راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

افشین از راه‌اندازی نخستین بانک مبتنی بر هوش مصنوعی در آینده‌ای نزدیک خبر داد

حسین افشین در مراسم افتتاح نخستین مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی کشور در نیروگاه سیکل ترکیبی مشهد، این رویداد را گامی بزرگ با توجه به مزیت‌های انرژی کشور دانست و از راه‌اندازی نخستین بانک مبتنی بر هوش مصنوعی در آینده‌ای نزدیک خبر داد که هدف آن پشتیبانی و حمایت تخصصی از توسعه این فناوری خواهد بود

 عصر چهارشنبه، یکم اسفند، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در مراسم افتتاح نخستین مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی کشور (IPCM CENTER) در نیروگاه سیکل ترکیبی مشهد، این رویداد را گامی بزرگ باتوجه‌به مزیت‌های انرژی کشور دانست.

 او با اشاره به ظرفیت‌های کشور در حوزه انرژی، به جلسه روز گذشته خود در شورای پسماند اشاره کرد و گفت: «سؤالی که برای من مطرح است این است که چرا در هر نقطه‌ای از کشور که مزیتی وجود دارد، آن مزیت به چالش تبدیل می‌شود؟ درحالی‌که در سایر نقاط جهان، از ظرفیت‌های خود به‌عنوان فرصت بهره می‌برند. ما نیز باید برای حل این مسائل تلاش کنیم.»

افشین تأکید کرد که ایران در برخی حوزه‌ها همگام با جهان پیش می‌رود و افتتاح این مرکز که با درایت گروه انرژی پاسارگاد انجام شده، یک پیشرفت بی‌نظیر در حوزه هوش مصنوعی و انرژی به شمار می‌رود.

او همچنین بهره‌برداری از این مرکز را نمونه‌ای از پروژه‌هایی دانست که به‌تازگی در نیروگاه‌های پیشرفته دنیا اجرایی شده‌اند و افزود: «در این زمینه، ایران در کلاس جهانی قرار دارد. در حوزه بهره‌وری نفت، گاز و چاه‌ها نیز، تنها یک سال از کشورهای پیشرو عقب بودیم، اما اکنون به آن‌ها رسیده‌ایم، چیزی که قبلاً تصور نمی‌کردیم امکان‌پذیر باشد.»

 معاون علمی رئیس‌جمهور بر لزوم بهره‌گیری گسترده از هوش مصنوعی و داده‌های ارزشمند تأکید کرد و گفت: «این فناوری نباید محدود به برخی حوزه‌ها باشد، زیرا می‌تواند به طور قابل‌توجهی بهره‌وری و ارزش افزوده را، مانند آنچه در افزایش بهره‌وری چاه‌های نفت شاهد بودیم، افزایش دهد.»

او همچنین از راه‌اندازی نخستین بانک مبتنی بر هوش مصنوعی در آینده‌ای نزدیک خبر داد که هدف آن پشتیبانی و حمایت تخصصی از توسعه این فناوری خواهد بود.

مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی (IPCM CENTER) که در نیروگاه سیکل ترکیبی شریعتی مشهد افتتاح شده، با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و تحلیل داده‌های لحظه‌ای، گام مهمی در افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های عملیاتی صنعت برق کشور برداشته است. این مرکز باهدف توسعه فناوری‌های پیشرفته و بهینه‌سازی مدیریت نیروگاه‌های برق، توسط گروه انرژی پاسارگاد و شرکت تولید انرژی برق شمس پاسارگاد به بهره‌برداری رسیده است.

منبع ایرنا
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.