راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

پوشش خبری ویژه راه پرداخت از اولین همایش بین‌المللی بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت

امرزو صبح اولین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت شروع شد. در این صفحه به روزرسانی خبرنگاران راه پرداخت را از این رویداد مهم صنعت بانکداری و پرداخت الکترونیک می‌خوانید.

به روز رسانی ۱۳؛ ساعت ۱۷

میزگرد بانکداری متمرکز برگزار شد.

به روزرسانی ۱۲؛ ساعت ۱۴:۳۰

هم اکنون ۸ کارگاه همزمان در حال برگزاری است۰

به روزرسانی ۱۱؛ ساعت ۱۲:۳۰

تجفی گفت یکپارچه‌سازی اطلاعات مشتریان، بهینه‌سازی فرایند خدمات، بینش کسب و کار در مجموعه بانک‌ها و بهینه‌سازی اطلاعات مسیر رسیدن به بانک آینده است. او در پایان صحبت‌های خود بر راه‌اندازی ۴ ماهه سامانه بانکداری متمرکز در بانک مرکزی تاکید کرد.

 

به روزرسانی ۱۰؛ ساعت ۱۲:۲۰

نجفی گفت ما هنوز سامانه متمرکزی که بتواند با TPS بالای ۱۰۰۰ کار کند ندارد و هر چند تلاش‌های می‌کنیم و ممکن است برخی از دوستان دلخور شوند اما اوضاع این گونه است. او چالش‌ها را برشمرد و گفت که فرصت‌هایی هم پیش رو داریم. او در صحبت‌های خود علاوه بر فناوری بر چالش‌های فرهنگی توسعه بانکداری الکترونیک هم اشاره کرد. نجفی در صحبت‌های خود بر برون‌سپاری فعالیت‌های IT در بانک‌های جهان و روند رو به رشد آن تاکید کرد و اعلام کرد که بانک‌ها به دنبال کاهش تعداد شعب خود و افزایش کانال‌های دیگر هستند. او در بخش دیگری از صحبت‌های خود حجم اطلاعات انبوه بانک‌ها را منبعی مناسب برای تصمیم‌گیری اعلام کرد.

 

به روز رسانی ۹؛ ساعت ۱۱:۵۰

 سید ابوطالب نجفی مدیر عامل شرکت خدمات انفورماتیک در مورد بانک آینده صحبت می‌کند. او در ابتدا از شجاعت مسولان گفت و این که در شلوغ‌ترین روزهای تراکنش‌های بانکی این همایش را برگزار کردند و این نشان دهنده کار کردن بانکداری الکترونیک در ایران است.

 

به روز رسانی ۸؛ ساعت ۱۱:۳۰

حکیمی به موضوع جنجالی شاپرک هم پرداخت. در زمان استراحت این موضوع بیشترین سوال را در بین خبرنگاران موجب شده بود. حکیمی گفت شاپرک دو هدف دارد: ارائه‌دهندگان خدمات پرداخت روی پای خودشان بایستند. دوم هم استاندارد شدن خدمات ارائه‌دهندگان خدمات پرداخت الکترونیک. حکیمی در نقشه نظام جامع پرداخت و بانکداری الکترونیک از سه نظام اطلاع‌رسانی، نظام پردازشی و نظام رصد و پایش نام برد.

به روز رسانی ۷؛ ساعت ۱۱:۱۵

 حکیمی در ادامه بررسی چالش‌ها بر استفاده از کارت اعتباری تاکید کرد. مدتی است که در محافل رسانه‌ای بر لزوم استفاده از کارت اعتباری در نظام پرداخت الکترونیک ایران تاکید می‌شود. حکیمی گفت که بانک مرکزی به دنبال سودآور کردن کارت اعتباری برای بانک‌ها و رواج آن در بین مردم است.

 

به روز رسانی ۶؛ ساعت ۱۱:۱۵

 ناصر حکیمی در مورد طرح‌های پیش روی بانکداری الکترونیک صحبت می‌کند. او از چهار چالش اساسی نام برد: استاندارد سازی و یکپارچگی، نظارت داده محور، تنوع در خدمات و محصولات و تکمیل زیرساخت‌های حیاتی. حکیمی بر تعریف مشخص از بانکداری متمرکز و پیاده‌سازی آن تاکید کرد. البته خود او هم گفت که برای این کار دیرشده است.

به روز رسانی ۵؛ ساعت ۱۱:۱۰

 در ادامه کلیپ قبلی کلیپی در مورد آینده بانکداری الکترونیک در ایران پخش شد. تاکید این کلیپ بر طرح‌های نماد و شاپرک  و نظارت الکترونیک بود.

