پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیرعامل انجمن موج نور از امکانات پات برای نابینایان میگوید
نرمافزار پات در اسفندماه از دو امکان جدید خود رونمایی کرد، یکی امکان چندزبانه بودن پات بود این اپلیکیشن علاوه بر زبان فارسی هم اکنون به زبانهای انگلیسی، عربی و آذری نیز در دسترس عموم قرار دارد. امکان جدید دیگر این نرمافزار اما، نسخه ویژه پات برای روشندلان کشورمان است…
به گزارش روابط عمومی شرکت کارت اعتباری ایران کیش، این اپلیکیشین به صورت شنیداری و به زبان فارسی این امکان را برای نابینایان فراهم آورده تا از تمامی امکانات آن استفاده کنند. در نسخه جدید پات، شرکت کارت اعتباری ایران کیش از دوتن از روشندلان مشاوره گرفت … نصرالله رضایی مدیرعامل انجمن موج نور اصفهان است. مدیرعاملی که خود از روشندلان بوده و در مشاورههای پات نقش عمدهای داشته است او بانی و موسسه نهادی ویژه فناوری اطلاعات برای نابینایان است به سراغ او میرویم و در گپی خودمانی از پات و ایده این نرمافزار میپرسیم.
آقای رضایی اهداف انجمن موج نور اصفهان چیست؟
کار ما گسترش فناوری ارتباطات برای نابینایان است، اموری که ما در انجمن انجام میدهیم مجموعه اقداماتی است که نابینایان بتوانند با کامپیوترها و موبایلهای معمولی کار بکنند و احتیاج به موبایل یا کامپیوتر خاصی نداشته باشند. درواقع ما یک NGO هستیم که کار فناوری اطلاعات برای نابینایان انجام میدهیم. تهیه کتابهای آموزشی، کلاسهای آموزشی، برگزاری و شرکت در سمینارهای پیرامون این موضوعات از جمله سایر کارهای مجموعه ما در انجمن است.
چرا اقدام در زمینه فناوری اطلاعات برای نابینایان تا این حد برای شما مهم بود؟
ما اعتقاد داریم، هر یک قدمی که برای نابینایان برداشته میشود آنها راچند قدم به جلو میبرد، در پاسخ به سؤال شما باید بگویم به نظر میرسد فرد نابینا دوبرابر فرد بینا به فناوری اطلاعات نیاز دارد، بخصوص اینکه یک نابینا باید با همان وسیلهای کار کند که فرد بینا از آن استفاده میکند.
اپلیکیشن موبایلی پات تا چه اندازه توانسته این مسیر و این جهت را برای نابینایان باز کند؟
وقتی نابینا بخواهد یک مبلغی را در بانک جابه جا کند، اینکه چه گونه مبلغ را بنویسد، به کجا برود، از چه کسی کمک بگیرد همه اینها با پات حل شده است. دیگر حتی نیازی نیست که از خانه بیرون برویم، این موبایل و مناسبسازی آن باعث شده تا خیلی راحت کار پرداخت صورت بگیرد.
این اپلیکیشن از این نظر هم که ما امروز با همان موبایل معمولی و با همان نرمافزاری که افراد بینا از آن استفاده میکنند عملیات پرداخت را انجام دهیم قابل تحسین است. پات اگر یک قدم در عرصه پرداخت برداشته، چند قدم در راستای حل مشکل نابینایان برداشته است.
شما خود از مشاوران این اپلیکیشن بودید، از این همکاری برایمان بگویید؟
نرمافزار پات را شرکت ایران کیش تهیه کرده بود، ما نیز در این راه با این شرکت همراه شدیم و نکاتی که نیاز بود در این نسخه رعایت شود را عنوان و با آنها همکاری کردیم. ما میخواستیم تا واقعاً شرایطی فراهم شود که افراد نابینا، بتوانند با همین موبایل معمولی کارهای بانکیشان را انجام دهند، این قدم بسیار مهمی در مستقل کردن نابینایان بود.
از مشکلاتی که ممکن است این نرمافزار داشته باشد به به چه مواردی میتوان اشاره کرد؟
تاکنون این اپلیکیشن ازلحاظ فنی مشکلی نداشته است. از طرفی روزبه روز به تعداد بانکهایی که عضو پات هستند اضافه میشود و این اتفاق بسیار خوبی است، من هم با آن راحت کار میکنم، به دوستان هم در انجمن موج نور گفتیم که اگر کسی نظری یا مشکلی دارد بگوید تا ایرادات به شرکت منعکس شود. ولی تا به حال مشکلی دراینباره نداشتهایم، هم اکنون هم همه ما با این نرمافزار در حال کار کردن هستیم، اگر بعدها نیز امکاناتی به این نرمافزار اضافه شود آن را بررسی میکنیم و ایراد یا مشکلات را به شرکت انعکاس میدهیم.
نهاد شما قرار است در آینده نیز با شرکت ایران کیش همکاری داشته باشد؟
همانطور که گفتم یکی از اساسیترین مشکلات نابینایان جابه جا کردن پول بود که در حال حاضر نرمافزار پات به این موضوع بسیار کمک کرده است. اگر روزی ما بتوانیم برای دستگاههای پوز هم امکاناتی را در این زمینه فراهم کنیم بسیار خوب است و گامی دیگر برای حل مشکل نابینایان برداشته میشود. طبیعی است که این نهاد نیز در هر کاری و هر اقدامی در زمینه فناوری برای نابینایان با ایران کیش همکاری خواهد کرد.