راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق: بانک مرکزی کم‌کاری کرد

دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق ضمن اعلام اینکه هنوز پیمان پولی بین ایران و عراق برقرار نشده است، گفت: «بانک مرکزی ایران مدعی است برای همکاری‌های بانکی با طرف عراقی مذاکره کرده و پیشنهاد داده، ولی عراق امضا نکرده است. عراق هم ادعا دارد که برای پیمان پولی آمادگی دارد و یک توافقنامه ۱۷ بندی هم در این زمینه نوشته و برای بانک مرکزی ایران فرستاده اما بانک مرکزی ما اقدام نکرده است.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، سید حمید حسینی اظهار کرد: «بحث امضای قرارداد دو جانبه پولی از مهم‌ترین سیاست‌های بانک مرکزی برای حل مسائل بانکی و ارتباطات پولی با سایر کشورهاست.»

او ادامه داد:‌ «در سفرهای خارجی نماینده بانک مرکزی حضور دارد، مذاکره و طرح خود را ارائه می‌کند؛ اما متأسفانه تنها کشوری که پیمان پولی با آن اجرایی شده کشور ترکیه است. پیمان پولی با ترکیه به مرحله نهایی رسیده و اجرایی شده است. البته مشخص نیست که پیمان پولی با ترکیه هم خیلی به نفع ما باشد، چون بخشی از صادرات ما به ترکیه شامل نفت و گاز می‌شود که اگر بخواهیم در مقابل آن لیر دریافت کنیم مشخص نیست که چقدر به صلاح‌مان باشد.»

دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: «حدود دو میلیارد دلار صادرات غیر نفتی و حدود شش میلیارد دلار صادرات نفت و گاز به ترکیه داریم و واردات ما از ترکیه نیز چهار میلیارد دلار بیشتر نیست و ترک‌ها چون به نفع‌شان بوده است، پیمان پولی را پذیرفته‌اند.»

حسینی درباره آخرین وضعیت پیمان پولی با عراق گفت: «در مورد پیمان پولی با عراق پیشنهاد شده و مذاکراتی صورت گرفته اما هنوز به جایی نرسیده است. بانک مرکزی ایران مدعی است برای همکاری‌های بانکی با طرف عراقی مذاکره کرده و پیشنهاد داده ولی عراق امضا نکرده است. عراق هم ادعا دارد که برای پیمان پولی آمادگی دارد و یک توافقنامه ۱۷ بندی هم در این زمینه نوشته و برای بانک مرکزی ایران فرستاده اما بانک مرکزی ما اقدام نکرده است.»

 

بانک مرکزی در زمینه پیمان پولی کم‌کاری کرده است

او اضافه کرد: «به نظر می‌رسد که در این زمینه همت و تلاش لازم را انجام نمی‌دهیم. در همایش بزرگ تجاری ایران و عراق که در تهران برگزار شد چند مقام بانک مرکزی عراق و نماینده‌های بانک‌های مهم عراقی حضور داشتند اما بااینکه رئیس‌کل بانک مرکزی و قائم‌مقام بانک مرکزی دعوت بودند ولی متأسفانه هیچ‌کدام در این همایش حاضر نشدند و از فرصتی که مقامات بانکی عراق بودند استفاده نشد.»

دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: «بانک مرکزی آن‌قدر درگیر مسائل نظام بانکی و سپرده‌گذاران است که عملاً فرصت موضوعات بین‌المللی و پیگیری‌های خارجی را ندارد. به نظر می‌رسد که در این زمینه بیشتر کم‌کاری از بانک مرکزی ما است؛ ضمن اینکه در عراق هم به دلیل تنوع احزاب و گروه‌ها تصمیم‌گیری کار سختی است.»

حسینی درباره اینکه آیا برقراری پیمان پولی با عراق به نفع ایران است؟ اظهار کرد: «فرقی که ترکیه با عراق دارد این است که ارزش پولی ترکیه در دو سال گذشته پایین آمده است و لیر افت کرده اما عراق در اوج بحران‌های داعش نه تورم داشته و نه ارزش پولی‌اش کم شده است. ما تعداد زیادی زائر داریم که به عراق می‌روند و پول عراق می‌تواند برای‌مان قابل استفاده باشد اما ارزش ملی پول ترکیه رو به کاهش بوده است.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.