پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
حسین حقیقی در استودیو راهکار چهارمین رویداد ۹ ژانویه گفت که رگولاتوری در کشور خیلی سختگیرانه نیست
چهارمین رویداد ۹ ژانویه در تاریخ ۲ بهمن در سالن ضرغام با هدف ایجاد تعامل بین فعالان صنعت رمزارز و بررسی مشکلات موجود در این حوزه برگزار شد. استودیو راهکار که محلی برای گفتوگو با فعالان اقتصاد و نوآوری است در زمان برگزاری این رویداد حضور داشت و با علاقهمندان اکوسیستم رمزارز گفتوگو کرد. حسین حقیقی، پژوهشگر و کارشناس فناوریهای مالی در استودیو راهکار چهارمین رویداد ۹ ژانویه به مقایسه رگولاتوری در ایران را با کشورهای دیگر پرداخت و گفت: « در نهادهای استانداردساز دنیا توصیه شده که رگولاتوری میان نهادهای تنظیمگر و اکوسیستم بلاکچینی مشترکا انجام شود.». در این استودیو سوالات زیر از او پرسیده شد:
به نظر شما تصمیم اخیر بانک مرکزی درباره بسته شدن درگاههای رمزارزی تصمیم درستی بود؟ انتخاب شاپرک به عنوان تنظیمگر چطور؟
دو دیدگاه درباره اقدام اخیر بانک مرکزی در نظر گرفت؛ یکی درباره نحوه اجرا بود که بدون شفافیت و قبل از ابلاغ الزامات انجام شد و یکی هم اینکه چرا از سمت شاپرک این اقدام اعمال شد؛ درحالیکه شاپرک طبق هیچ قانونی جایگاه تنظیمگری ندارد. به نظر من این دو مورد درست نبود و لازم بود که شفاف باشد و در تعامل بهتری انجام شود.
اما به نظرم واکنشها نیز به این اقدام درست نبود. وقتی قوانین را به با چارچوبهای استاندارد در دنیا مثلاً VARA، MICA، SRO و… مقایسه کنیم میبینیم که قوانین ما اصلاً سختگیرانه نیست و همانطور که در کشور ما حدود ۵۰۰ صرافی فعالیت میکنند؛ اما در امارات فقط ۲۳ صرافی مجوز دریافت کردهاند. در اس ار او ژپن که خیلی از دوستان هم طرفدارش هستند تنها ۳۱ صرافی مجوز دارند. در همه جای دنیا تنظیمگران این حق را برای خود قائل میشوند که دادههای کاربران برایشان شفاف باشد.
ایکاش این نامه را بانک مرکزی یا وزارت اقتصاد میداد و من نقدی بر محتوای این اقدام ندارم. در توصیههای نهادهای استاندارساز نیز توصیه شده که تنظیمگری این حوزه بین نهادهای تنظیمگر و اکوسیستم و کسبوکار بهصورت مشارکتی و شفاف انجام شود.