راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

به دنبال تحول دیجیتال در بازار سرمایه ایران هستیم

گفت‌وگو با محمد رضوان‌مدنی، مدیرعامل رایان‌هم‌افزا، درباره راهبردها و دستاوردهایشان در یک سال گذشته

وضعیت امروز متغیرهای محیطی، به‌ویژه نوسانات اقتصاد کلان، باعث شده است که نظام بانکی کشور به‌تنهایی نتواند نقش اساسی و فلسفه وجودی خود را که حفظ ارزش ثروت افراد جامعه است، به طور بهینه ایفا کند. این مسئله پیامدهایی داشته که در قالب جریان‌های هیجانی حرکت پول بین بازارهای مختلف آشکار شده است. در این شرایط، توسعه تعاملات بین بازار پول و بازار سرمایه در چارچوب نظام مالی کشور، امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر برای حفظ بهینه ارزش ثروت مشتریان نظام مالی است.

در این راستا، طبق صحبت‌های محمد رضوان‌مدنی، شرکت رایان هم‌افزا می‌تواند به عنوان یکی از شرکت‌های فعال در حوزه فناوری در بازار سرمایه، نقش کلیدی در تحقق تحول دیجیتال بازار سرمایه و در نتیجه نظام مالی کشور ایفا کند. محمد رضوان‌مدنی، که از تیرماه ۱۴۰۳ به عنوان مدیرعامل این شرکت فعالیت خود را آغاز کرده، معتقد است که این شرکت تمامی ابزارها و قابلیت‌های لازم را برای خلق ارزش برای مشتریان نظام مالی ایران در اختیار دارد. در ادامه، گفت‌وگوی عصر تراکنش با محمد رضوان‌مدنی، مدیرعامل و عضو هیئت‌مدیره شرکت رایان هم‌افزا، را می‌خوانید.


آغاز بازآفرینی دوگانه در رایان هم‌افزا


محمد رضوان‌مدنی پیش از ورود به رایان هم‌افزا و در سوابق خود فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات بخش‌های خصوصی و دولتی را دارا بوده که به‌عنوان آخرین نمونه آن می‌توان به معاون فناوری اطلاعات بانک صادرات ایران و ریاست هیئت‌مدیره و سرپرست هلدینگ فناوری و نوآوری صاد اشاره کرد. تجاربی که همواره با ارائه محصولات فناورانه‌ و نوآورانه‌ای مانند چکنو، به‌عنوان چک امن دیجیتال یا سرویس توثیق الکترونیکی دارایی‌ها یا همان سامانه ست به‌عنوان محصول برتر جشنواره دکتر نوربخش در سال ۱۴۰۲ همراه بوده و موجب ارتقای حسن‌شهرت او به عنوان مدیری نوآور در نظام مالی کشور شده است. محمد رضوان‌مدنی، مدیرعامل رایان هم‌افزا، می‌گوید: «روندهای حاکم بر محیط‌های کلان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور از یک طرف و مجموعه‌ای از تحولات فناورانه از طرف دیگر، موجب تقویت عدم‌قطعیت‌ها و نوساناتی در محیط کسب‌وکار کشور شده که سودآوری و حتی بقای سازمان‌ها را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

تحت این شرایط، بازآفرینی و تحقق تحول در کسب‌وکارهای موجود، باید به‌عنوان راهبردهایی محوری و بیش از گذشته مد‌نظر راهبران کسب‌وکارها قرار گیرد؛ با این تفاوت که در دوران کنونی تنها ایجاد تحول در کسب‌وکارهای موجود تضمین‌کننده موفقیت نخواهد بود و ضروری است مدیران کسب‌وکارها فراتر از هسته عملیاتی کسب‌وکار خود به دنبال یافتن فرصت‌های جدید باشند. بر همین اساس، از ابتدای ورود به شرکت رایان هم‌افزا از طریق پایش منظم روندهای محیطی حاکم و تاثیرگذار بر شاخص‌های مالی شرکت و همچنین احصای نقاط قوت و قابلیت‌های آن تلاش کردیم از طریق طراحی و استقرار زیرساخت‌ها، ساختارها و فرایندهای مورد نیاز، شرایط تحقق بازآفرینی و تحول در رایان هم‌افزا را با هدف توسعه جریان‌های درآمدی، تکمیل سبد خدمات و ایجاد فرصت‌های بالقوه درآمدزایی فراهم آوریم. با این تفاوت که این‌بار تحولی دوگانه را به جای تمرکز بر بازآفرینی کسب‌وکار موجود مد نظر قرار دادیم تا علاوه بر تقویت کسب‌وکار، هسته عملیاتی شرایط مورد‌نیاز جهت توسعه کسب‌‌وکارهای جدید را نیز فراهم آوریم.»