 

به روز رسانی ۴؛ ساعت ۱۱:۰۵

 عیدی مراد گفت نماد از ابتدای سال آینده عملیاتی خواهد شد. طراحی نقشه راه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت در افق ده سال آینده از طرف بانک مرکزی بر عهده شرکت ملی انفورماتیک گذاشته شده است. از دیگر طرح‌های در دست اقدام این شرکت سناب یا سامانه نظارت الکترونیکی بانک‌هاست. سامانه اتوماسیون بانکی برای موسسات قرض‌الحسنه، سامانه انتقال تصویر چک، سامانه ضد پولشویی و سامانه جامع اعتبار سنجی از جمله پروژه‌های آتی این شرکت است.

 

به روز رسانی ۳؛ ساعت ۱۰:۵۰

قبل از صحبت‌های عیدی مراد کلیپی از روند رشد بانکداری الکترونیک در ایران پخش شد. او در صحبت‌های خود گفت: نظام جامع پرداخت عبارت است از مجموعه‌ای از مقررات، استانداردها، ابزارها و سیستم‌ها که برای تسهیل پرداخت استفاده می‌شود و سامانه‌های اصلی آن در ایران شتاب، ساتنا، پایا، تابا، نماد و شبکه ملی ارتباط بین بانکی است. عیدی مراد آمارهای ار رشد تراکنش‌های شتاب ارائه کرد و از بانیان نظام جامع پرداخت، دکتر مرحوم نوربخش و زرین قدم قدردانی کرد. عیدی مراد آمارهایی از رشد تعداد تراکنش‌های دیگر سامانه‌های تولید شرکت خدمات انفورماتیک ارائه کرد.

 

به روز رسانی ۲؛ ساعت ۱۰:۴۰

هم‌اکنون علیرضا عیدی مراد مدیر عامل شرکت ملی انفورماتیک به عنوان یکی از برگزار کنندگان اصلی همایش درباره این شرکت و نظام جامع پرداخت صحبت می‌کند.

 

به روزرسانی ۱؛ ساعت ۱۰:۳۰

سخنرانی مدیران بانک مرکزی

در ابتدای این همایش ابتدا فرهاد نیلی دبیر همایش به مهمانان خوش‌آمد گفت. محمود بهمنی رئیس بانک مرکزی به جایگاه نظام پرداخت الکترونیک در صنعت بانکداری اشاره کرد و در بررسی روند بانکداری الکترونیک کشور گفت: نظام‌های پرداخت در بانکداری امروز به بخشی کلیدی در عملیات بانک‌ها بدل شده است. چون تقریبا تمامی عملیات بانکی در مسیر تعامل خود با مشتریان به یک یا چند ابزار پرداخت بر بستر یک یا چند سامانه پرداخت متکی است. وی افزود: برایند فعالیت‌ها با موانع جدی در ساختار و شیوه عملکرد سنتی روبه‌رو شده است. به گونه‌ای که در بخش بزرگی از فعالیت‌ها و فرایندهای درونی بانک‌ها کاربرد فناوری به جای تحول در فرایندها صرفا به بهبود کارایی آنها منجر شده است. انتظار از فتاوری نه تنها در مورد بهبود کارایی بلکه در اثربخشی فرایندها و فعالیت‌های بانکی باید نمود پیدا کند.

تغییر آن چه از بانکداری سنتی و بانکداری فناوری محور گفته می‌شود باید به عنوان ماموریتی برای دهه آینده در نظر گرفته شود.

سال ۸۱ پوشش شبکه شتاب تمام و سال ۸۲ قابل استفاده شد. شتاب خدمت پایداری است که تصور خدمات بانکی بدون آن غیرقابل تصور است. سل ۸۱ کمتر از ۷ میلیون کارت، ۱۵۰۰ خودپرداز، ۱۰ هزار پایانه فروش بود و امسال کارت‌ها ۲۰ برابر، خودپرداز‌ها ۱۴ برابر و پایانه‌های فروش ۱۷۰ برابر شده است.

امسال ۴ طرح مهم اجرا می‌شود: طرح شاپرک به عنوان شبکه الکترونیکی پرداخت بانکی، طرح نماد(نظام مدیریت امضای دیجیتال)، طرح سنا (سامانه نظارت الکترونیکی) و اوراق بهادار الکترونیکی با نام منتشر می‌شود که گامی اساسی در راه مبارزه با پولشویی است.

دبیر کل بانک مرکزی محمود احمدی هم به ارائه آماری در زمینه بانکداری الکترونیک پرداخت و در مورد نقش بانکداری الکترونیک در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها صحبت کرد.

 

خبرهای دیگر رسانه‌ها از این رویداد را می‌توانید از صفحه پوشش رویدادهای ویژه راه پرداخت دنبال کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.