمریکا بسیار زیاد است.
او بیان کرد: «من بهعنوان وزیر اقتصاد ترکیه این اقدام ترامپ را با دقت بررسی میکنم و در تصمیمگیریها منافع اقتصادی ترکیه را در اولویت اول خود قرار میدهم.»
او در ادامه انگیزه آمریکا از دخالت در منطقه خاورمیانه را تأمین امنیت اسرائیل و فروش سلاح به کشورهای حاشیه خلیجفارس عنوان کرد و گفت: در حاشیه خلیجفارس روابط متفاوت و یک اقتصاد غولآسای جنگ وجود دارد و در وضعیتی که سفارش سلاح داده میشود، ممکن است سفارشدهندگان نیز در این راستا درخواستهایی را مطرح کرده باشند.
توافق ایران، روسیه، آمریکا، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا که در سال ۲۰۱۵ به دست آمد، درباره برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران است که به نام برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شناخته میشود.
باروی کار آمدن دونالد ترامپ و دولت جدید آمریکا، این تعهد از سوی واشنگتن اجرانشده و در عمل با ایجاد جنگ روانی، منافع ایران را در این توافق به گروگان گرفتهاند درحالیکه ایران بر اساس ۱۱ گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی به همه تعهدات خود بهطور کامل پایبند بوده است.
دونالد ترامپ سهشنبه در سخنرانی در کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا از توافق هستهای با ایران خارج میشود.
این اقدام با انتقاد گسترده کشورهای مختلف ازجمله مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سران انگلیس، فرانسه و آلمان روبرو شد و اعلام کردند که به برجام پایبند میمانند.