پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
با حمایت شرکتها و بانکهای خصوصی و دولتی و برنامهریزی یک رسانه خصوصی: گردهمایی بزرگ فعالان بازار پول
دنیای اقتصاد امروز نوشت: بزرگترین گردهمایی پولی کشور با عنوان «نخستین همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید» با ابتکار روزنامه «دنیای اقتصاد» در تاریخ ۲۵ و ۲۶ بهمن ماه برگزار خواهد شد. این همایش که با حضور تصمیمسازان پولی، صاحبنظران اقتصادی، بانکداران و تولیدکنندگان برگزار میشود، در جهت ایجاد همگرایی بین این چهار ضلع مهم اقتصاد کشور و ارائه راهکارهای لازم برای رفع چالشهای بانکداری کشور است. ارزیابی کارنامه سیاستهای پولی سالهای اخیر از زاویه پیامدهای آن در بازارهای پول و تولید نیز از دیگر اهداف همایش است.
این همایش با حمایت شرکت توسن، بانکهای صادرات ایران، تات، توسعه تعاون، پارسیان، بانک مرکزی، موسسه تحقیقات اقتصادی دانشگاه تهران، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کرمان و مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران برگزار میشود.
بزرگترین گردهمایی پولی کشور
بزرگترین گردهمایی پولی کشور بزرگترین گردهمایی پولی کشور ۲۵ و ۲۶ بهمن تحت عنوان «نخستین همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید» با حضور تصمیمسازان پولی، صاحبنظران اقتصادی، بانکداران و تولیدکنندگان برگزار میشود. این گردهمایی با کوشش روزنامه دنیای اقتصاد برگزار و در آن مسائل مربوط به سیاستهای پولی و پیامدهای آن در حوزه تولید، بانکداری و اقتصاد کلان به بحث گذاشته میشود. کمیته علمیاین همایش متشکل از چهرههای برجستهای از صاحب نظران، بانکداران و تولیدکنندگان است. دکتر موسی غنینژاد، دکتر مسعود نیلی، دکتر محمدمهدی بهکیش، دکتر اکبر کمیجانی، محمدهادی مهدویان، دکتر پرویز عقیلی کرمانی و دکتر فرخ قبادی اعضای کمیته علمیهمایش را تشکیل میدهند. همگرایی درباره مسائل مربوط به سیاستهای پولی و پیامدهای آن در حوزه تولید، بانکداری و اقتصاد کلان میان این چهار ضلع حوزه اقتصاد از اهداف اصلی همایش عنوان شده است.
پیشگامی یک رسانه خصوصی
برگزاری چنین همایشی از سوی یک رسانه بخش خصوصی این باور را تقویت میکند که فعالان، سیاستگذاران و صاحبنظران اقتصادی در یک بستر بی طرفانه به درک مشترکی از برخی چالشهای پولی نظیر نحوه تامین مالی بنگاهها، ساز و کار تعیین نرخ سود، نرخ بهینه ارز و… دست یابند.
لزوم همگرایی در سیاست گذاری
همچنین محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی در دیدار با اعضای مرکز تحقیقات روزنامه «دنیای اقتصاد» با اعلام حمایت خود از این ابتکار، بر ضرورت همگرایی چهار ضلع تصمیمسازان، صاحبنظران اقتصادی، بانکداران و تولیدکنندگان در تصمیمات اقتصادی تاکید کرد. بهمنی با اشاره به سیاستهای بانک مرکزی در حمایت از بخش تولید گفت: چنین نشستهایی میتواند تصمیم گیرندگان اقتصادی و تولیدکنندگان را به یک درک مشترک از شرایط اقتصادی کشور برساند. همچنین گفتنی است که رییس کل بانک مرکزی به عنوان سخنران در همایش «سیاستهای پولی چالشهای بانکداری و تولید» شرکت خواهد کرد.
