پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
همایش جنبههای حقوقی فناوری اطلاعات شروع به کار کرد
لوایح حقوق فناوری اطلاعات امروز و در همایش جنبههای حقوقی فناوری اطلاعات رونمایی شد.
به گزارش ایسنا، همایش جنبههای حقوقی فناوری اطلاعات صبح امروز با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالن اجتماعات این وزارتخانه آغاز و از لوایح حقوق فناوری اطلاعات شامل لایحههای «حمایت از دادهها»، «تراکنشهای الکترونیک»، «حکمرانی الکترونیک»، «شناسههای الکترونیک» و «حقوق مسئولیت ارائهدهندگان خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات» رونمایی شد.
بنا بر اعلام، این پنج لایحه با جمعبندی اولویتها و با همکاری پژوهشگاه قوه قضاییه و با جمعبندی نظرات کارشناسان این حوزه تدوین شده است.
در ابتدای این همایش رسول سراییان – رئیس سازمان فناوری اطلاعات – با بیان اینکه تا سال ۲۰۲۰ حدود ۲۵ درصد اقتصاد دنیا به شکل دیجیتال خواهد شد، گفت: «درایورهای این صنعت تا سال ۲۰۲۵ حدود ۱۰۰ تریلیون دلار ثروت ایجاد خواهند کرد.»
باید هرچه زودتر بحث حقوق مالکیت معنوی را حل کنیم
دبیر شورای عالی فضای مجازی هم با اشاره به تغییرات به وجود آمده در حوزه فضای مجازی به ضرورت بازنگری و تناسب در مقرراتگذاری در این فضا از جمله بحث حقوق مالکیت معنوی تأکید کرد.
ابوالحسن فیروزآبادی با اشاره به خصوصیات فضای مجازی از جمله زمانمحوری و مکانمحوری، اظهار کرد: «بسط این فضا در همه حوزههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی اتفاق خواهد افتاد، اما مسئله این است که آیا این اشاعه فضای مجازی میتواند در فضای فرهنگی کشور ما پاسخگو باشد؟»
او با بیان اینکه ما با همت بسیار بانکداری الکترونیکی را در کشور نهادینه کردهایم، گفت: «دو اتفاق جدید در فضای پولی کشور به وجود آمد؛ یکی پول مجازی که حتی در فضای واقعی هم تبادل میشود و دیگری پول مجازی که تنها در فضای مجازی تبادل میشود.»
دبیر مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه نمیتوان با قوانین کهنه که پروسه مجوزدهی را صادر میکرد، کسبوکارهای فضای مجازی را مدیریت کرد، گفت: «یکی از مدلهای موجود در فضای مجازی بحث حکمرانی است. یکی از مدلهایی که آمریکاییها به دنبال آن هستند حکمرانی در فضای اینترنت است که البته از سوی دیگر کشورها هم اجلاسی در این باره تشکیل شده، اما ما باید از نظامهای تنظیم مقررات بومی شده خودمان حمایت کنیم.»
زیرساخت فقهی فضای مجازی ما چیست؟
محمدجواد آذری جهرمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – هم در ادامه از سازمانهای مردمی و بخش خصوصی که متأثر از قوانین این حوزه هستند خواست که بخشهای حقوقی خود را فعال کرده و نظرات خود را قبل از تصویب لوایح حقوقی فناوری اطلاعات که به ما اعلام کنند.
او در بخشی از سخنانش با تأکید بر اینکه باید دید زیرساخت فقهی فضای مجازی ما چیست؟ و با اعلام اینکه گزارشی در این باره برای ارسال به فقها آماده شده است اظهار کرد: «اکنون دو راه حل داریم، اینکه یا زیرساختها را توسعه نداده و متوقف کنیم تا بخشهای خدماتی و فرهنگی خودشان را برسانند و دیگر اینکه بیاییم به آنها کمک کنیم.»
سخنرانیهای آغازین همایش امروز به صورت زنده و از طریق سایت آپارات پخش شد.
در ادامه این همایش همچنین در یک پنل به جنبههای حقوقی کسبوکارهای مجازی پرداخته شد که با حضور رضا باقری اصل، معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات (دبیر پنل)، رمضانعلی صادق زاده، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ایران، مرتضی موسویان، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسام میرآرمندهی، مؤسس کافهبازار، عطا خلیقی، مؤسس پرشینبلاگ و ارانیکو، محمدجواد شکوریمقدم، مدیر مجموعه صباایده و سرویس آپارات و جعفر محمدی، کارآفرین و عضو هیات مدیره سازمان نصر تهران برگزار شد.
بنا بر اظهارات دبیر همایش جنبههای حقوقی فناوری اطلاعات، این همایش بعد از 13 سال در حوزه حقوقی فناوری اطلاعات برگزار میشود و فضای مناسبی برای اظهار نظر و ارائه نظرات مختلف درباره لوایح تدوین شده است.
به گفته رضا باقری اصل، در این همایش از اعضای شورای نگهبان تا اساتید دانشگاه و تدوینکنندگان قوانین گذشته این حوزه به عنوان ارائهدهندگان مقاله حضور دارند و به غیر از 30 مقاله سفارشی 45 مقاله نیز از طرف اندیشمندان این حوزه ارائه شده است که در این مقالات زیرساخت حقوقی فناوری اطلاعات و ارتباطات تبیین میشود.