پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
دومین جشنواره ملی ICT بهدنبال بسترسازی اقتصاد دانشبنیان
نشست خبری دومین جشنواره ارتباطات و فنآوری اطلاعات با حضور معاون وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات و دبیر دومین جشنواره ملی ICT برگزار شد.
به گزارش ایسنا، محمدعلی فرقانی با اشاره به این که دومین جشنواره ملی ارتباطات و فنآوری اطلاعات در روز جهانی ارتباطات که مصادف با ۲۷ اردیبهشت ماه است، برگزار میشود، اظهار کرد: در این مراسم حضور ریاست جمهوری و جمعی از وزیران و مقامات کشوری و دستاندرکاران این حوزه را خواهیم داشت و محل برگزاری سالن همایشهای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی است که با عنوان دومین جشنوارهی ملی ارتباطات و فنآوری اطلاعات یادواره شهید دکتر قندی برگزار خواهد شد.
وی درباره شعار این جشنواره گفت: ارتباطات و فنآوری اطلاعات بستر اقتصاد دانش بنیان، عنوان شعار این جشنواره است که در زمینههای مختلفی از جمله پژوهش و نوآوری، کارآفرینی و توسعه کسب و کار، محتوا، شبکه و خدمات شبکه، امنیت شبکه تولید و تبادل ارتباطات و توسعه فنآوری اطلاعات و ارتباطات برگزار خواهد شد و تلاش شده تا تمامی زمینهها در توسعه فنآوری اطلاعات و ارتباطات دیده شود.
دبیر دومین جشنواره ملی ارتباطات و فنآوری اطلاعات درباره هدف از برگزاری این جشنواره تاکید کرد: ایجاد فضای رقابتی سالم و شور و نشاط علمی در فضای ارتباطات کشور، ایجاد فضای کاری مناسب بین فعالان این حوزه، شناسایی و جذب استعدادها، شناسایی برترینهای این حوزه، بزرگداشت نخبگان ارتباطات و فنآوری اطلاعات، حمایت از صنایع داخل و همچنین ارتقای سطح آگاهی دربارهی حوزه فنآوری اطلاعات و ارتباطات از جمله برخی اهداف تبیین شده در این راستا است.
او ادامه داد: البته برنامههای جانبی نیز برای این جشنواره دیده شده که همایشهای علمی و تخصصی و کارگاههای آموزشی نمونههایی از آن است. فرقانی با تاکید بر اینکه جشنوارهی سال آینده متفاوت از نخستین دور آن است، خاطر نشان کرد: سال آینده جشنواره در دو بخش عمومی و دانشجویی برگزار خواهد شد که در بخش دانشجویی بیشتر به دنبال تسری فضای تعاملی بین دانشجویان و اساتید هستیم.
او درباره حامیان این جشنواره نیز گفت: حمایتکنندگانی از داخل و خارج کشور برای این دوره حضور دارند که تعدادشان نسبت به سال گذشته توسعه یافته که از جمله داخلیها میتوان به دهها سازمان و شرکت دولتی از جمله شورای عالی فنآوری اطلاعات، سازمان صداوسیما، بنیاد ملی نخبگان، کارگروه فاوای دولت، جشنواره خوارزمی و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی و از مهمترین حامیان خارجی نیز میتوان به اتحادیه جهانی مخابرات اشاره کرد.
معاون وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات با تاکید بر اینکه با برگزاری این جشنواره به دنبال گسترش مرجعیت علمی جشنواره هستیم تا آن را به سطح منطقهای و جهانی برسانیم، در پاسخ به سوال ایسنا درباره شاخصهای اتخاذ شده در این بستر برای اعلام برترینها، گفت: در هر کدام از بخشها کارگروهی را تشکیل دادهایم که هر کدام بر مبنای پرسشنامههای تخصصی خود، شاخصهای مشخصی را برای ارزیابی آثار و شرکتکنندگان دارند.
وی افزود: کارگروهها برای خود هیات داوران دارند که در بخش دانشجویی، هیات داوران به دو بخش تخصصی شامل حوزههای مربوط به محتوا و عمومی تقسیم میشود که کلیهی آثار را در ردهای پایینتر بررسی میکنند. معاون وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات درباره جوایز در نظر گرفته شده برای بخش دانشجویی نیز گفت: بعضی مذاکرات با برخی مراجع همچون سازمان ملی نخبگان انجام شده، ولی تاکنون روال آن برمبنای برنامهریزیهای خودمان است و چیزی به آن اضافه نشده است.
فرقانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این ایجاد بخشی با عنوان دانشجویی و ضرورت آن گفت: هدف از ایجاد بخش دانشجویی در این جشنواره، این بوده است که بتوانیم تمرکز خود را بر دانش، فنآوری و پژوهش بیشتر کنیم، چرا که بخش عمدهای از ایجاد فنآوریها مرتبط با دانش دانشگاهی است که یکی از نهادهای تاثیرگذار در حوزه آی.سی.تی به حساب میآید. وی درباره محورهای درنظر گرفته شده برای فعالان بخش خصوصی نیز گفت: در ارزیابی شرکتهای فعال در بخش خصوصی نیز تمرکز برروی شرکتهای دانشبنیان است.
دبیر دومین جشنواره ملی ارتباطات و فنآوری اطلاعات درباره سوالی مبنی بر اینکه یکی از شعارهای در نظر گرفته شده برای این جشنواره تحقق دولت الکترونیک است و تاکنون چه میزان از آن برآورد شده است؟ اظهار کرد: اقدامات بسیاری در این زمینه انجام شده است؛ یکی از مواردی که در برنامهی پنجم توسعه تاکید ویژهای بر آن شده، ایجاد شبکهی ملی اطلاعات است که به گفته وزیر ارتباطات فاز اول آن سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید که توسط آن بخش عمدهای از خدمات دولتی قابل ارائه به مردم خواهد شد.
فرقانی درباره بحث از شبکه ملی اطلاعات در جشنواره سال آینده نیز گفت: یکی از اهداف این جشنواره، تلاش بیشتر برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات است. معاون وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات درباره حمایت کشورهای خارجی از این جشنواره عنوان کرد: ما در این جشنواره حمایت معنوی آنها را داریم چراکه اعتباردهی تخصصی این مراجع برای ما مهمتر است و میشود از ظرفیت تجربههای مجامع منطقهای بهرهمند شد.
وی در پایان درباره نحوه بررسی آثار دومین جشنواره ملی ارتباطات و فنآوری اطلاعان نیز گفت: ثبتنام هم بهصورت حضوری و هم بهصورت سایت جشنواره انجام خواهد شد و تا ۲۰ اسفندماه آثار را ارزیابی خواهیم کرد.
منبع: ایسنا