پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بیانیه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی درباره بسته شدن دو استارتآپ فینتک
به دنبال مسدود شدن خدمات دو استارتآپ حوزه فینتک توسط شاپرک و مطرح شدن نداشتن نماد اعتماد بهعنوان یکی از دلایل این موضوع، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرجع اعطای نماد الکترونیکی) بیانیهای را صادر کرد. متن بیانیه به این شرح است:
به گزارش آیتی ایران، از آنجا که اخیراً در خصوص اعطای نماد به فعالان تجاری حوزه اینترنت و تجارت الکترونیکی بهویژه پس از توقف ارائه خدمت درگاه پرداخت اینترنتی توسط «شرکتهای خدمات پرداخت» به برخی از این فعالان، سؤالاتی در ارتباط با نقش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به وجود آمده است، بدینوسیله جهت شفافسازی موارد ذیل را به اطلاع عموم میرساند:
.
الف- مرکز توسعه تجارت الکترونیکی بهطور اصولی با ایجاد شوک ناگهانی به فعالان تجارت الکترونیکی مخالف بوده و همواره حامی ساماندهی منطقی، سازنده و مبتنی بر رویکردهای فناوریهای نوین این حوزه همراه با طمأنینه است که خوشبختانه طی دو سال اخیر موفق شده بخش اعظم تجارت الکترونیکی را با کمک سایر دستگاههای مسئول، ساماندهی نماید.
ب- همانطور که قبلاً طی مکاتبات متعدد با متولیان بخشهای مختلف ازجمله شرکت شاپرک اعلام شده است، توقف ارائه خدمت درگاه پرداخت به کسبوکارهای اینترنتی فاقد نماد اعتماد الکترونیکی، «پیشنهاد» مرکز جهت رعایت ضوابط قانونی بوده است. با یادآوری بیش از دو سال مکاتبه در این زمینه تأکید مینماید که مشمولین نامه مرکز صرفاً کسبوکارهای اینترنتی میباشند و تسرّی آن به تأمینکنندگان و عرضهکنندگان خدمات پرداخت اساساً موردنظر مرکز نیست.
ج- نوآوران حوزه مالی و پرداخت، چنانچه کسبوکار اینترنتی نباشند که بیتردید مشمول مکاتبات اشاره شده بند ب نیستند. لیکن اگر توسط شاپرک فعالان مزبور بهعنوان کسبوکار اینترنتی تشخیص داده شوند که نیاز به اخذ نماد داشته باشند، ضوابط لازم باید توسط دستگاه متولی تنظیم مقررات این حوزه اعلام شود و این مرکز برای اعطای نماد به این دسته از کسبوکارها تابع آن خواهد بود و جلوگیری از ارائه خدمت درگاه پرداخت قبل از ساماندهی آنها، منطقی نخواهد بود.
د- در خصوص فعالان نوآوری در حوزه مالی و پرداخت که اخیراً موجبات توقف ارائه خدمت درگاه پرداخت اینترنتی آنها بهطور ناگهانی فراهم شده است، نیاز است شفافسازی گردد تا اگر این تصمیم ناشی از جایگاه رگولاتوری و مستقل از مکاتبات مرکز است، به اطلاع عموم رسانیده شود. در غیر این صورت ضروری است با توجه به توضیحات فوق، سریعاً شرایط قبل برای ایشان برقرار شود تا صدمه بیدلیل بیشتری به این عزیزان و نوآوران وارد نیاید.