پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
نگاهی به مهمترین رویدادهای صنعت بیمه کشور در سال ۹۶
صنعت بیمه سال ۹۶ نه تنها بزرگترین خسارت تاریخ خود را برای آتشسوزی پتروشیمی بوعلی پرداخت کرد بلکه در مواردی مانند زلزله کرمانشاه، غرق شدن نفتکش سانچی، … نقش خود را به خوبی ایفا کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، ۳۰ شرکت بیمه در ۹ ماهه نخست سال گذشته ۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمهنامه صادر کردند و به نظر میرسد ضریب نفوذ بیمه در سال ۹۶ از ۲.۲ درصد فراتر رود. این در حالی است که صنعت بیمه در پایان سال اجرای برنامه ششم توسعه باید به ضریب نفوذ ۷ درصدی برسد.
رشتههای ثالث، درمان و زندگی در حال حاضر بیشترین بیمهنامههای فروخته شده را به خود اختصاص دادهاند که نشاندهنده آن است که بیمه در بطن جامعه رفته است.
براساس اعلام عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی، ۱۳.۸ درصد از پرتفوی صنعت بیمه در سال ۹۶ مربوطه به بیمههای زندگی بود و تنها در این سال ۲.۵ میلیون بیمهنامه صادر شد.
خسارت بوعلی؛ بزرگترین خسارت بیمهای خاورمیانه
خسارت آتشسوزی پتروشیمی بوعلی سینا با زیانی معادل ۹۴ میلیون یورو بزرگترین خسارت خاورمیانه اعلام شد. کنسرسیوم بیمههای داخلی به راهبری بیمه ایران، کل زیان وارد شده را در ۱۱ تیرماه سال جاری طی یک فقره چک جبران کرد.
بیمهنامه پتروشیمی بوعلی توسط کنسرسیومی متشکل از ۱۱ شرکت بیمه ایران، آسیا، البرز، پارسیان، دانا، سامان، کارآفرین، ایران معین، ملت، میهن و دی به راهبری بیمه ایران صادر شده بود.
زلزله کرمانشاه؛ ضرورت جدی گرفتن تأسیس صندوق حوادث طبیعی
۲۱ آبان ماه سال ۱۳۹۶ زلزلهای به بزرگی ۷.۳ ریشتر مرز بین ایران و عراق را لرزاند. این زلزله شهرها و روستاهای استان کرمانشاه به ویژه شهرهای قصر شیرین و سرپل ذهاب و روستاهای آنها را تحت تأثیر قرار داد و خسارتی بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان به وجود آورد.
تمام خسارتی که در زلزله کرمانشاه تحت پوشش صنعت بیمه کشور قرار داشت بسیار ناچیز و رقمی بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیارد تومان بود که بیشتر آن نیز بیمه مرهونات بانکی مسکن مهر و بیمههای بدنه خودرو بود.
وقوع این زلزله بار دیگر نشان داد که تأسیس صندوق حوادث طبیعی در کشور که در کش و قوس اختلاف نظر نمایندگان مجلس و شورای نگهبان بلاتکلیف باقی مانده یک ضرورت است. از سوی دیگر این زمینلرزه فاجعهبار نشان داد که توسعه فرهنگ بیمه به ویژه درباره بیمهنامههای آتشسوزی منازل باید جدی گرفته شود.
غرق شدن سانچی؛ اهمیت بیمه گری اتکایی
کشتی نفتکش «سانچی» که متعلق به کشتیرانی ایران و در اجاره یک شرکت کرهای بود، در اواسط دی ماه سال جاری در جنوب شرقی دریای چین بعد از تصادف با یک کشتی چینی و سوختن در آتش به مدت ۹ روز غرق شد.
در این حادثه تلخ که در جریان آن ۳۰ خدمه ایرانی این کشتی جان خود را از دست دادند، ۳۲ میلیون دلار خسارت بیمه کشتی و ۶۰ میلیون دلار خسارت به محموله آن وارد شد؛ اما تنها ۳۰ درصد از بیمه بدنه این کشتی تحت پوشش دو شرکت بیمه البرز و ملت بود و ۷۰ درصد باقی آن تحت پوشش یک شرکت نروژی قرار داشت. محموله این کشتی نیز که به طور FOB تحویل خریدار شده بود، پوشش بیمه P&I بود.
۵۰ درصد از خسارت ۱۰ میلیون دلاری که به دو شرکت ایرانی در این حادثه نیز وارد شد، تحت پوشش اتکایی بیمه مرکزی قرار داشت. با این حال وقوع این خسارت بار دیگر اهمیت بیمه اتکایی و لزوم خروج ریسک از حبس در کشور را نشان داد.