طبق صحبت‌های رضوان‌مدنی، جهت تحقق این مهم، نخستین گام آنها عبارت بود از بازتعریف بیانیه مأموریت شرکت و ایجاد چشم‌اندازی شفاف و الهام‌بخش برای کلیه ذی‌نفعان آن، تا از این طریق شرایط حرکتی جمعی به سوی هدفی مشترک فراهم شود. او می‌گوید: «خوشبختانه این رویکرد، نتایج اولیه خود را تا پایان سال ۱۴۰۳ نشان داد و موجب ارائه خدمات و محصولات جدید و بهبود کیفیت در ارائه خدمات پشتیبانی و حوزه تجربه مشتریان شد.»


تقویت هسته عملیاتی با هدف تثبیت موقعیت شرکت


طبق صبحت‌های رضوان‌مدنی، در حوزه تحول دیجیتال بازار سرمایه، تجربه او از طراحی نقشه‌راه تحول دیجیتال و پیاده‌سازی آن در نظام بانکی کشور، موجب شده است با آغاز فعالیتش در بازار سرمایه، خلأها و فرصت‌های فناورانه موجود در این بازار را به‌خوبی شناسایی کند و آن را تبدیل به اقیانوسی آبی و بکر جهت طراحی و اجرای طرح‌های تحول دیجیتال کند. از این رو تحقق تحول دیجیتال در بازار سرمایه ایران به عنوان هدف محوری تقویت هسته عملیاتی شرکت رایان هم‌افزا در راهبردهای این شرکت مدنظر قرار گرفته است. او در این باره می‌گوید: «تحول دیجیتال در بازار سرمایه ایران به معنای به‌کارگیری فناوری‌های دیجیتال پیشرفته جهت مدرن‌سازی، ارتقای شفافیت، توسعه دسترسی به بازار و همراستایی با استانداردهای جهانی با هدف ایجاد یک اکوسیستم مالی کارآمد، فراگیر و رقابتی است. تحولی که مبتنی بر ارتقای کارایی و کاهش هزینه‌ها، توسعه سطح دسترسی و فراگیری مالی، بهبود شفافیت و سلامت بازار، بهینه‌سازی تجربه و تعامل کاربری و تقویت امنیت حوزه داده، موجب افزایش سطح تاثیرگذاری بازار سرمایه در نظام مالی کشور خواهد شد.»

او توضیح می‌دهد نخستین قدم در عملیاتی‌سازی این راهبرد، پر کردن شکاف ناشی از عقب‌افتادگی‌های تاریخی شرکت رایان هم‌افزا در ارائه محصولات فناورانه به بازار سرمایه و همچنین ارتقای کیفیت و پاسخگویی در ارائه خدمات به مشتریان این شرکت بوده است: «ارائه ماژول اختیار معامله (آپشن) با ویژگی‌های منحصربه‌فرد در بازار سرمایه ایران را باید نخستین و یکی از اصلی‌ترین اقدامات جهت پوشش عقب‌افتادگی‌های تاریخی در ارائه خدمات و محصولات فناورانه به بازار سرمایه تلقی کرد که در سال ۱۴۰۳ با تکیه بر تلاش و خبرگی نیروی انسانی متخصص شرکت رایان هم‌افزا و با هدف بهبود تجربه سرمایه‌گذاران، موفق به تحقق آن شدیم.

ایجاد تغییر در نگرش مشتریان به عنوان شرکای راهبردی و حیاتی شرکت رایان هم‌افزا را باید به‌عنوان دومین اقدام حائز اهمیت در حوزه تقویت هسته عملیاتی این شرکت تلقی کرد که انعکاس آن در قالب ایجاد معاونت موفقیت مشتریان و راهکارها نمود پیدا می‌کند؛ تا از این طریق اطمینان یابیم رایان هم‌افزا پس از طراحی و استقرار زیرساخت‌ها و فرایندهای مورد نیاز جهت ارتباط با مشتریان، مسیر حرکت خود را به سمت مقولات مدیریت تجربه مشتریان و نهایتاً موفقیت مشتریان طراحی و سپری خواهد کرد.»

طبق صحبت‌های رضوان‌مدنی، توسعه تعامل و ادغام با اکوسیستم فناوری اطلاعات بازار سرمایه، ارائه تجربه مشتری منحصر‌به‌فرد، استقرار نظام حکمرانی داده و تصمیم‌گیری شاهدمحور، ارتقای کارایی مبتنی بر خودکارسازی و بهینه‌سازی فرایندها، استفاده از ظرفیت‌های بلاکچین و دفاتر کل توزیع‌شده، بهبود حوزه امنیت و زیرساخت، و تقویت قابلیت‌ها و ظرفیت‌های مدیریت ریسک، ازجمله موضوعات راهبردی اصلی خواهند بود که در سال ۱۴۰۴ در راستای تحقق تحول دیجیتال در بازار سرمایه به دنبال آنها هستند.


