پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
نگاهی به اولین دور مسابقات سریالی اینترنت اشیاء در ایران
دور اول مسابقات سریالی اینترنت اشیاء با عنوان IOT CUP به همت جامعه آزاد کارآفرینان اینترنت اشیاء (Startup IoT) در دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت طی روزهای چهارشنبه ۳۰ تیر لغایت جمعه ۱ مرداد بهصورت شبانهروزی برگزار شد.
این رویداد که با هدف بههم رسانی دو گروه توسعهدهندگان اینترنت اشیاء و سرمایهگذاران علاقهمند به کسبوکارهای نوپا در این زمینه طراحی شده است، با مجوز و حمایت پارک فناوری پردیس در سطح ملی اجرا شد.
تعداد ۳۲ تیم از شهرهای مختلف کشور در این رویداد حضور داشتند. شرکتکنندگان این مسابقه ۱۲۵ نفر از فعالین علاقهمند به اینترنت اشیاء با مهارتهای توسعهدهنده کسبوکار، توسعهدهنده سختافزار و توسعهدهنده نرمافزار بودند. IOT CUP در دو بخش برنامهریزی شده است که بخش اول آن شامل ماراتون توسعه محصول (Hack Fest) و بخش دوم آن شامل برنامه ارائه به سرمایهگذار (Pitch Fest) است.
در بخش اول شرکتکنندگان بهصورت تیمهای سه تا پنج نفره از عصر روز چهارشنبه مورخ ۳۰ تیر به رقابت با یکدیگر پرداخته و تا عصر روز جمعه مورخ ۱ مرداد ایده خود را در قالب ساخت محصول اولیه، نمونهسازی کردند. پس از مرحله اول داوری، از میان ۳۲ تیم شرکتکننده، ۱۵ تیم به بخش دوم IOT CUP راه یافتند تا نمونه محصول خود را به مخاطبین ارائه کنند. در بخش دوم این مسابقه (Pitch Fest) تیمهای منتخب، محصول خود را با مدل ارائه Pitch که نوعی ارائه با مدتزمان کوتاه (۳ دقیقهای) است به سرمایهگذاران و داوران ارائه کردند. با اجرای مرحله دوم داوری، سه تیم برتر بهعنوان برنده نهایی معرفی شدند و طی مراسمی جوایز نقدی ۲۰ میلیون، ۱۰ میلیون و ۵ میلیون تومان به مقامهای اول تا سوم اعطا شد.
تیمهای اول تا سوم به ترتیب عبارتاند از:
- تیم Smart Miror با محصول آینه هوشمند
- تیم Boks با محصول سیستم تبلیغات دیجیتال هوشمند از اصفهان
- تیم Techro با محصول سیستم مدیریت هوشمند مصرف آب
تعداد ۲۰ مربی با تخصص و تجارب مرتبط با ابعاد کسبوکار، سختافزار و نرمافزار اینترنت اشیاء، تیمهای شرکتکننده در این رویداد را همراهی میکردند تا ضمن ارائه مشاوره و انتقال تجربه به ایشان، در ارتقاء محصولات تیمها اثربخش باشند.
با توجه به اینکه هدف اصلی IOT CUP ایجاد جریان نوآوری و کارآفرینی در زمینه اینترنت اشیاء است، ازاینرو هفت شرکت سرمایهگذار مرتبط با فناوری اینترنت اشیاء در این مراسم حضور داشتند که مستقل از امتیازات داوران و مقام تیمها، نسبت به انتخاب گزینههای مناسب از میان تیمها و محصولات آنها اقدام کنند. فرآیند انتخاب سرمایهگذاران ارتباطی با فرآیند داوری این رویداد نداشته و بر این اساس هیچ محدودیتی در انتخاب تیمها برای سرمایهگذاری و تجاریسازی محصولات آنها وجود ندارد.
شرکت روشنا با فعالیت در زمینه رشد و شتابدهی نوآوری، بهعنوان حامی اصلی IOT CUP تأمینکننده جوایز نقدی این رویداد بوده است. اخبار تکمیلی این رویداد در زمینه تیمهای منتخب توسط سرمایهگذاران در گزارش بعدی منتشر خواهد شد.