اجرای کد یکتا؛ شفافیت در عملکرد
بیمه مرکزی از روز اول مهرماه سال جاری و برای شفاف شدن بیمهنامه شخص ثالث درج کد یکتا بر روی بیمهنامه ثالث را اجباری کرد.
از آنجا که بیمهنامههای شخص ثالث بدون کد یکتا از نظر بیمه مرکزی فاقد اعتبار است، لازم است بیمه گذاران هنگام تهیه بیمهنامه شخص ثالث و حوادث راننده، وجود کد یکتای بیمه مرکزی روی بیمهنامه تحویلی از شرکت بیمه را کنترل کنند.
صدور این کد که توسط سامانه سنهاب بیمه مرکزی صادر میشود، نقش بسیار مهمی در جلوگیری از صدور بیمهنامههای تقلبی و همچنین شفافیت در ارائه تخفیف به بیمهنامهها دارد.
۱۰۰ درصد تخفیف بیمهنامه با یک تصادف از بین نمیرود
از ابتدای سال ۱۳۹۷، کوپن از بیمهنامههای شخص ثالث کشور حذف میشود. طبق آیین نامه ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث، از این پس با وقوع تصادف و پرداخت خسارت، تنها بخشی از سابقه تخفیفات بیمهای بیمه گذار از بین میرود و بقیه سابقه برای او لحاظ خواهد شد.
فرصت بیمهها تا سال ۲۰۲۱ برای تطبیق با IFRS
یکی از محوریترین موضوعاتی که در دو سال گذشته و بعد از برجام مورد تاکید تمامی بانکها و شرکتهای بیمه بوده، تطبیق صورتهای مالی آنها با استاندارد گزارشگری مالی بین المللی یا IFRS۱۷ بوده است.
براساس توافقی که بین سازمان حسابرسی، سازمان بورس و شرکتهای بیمه حاصل شده، صورتهای نمونهای در سندیکای بیمه گران ایران به تأیید رسیده تا در سال ۹۶ و بعد از آن شرکتهای بیمه بتدریج صورتهای مالی خود را براساس آن تنظیم کنند.
ابلاغ اساسنامه تیپ حاکمیت شرکتی
عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی همزمان با جشن ۵۰ سالگی بازار سرمایه در ایران از ابلاغ اساسنامه تیپ حاکمیت شرکتی شرکتهای بیمه از ۱۵ بهمن ماه خبر داد.
با ابلاغ این اساسنامه، حقوق سهامداران جزء و بیمهگذاران از طریق حاکمیت شرکتی تأمین خواهد شد.
خسارت سقوط هواپیماهای قشم ایر در مشهد و آسمان تهران-یاسوج
در روزهای پایانی سال، دو خسارت مهم در بیمهنامههای هواپیمای کشور باعث شد تا بار دیگر موضوع نوسازی ناوگان هوایی کشور به بحث داغ محافل سیاسی و اقتصادی و همچنین رسانهای کشور تبدیل شود.
در روز هفتم بهمن ماه هواپیمای قشم ایر در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد دچار نقص فنی شد و بر روی بالهای خود در فرودگاه بر روی زمین نشست. خوشبختانه در این حادثه هیچ یک از مسافرین و خدمه آسیبی ندیدند اما هواپیما دچار خسارت جدی شد.
همچنین در روز ۲۹ بهمن ماه سال جاری حادثه تلخ برخورد یک فروند هواپیمای ATR-۲۰۰ شرکت هواپیمایی آسمان با کوه دنا باعث شد تا ۶۶ مسافر و خدمه این پرواز جان خود را از دست بدهند. هر دوی این هواپیماها تحت پوشش شرکت سهامی بیمه ایران قرار داشتند.
افزایش ۲۰ میلیون تومانی نرخ دیه
در حالی که نرخ دیه یک فرد بالغ در سال ۱۳۹۵ معادل ۲۱۰ میلیون تومان تعیین شده بود، آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در بخشنامهای این نرخ را به ۲۳۱ میلیون تومان برای سال ۱۳۹۷ افزایش داد.
با این حال علیاصغر عنایت دبیر کارگروه شخص ثالث سندیکای بیمهگران اعلام کرد: «بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه نرخ بیمهنامه شخص ثالث در سال جدید افزایش نمییابد.»
افزایش سرمایه بیمهنامه عمر
عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی ایران در روز ۲۴ اسفندماه و آخرین روزهای سال گذشته، سقف سرمایه فوت بیمههای عمر انفرادی را از ۳۰۰ میلیون تومان به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش داد. این افزایش میتواند گام دیگری برای توسعه بیمههای زندگی در ایران باشد.