حرکت به سمت حوزه مدیریت ثروت در قالب توسعه کسب‌وکارهای جدید


وضعیت امروز شاخص‌های اقتصاد کلان در کشور موجب شده است در آفتاب سوزان ابرتورم حاکم بر فضای اقتصادی کشور، افراد در یک روند مستمر ارزش حقیقی ثروت و دارایی‌های خود را از دست دهند. در نتیجه این مهم و به دلیل برخی از محدودیت‌های اعمال‌شده بر نظام بانکی کشور، مقوله فناوری‌های مدیریت ثروت تبدیل به نیازمندی جدی مخاطبان نظام مالی شده است. رضوان‌مدنی با بیان این موضوع می‌گوید: «شکل‌گیری مجموعه‌ای از زیرساخت‌ها و قابلیت‌ها در رایان هم‌افزا موجب شده این شرکت بتواند در چارچوب راهبرد توسعه کسب‌وکارهای جدید و از طریق ارائه خدمات و محصولات فناورانه و نوآورانه، از تمام آن چیزی که افراد جامعه در نتیجه تلاش و کار خود به‌عنوان دارایی و حتی به میزان اندک به دست آورده‌اند، محافظت کند. در راستای عملیاتی‌سازی این راهبرد و در چارچوب نقشه تحول دیجیتال در نظام مالی کشور، رایان هم‌افزا به دنبال آن است که از طریق ایجاد ارتباط میان سیلوهای منفکی که ثروت افراد را در خود جای داده‌اند، مشتمل بر بازارهای پول، سرمایه، رمزارز و کالا و انرژی، نسبت به خلق ارزش و حفظ ثروت مخاطبان نظام مالی کشور مبتنی بر قابلیت‌های فناورانه و نوآورانه اقدام کند.»

او می‌گوید که در این چارچوب و در سال ۱۴۰۳، ارائه خدمت توثیق دیجیتال واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های درآمد ثابت را باید اقدامی درخور توجه در چارچوب توسعه ارتباط میان بازار سرمایه و بازار پولی در کشور تلقی کرد که ضمن توسعه فراگیری مالی، موجب کاهش ریسک نکول در بازار پولی و همچنین افزایش ماندگاری منابع مالی در بازار سرمایه و به تبع آن توسعه این بازار خواهد شد. رضوان‌مدنی در این باره این‌طور توضیح می‌دهد: «خدمتی که در امتداد توسعه آن به دنبال توسعه ارتباط میان بازار سرمایه و بازار کالا خواهیم بود. تقویت ظرفیت‌های حوزه API به‌عنوان زیرساخت محوری تحول دیجیتال بازار سرمایه، ارائه کارت هدیه سرمایه‌گذاری و نهایتاً استفاده از ظرفیت‌های فناوری بلاکچین، بخش دیگری از خدماتی بوده که در سال ۱۴۰۳ در قالب این راهبرد پیگیری و عملیاتی شده‌اند.»


نیازمند خلاقیت، دانش و تلاش جمعی نیروهای انسانی


سپس رضوان‌مدنی می‌گوید که تحقق تمام آنچه در رایان هم‌افزا و در قالب رویکرد تحول و بازآفرینی دوگانه به دنبال آن هستند، امکان‌پذیر نخواهد بود مگر از طریق خلاقیت، دانش، خبرگی و تلاش در قالبی جمعی توسط نیروهای انسانی این شرکت. او در این باره می‌گوید: «متخصصانی که سال‌ها فعالیت در حوزه بازار سرمایه آنها را تبدیل به گوهرهایی ناب و کمیاب کرده که به‌راستی باید به‌عنوان سرمایه‌های اصلی بازار سرمایه در کشور تلقی شوند. در این چارچوب در شرکت رایان هم‌افزا در تلاش هستیم تا مبتنی بر طراحی و استقرار ارکان موردنیاز حوزه مدیریت منابع انسانی، شرایط موردنیاز را جهت بهبود تجربه کارکنان و با هدف جذب، به‌کارگیری و نگهداشت استعدادها و نخبگان دیجیتال در شرکت رایان هم‌افزا فراهم کنیم. از طرفی وجود هیئت‌مدیره‌ای متخصص و همراستا جهت تحقق نقشه راه تحول دیجیتال بازار سرمایه و همچنین سهامدارانی متعهد را باید به‌عنوان فرصتی تاریخی جهت تحقق اهداف استراتژی شرکت رایان هم‌افزا تلقی کرد.»

منبع ماهنامه عصر تراکنش
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.