پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
صدای پای اولین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت بلندتر شد: نقطه شروعی برای ارزیابی بانکها در حوزه بانکداری الکترونیک
در نشست خبری اولین همایش بینالمللی بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت تشریح شد: دستاوردها، برنامهها و چشم اندازهای بانکداری الکترونیک.
نشست خبری پیرامون تبیین اهداف، خط مشیها و برنامههای اولین همایش بینالمللی بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت با حضور دکتر نیلی رییس پژوهشکده پولی و بانکی، ناصرحکیمی مدیر اداره نظامهای پرداخت و دکتر محرمیان معاون شرکت خدمات انفورماتیک در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مدیر اداره نظامهای پرداخت هدف همایش را مروری بر دستاوردهای بانکداری الکترونیک دو دهه اخیر و اعلام برنامهها و نقشه راه بانک مرکزی در این زمینه برشمرد.
حکیمی دستاوردهای بانکداری الکترونیک را در سه دهه ۷۰، ۸۰ و ۹۰ قابل تحسین دانست و افزود : معرفی خدمات بانکداری الکترونیک در سال های ۶۹ و ۷۰ آغاز و توسعه کارت های الکترونیکی در طول دهه ۷۰ تبلور یافت.
وی یکپارچه سازی نظام های پرداخت در قالب طرح جامع طی دهه ۷۰ را اقدام مهمی دانست و خاطرنشان کرد: در این مرحله جزیره ای و پراکنده بودن نظام های پرداخت با شکل گیری شبکه های شتاب ، ساتنا و پایا از میان رفت.
حکیمی ضمن اشاره به آغاز مرحله سوم بانکداری الکترونیک از سال جاری با هدف نهادینه کردن خدمات شبکه بانکداری الکترونیک در سبد خدمات بانکداری نوین ابراز امیدواری کرد با فرهنگسازی در این زمینه، روشهای سنتی ارایه خدمات بانکی به مرور به روشهای نوین تغییر یابد.
این مقام مسئول بانک مرکزی ضمن اعلام خبر اجرایی شدن سامانه سناب طی دو سال آینده بیان داشت : اجرایی شدن این طرح برای شبکه بانکی مزایایی همچون استاندارد شدن خدمات بانکی، حرکت بانکها از سامانه موجود به سامانه یکپارچه، مجازی شدن دادهها و از میان رفتن اسناد کاغذی دادهای همراه خواهد داشت.
در این نشست، دکتر محرمیان معاون شرکت خدمات انفورماتیک بانک مرکزی با بیان این مطلب که در همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت جزئیاتی از سرویسهای ارایه دهنده خدمات نوین بانکی به مردم عرضه خواهد شد اضافه کرد: فرهنگسازی برای سرویسهای جدید، بازخورد نظرات کارشناسان و صاحبنظران و پایهگذاری انجام کارهای پژوهشی و شبکهسازی از جمله اهداف این همایش است.
در این نشست، دکتر فرهاد نیلی رییس پژوهشکده پولی و بانکی با تشریح مبسوط برنامههای این همایش در بخشهای سخنرانی ، گزارشهای مدیریتی، ارایه مقاله شفاهی و پوستر، میزگرد و نمایشگاه خاطر نشان کرد: نقطه تمایز این همایش با سایر همایشهای مشابه وجود ۱۷ کارگاه آموزشی است که در روز دوم برگزار خواهد شد.
دکتر نیلی سخنرانیهای کلیدی را در سه موضوع چشم انداز دهه ۹۰ بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، نقش بانکداری الکترونیک به عنوان زیرساخت نظام پرداخت هدفمندی یارانهها و بانکداری آینده بر شمرد و افزود: در این همایش ۱۰ گزارش مدیریتی توسط مدیران بانکها و مدیران شرکتهای IT بانکی ارایه خواهد شد.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی ضمن اشاره به برگزاری دو میزگرد چالشی در زمینه Core Banking و چالشهای نظارت نظام داده محور ابراز امیدواری کرد این همایش نقطه شروعی برای ارزیابی بانکها در حوزه بانکداری الکترونیک باشد و افزود: از برگزیدگان در حوزههای مختلف بانکی تقدیر خواهد شد.
وی همچنین از آمادگی دبیرخانه اجرایی همایش برای تعامل نزدیکتر و پویاتر با رسانهها برای انعکاس این رویداد بزرگ خبر داد.
شایان ذکراست اولین همایش بین المللی بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت در روزهای ۳۰ بهمن و اول اسفند ماه سال جاری در برج میلاد برگزار خواهد شد.