پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
وحید والی در استودیو راهکار چهارمین رویداد ۹ ژانویه گفت که تنها محلی که مارا به رسمیت میشناسند اداره دارایی و بیمه است
چهارمین رویداد و نمایشگاه ۹ ژانویه در تاریخ ۲ بهمن در سالن ضرغام برگزار شد. در این رویداد فعالان و کسبوکارهای رمزارز گرد هم آمدند تا درباره چالشها و مسائل مهم این حوزه با یکدیگر گفتوگو کنند. همزمان با برگزاری این رویداد، استودیو راهکار نیز میزبان مدیران و صاحبنظران رمزارز بود تا آزادانه نظر خود را درباره فعالیت خود و اکوسیستم بلاکچین و رمزارز بیان کنند. وحید والی، همبنیانگذار هلدینگ نیکاندیش ضمن حضور در استدیو راهکار بیان کرد که از نظر من دستاوردهایی که اکوسیستم رمزارزی ایران در این سالها کسب کرده است کم نیست و هم سطح اقدامات جهانی در این حوزه است. در ادامه مصاحبه کامل والی آورده شده است.
درباره فعالیت هلدینگ نیکاندیش توضیح دهید و از دغدغه کسبوکار خود بگویید.
هلدینگ نیکاندیش در زمینههای مختلفی فعالیت میکند که یکی از زمینهها در حوزه فینتک و رمزارزهاست. در سالهای گذشته بهخصوص از سال ۹۷ به بعد رگولاتور گاری نسبت به رمزارزها داشت تلاش کردیم با حضور در انجمن های مختلف زبان مشکترکی میان رگولاتور و کسبوکارها داشته باشیم.
اکوسیستم رمزارزی ایران که ما هم عضوی از آن هستیم تا به اینجای کار خوب آمده و شاید ما هم لول بسیاری از کسبوکارهای بزرگ دنیا در این حوزه باشیم. اکوسیستم رمزارز با تمام مشکلاتی که وجود داشت بر بر لبه تکنولوژی فعالیت کرد؛ اما با این اقدامات اخیر رگولاتور نشان داد قصد درهمکوبیدن اکوسیستم را دارد و هیچ همدلی نیست.
اقدامات رگولاتوری به نظر شما نتایج مثبت یا منفی به همراه خواهد داشت؟
مطمعنا ما هم موافق قانونگذاری در این حوزه هستیم و بر شفافیت بیشتر تأکید داریم. البته اگر قانونگذار با ریلگذاری و همراه و همگام با اکوسیستم پیش بیاید و کمک به توسعه کسبوکارها کند. اما تصمیماتی مانند اقدامات اخیر باعث خروج سرمایهگذار داخلی و خارجی در این اکوسیستم میشود و خیلی از نخبگان از آن خارج میشوند و مهاجرت کنند. در خوشبینانهترین حالت بیزینسهای داخلی بخش از کسبوکار خود را به خارج از کشور متنقل میکنند.
اینها همه آسیبهایی است که به اکوسیستم و مردم میرسد و بازار به سمت زیرزمینی شدن پیش میرود. در نتیجه پروندههای پلیس فتا در این زمینه بیشتر میشود و بیاعتمادی مردم نسبت به پلتفرمهایی که در چارچوب فعالیت میکنند و مالیات میدهند، بیشتر شود. در حال حاضر تنها جایی که این اکوسیستم را به رسمیت شناخته است اداره دارایی و بیمه است.