چالشهای تولید و بانکداری سیاستهای پولی کشور که طی سالهای اخیر موضوع چالش بین بانکداران و تولیدکنندگان از یکسو و تصمیمسازان و صاحبنظران اقتصادی از سوی دیگر بوده است در این همایش علمی- پژوهشی بررسی میشود. چهار ضلع تصمیمسازان، صاحب نظران اقتصادی، بانکداران و تولیدکنندگان درباره مسائل مربوط به سیاستهای پولی و پیامدهای آن در حوزه تولید، بانکداری و اقتصاد کلان نگاه خاص خود را دارند که به نظر میرسد طی سالهای اخیر این نگاهها واگرایی بیشتری یافتهاند. این واگرایی خود به تنهایی میتواند برای تولید و رشد اقتصادی در کشور مضر باشد. این امر عمدتا ریشه در دیدگاهی دارد که معتقد است فعالیتهای بانکی ارزش اقتصادی ذاتی ندارد و فقط زمانی موضوعیت مییابد که با خدماترسانی کامل به فعالیتهای تولیدی به سرمایه فیزیکی تبدیل شود. این نگاه از یکسو موجب کاهش کیفیت فعالیتهای بانکی در کشور شده و از سوی دیگر پیامدهای نامطلوبی را در سایر بازارهای کشور به دنبال داشته است. در این میان، چهار ضلع تصمیمسازان، صاحبنظران اقتصادی، بانکداران و تولیدکنندگان هر کدام حرفهایی برای گفتن درباره مسائل مربوط به سیاستهای پولی و مشکلات تحمیل شده به بانکداران، تولیدکنندگان و اقتصاد کلان کشور دارند که به نظر میرسد طی سالهای اخیر این حرفها واگرایی بیشتری یافته اند. روزنامه «دنیای اقتصاد» به عنوان رسانه فعالان اقتصادی کشور با بهرهگیری از تجربه برگزاری چندین همایش در حوزههای مختلف در دو سال اخیر، در بهمن ماه سال جاری همایشی را با عنوان نخستین همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید تدارک دیده است تا نمایندگان این چهار ضلع اساسی اقتصاد کشور رودرروی یکدیگر چالشهای بازار پول و بخش تولید را کالبدشکافی نموده و راهکارهایی عملی را به مقامات پولی کشور ارائه کنند. از طرفی کارنامه سیاستهای پولی در سالهای اخیر که یکی از مهمترین عناصر راهبردی در اقتصاد کشور به حساب میآید خود جای تامل بسیار دارد. تغییر در بستههای نظارتی – سیاستی بانک مرکزی برای همسو شدن با طرح هدفمندی یارانهها و بررسی کارکرد این تغییر بسیار جای توجه دارد. همچنین تغییرات جدید در بسته پولی پس از تشدید التهاب در بازار ارز و طلا برای کنترل این بازارها و اثرگذاری این تصمیم نیز نیازمند به بحثهای کارشناسی بیشتری است. مکانیزمهای ناظر بر تعیین نرخ سود در بانکها نیز در شرایطی که نرخ سود سپردهها در نظام بانکی کشور آزاد شده است از اهمیت ویژهای برخوردار است. بر این اساس در این همایش دو روزه دو محور اساسی، مبانی تئوریک تعیین نرخ سود بانکی و نرخ ارز و ارزیابی کارنامه سیاستهای پولی سالهای اخیر از زاویه پیامدهای آن در بازارهای پول و تولید به دقت بررسی خواهد شد و راهکارهای مقابله با این چالشها بررسی میشود.
بررسی بانکداری الکترونیک
همچنین در این همایش با حضور شرکتهای مطرح در حوزه طراحی و تولید نرم افزارهای بانکداری الکترونیک، تاثیر سیاستهای بانک مرکزی بر بانکداری الکترونیک مورد بررسی کارشناسی قرار خواهد گرفت. بحث بانکداری الکترونیک یکی از زمینههای بسیار مهم در نظام بانکی کشور است و مسلما بررسی دستاوردهای بانکداری الکترونیک و همسویی سیاستهای بانک مرکزی برای پیشرفت در این زمینه از اهمیت بسیاری برخوردار است.
چارچوب همایش
براساس پیشبینیهای صورت گرفته در این همایش برای هر کارگاه آموزشی به صورت جداگانه بولتن منتشر خواهد شد و در اختیار همه شرکتکنندگان قرار خواهد گرفت. در طول برگزاری همایش و در فواصل بین سخنرانیها نیز منوی کارگاههای آموزشی پخش خواهد شد.
سوابق برگزاری همایش اقتصادی در «دنیای اقتصاد»
در دو سال گذشته روزنامه «دنیای اقتصاد» همایشهایی تخصصی در حوزه صنعت فولاد و معدن و انرژیهای نو در صنعت ساختمان را با حضور مقامات ارشد این بخشها برگزار کرده که با استقبال چشمگیری مواجه شده است. همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید نیز به دنبال فراهم سازی بستری برای شکل گیری یک گفت وگوی منطقی و سازنده بین دستاندرکاران صنعت بانکداری و فعالان بخش تولید است تا به همگرایی و ایجاد یک فصل مشترک برای تنظیم سیاستهای پولی منطبق با واقعیتهای اقتصادی جامعه یاری رساند.در حاشیه همایش نیز شرکتهای داخلی و خارجی میتوانند آخرین دستاوردهای خود را در کارگاههای آموزشی (workshop) به نمایش بگذارند. علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاع بیشتر یا ارسال مقاله در این همایش به وبسایت همایش به آدرس www.iran-money.com مراجعه یا با شماره ۲-۸۷۷۶۲۴۳۰ تماس حاصل کنند.