پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
نقش اینترنت در رشد اقتصاد کشورها تا سال ۲۰۱۶
ظرف ۵ سال آینده اقتصاد اینترنت در کشورهای گروه ۲۰ به ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید. این پیش بینی در گزارش «بیانیه دیجیتالی: شرکتها و کشورها چگونه میتوانند در اقتصاد دیجیتالی پیروز شوند؟» دیده شده است.
این گزارش که با همکاری «گروه مشاوران بوستون» (BCG) و گوگل انجام شده و در اجلاس جهانی اقتصاد در داوس ارائه شده است نشان میدهد که بیشترین رشد اقتصادی از افزایش تعداد کاربران آنلاین به دست خواهد آمد.
برپایه تحقیقات BCG، جمعیت فعال در اینترنت تا سال ۲۰۱۶ از 2.1 میلیارد در سال ۲۰۱۱ (برابر با ۳۰ درصد جمعیت جهانی) به حدود ۳ میلیارد نفر خواهد رسد که این میزان برابر با ۴۵ درصد کل جمعیت جهان خواهد بود.
رشد بازارهای نوظهور، محبوبیت دستگاههای موبایل به ویژه تلفنهای همراه هوشمند و رشد رسانههای اجتماعی تاثیرات قابل توجهی در اقتصاد برجای گذاشتهاند.
این تاثیرات به طور اجتناب ناپذیری در جذب شرکتها به سوی استفاده از اینترنت تغییر ایجاد خواهد کرد و خواهد توانست درهای جدیدی به سوی فرصتهای تجاری قابل اجرا در محیط شبکه بگشاید.
این بیانیه دیجیتال همچنین تاکید میکند که دولتهای تمام کشورها باید اندازههای جدیدی را برای بهره گیری از مزایای دیجیتالی که اینترنت عرضه میکند پیدا کنند.
به اعتقاد تحلیلگران این موسسه تحقیقاتی، هیچ کشور یا ملتی نمیتواند این توسعه را در مدت ۵ سال آینده نادیده بگیرد. به طوریکه اینترنت باید به یک کالای عادی تبدیل شود.
درحقیقت، تا ۲۰ سال قبل اینترنت به عنوان یک کالای لوکس شناخته میشد درحالی که امروز در حدود ۵۰ درصد از جمعیت کشورهای گروه ۲۰ به شبکه متصل هستند و تا سال ۲۰۱۶ در حدود ۷۰ درصد از کاربران گروه ۲۰ از کشورهای نوظهور هستند.
چین ظرف ۵ سال آینده در حدود ۸۰۰ میلیون کاربر خواهد داشت که این رقم برابر با تعداد کاربران در مجموع کشورهای فرانسه، هند، آلمان، ژاپن، انگلیس و آمریکا است.
برپایه گزارش BCG، تا سال ۲۰۱۶ دسترسی از طریق دستگاههای موبایل به ویژه تلفنهای همراه هوشمند در کشورهای گروه ۲۰ به حدود ۸۰ درصد از تمام اتصالات باند پهن خواهد بود.
شبکههای اجتماعی نیز نقش بسیار مهمی در سالهای آینده ایفا خواهند کرد. به طوریکه ۹۰ درصد از کاربران آرژانتین، برزیل، اندونزی و مکزیک برای ایجاد و اشتراک گذاری محتواهای اینترنت به شبکههای اجتماعی متصل خواهند شد.
نتایج تحقیقات گارتنر
موسسه تحقیقاتی گارتنز نیز در تازهترین تحقیق خود نشان داده است که خرید IT در دنیا به 3.8 تیلیارد دلار خواهد رسید که نسبت به رقم 3.7 تیلیارد دلار سال گذشته 3.7 درصد رشد خواهد داشت. رشد سال ۲۰۱۱ نسبت به سال قبل از آن 6.9 درصد رشد به ثبت رسانده بود.
گارتنر پیش از این یک رشد 4.6 درصدی را برای سال ۲۰۱۲ پیش بینی کرده بود اما اکنون پیش بینیهای گذشته خود را بازنگری کرده است.
برپایه این پیش بینیها در سال ۲۰۱۲ خرید در ۴ بخش اصلی «های- تک» یعنی سخت افزار، نرم افزار، خدمات IT، سرویسها و زیرساختهای ICT با کندی بیشتری رشد خواهد یافت.
«ریچارد گوردن»، معاون رئیس گارتنر درخصوص پیش بینیهای IT توضیح داد که کاهش رشد اقتصاد جهانی، بحران منطقه یورو و تاثیرات سیل تایلند در تولید دیسک سخت (HDD) به شدت در این بازنگری تاثیر گذاشته است.
سیل تایلند در اواخر سال ۲۰۱۱ عواقب گستردهای در تجارت جهانی رایانه و فناوریهای ذخیره اطلاعات برجای گذاشت.
گوردن در ادامه افزود: «این کشور یکی از بزرگترین مراکز تولید دیسک سخت بود. معتقدیم که موجودی دیسک سخت در ۶ تا ۹ ماه آینده بیش از ۲۵ درصد کاهش خواهد یافت.»
به اعتقاد گارتنر، خرید زیرساختهای ICT بیشترین رشد را به ثبت خواهند رساند و در سال ۲۰۱۲ به یک افزایش 6.9 درصدی دست خواهد یافت. پس از این بخش، رشد در بخش نرم افزارهای شرکتی 6.4 درصد خواهد بود.
منبع: خبر آنلاین