پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
تندیسهای چهارمین دوره رویداد ۹ ژانویه به چه کسانی رسید؟
وحید والی، سیده مهکامه شریفزاد، محمد طهرانی و عباس آشتیانی برگزیدههای تندیس چهارمین دوره رویداد 9 ژانویه شدند
چهارمین رویداد ۹ ژانویه دوم بهمنماه سال ۱۴۰۳ با حضور پررنگ بیش از ۱۷۰۰ نفر از فعالان اکوسیستم رمزارز، بلاکچین و دارایی دیجیتال در سالن ضرغام توسط راهکار برگزار شد. در چهارمین دوره رویداد ۹ ژانویه، علاوه بر فراهم کردن فضای مناسب برای بیان مشکلات، چالشها و مسائل مرتبط با حوزه کریپتو، به چهار چهره برجسته، به پاس فعالیتهای صنفی، علمی و تلاشهایشان در راستای توسعه اکوسیستم رمزارز و بلاکچین در ایران، تندیس اهدا شد. وحید والی، بنیانگذار هلدینگ نیکاندیش، سیده مهکامه شریفزاد، نایبرئیس هیئتمدیره انجمن بلاکچین، محمد طهرانی، عضو هیئتعلمی و بنیانگذار آزمایشگاه بلاکچین دانشگاه خاتم و عباس آشتیانی، رئیس کمیسیون بلاکچین سازمان نصر کشور تندیسهای چهارمین دوره رویداد ۹ ژانویه را دریافت کردند.
در ابتدای بخش اهدای تندیس رضا جمیلی، مدیر توسعه کسبوکار کارخانه نوآوری رسانه راهکار تاکید کرد طبق فلسفهای که رضا قربانی مطرح کرده و بهرسم تمامی رویدادهای گذشته، با نگاهی به مسیر طی شده، مراسم اهدای تندیس چهارمین دوره جشنواره ۹ ژانویه برگزار میشود.
در این بین ویدئویی از مراسم اهدای تندیس سومین دوره ۹ ژانویه پخش شد که مروری بر ۷ چهره برتر اکوسیستم رمزارز، بلاکچین و دارایی دیجیتال و سخنان آنها در زمان دریافت تندیس ۹ ژانویه داشت.
رضا قربانی، مدیرعامل کارخانه نوآوری رسانه راهکار از امیرحسین راد، محمد قاسمی، مینا والی، امیرحسین خالقی، جواد بهره، فرزانه غلام ابوالفضل، افسانه درودگر، اشکان رحیمی، هومن مسگری و سروش حسینزاده دعوت کرد تا با همراهی آنها تندیس ۹ ژانویه را به منتخبان رسانههای راهکار و چهرههای برتر اکوسیستم رمزارز و دارایی دیجیتال ایران اهدا کنند.
امید داشتن به ساختن و پیشرفت در ایران
قربانی اولین چهره برتر رویداد چهارم ۹ ژانویه را معرفی کرد: تندیس اول به دوستی تقدیم میشود که تلاشهای ارزشمند او شایسته قدردانی است. چندی پیش، زمانی که به دیدارش رفتم، احساس کردم که بسیار خسته شده است. این موضوع برایم ناراحتکننده بود، چراکه دیدم این جوان پرانرژی و پرتلاش شیرازی تحت فشارهای فراوان قرار گرفته است. این فرد کسی نیست جز وحید والی.
والی پس از دریافت تندیس خود از کارخانه نوآوری رسانه راهکار تشکر کرد و گفت: «حدود هفت یا هشت سال پیش، زمانی که همه چیز بسیار غیررسمیتر از امروز بود و به قول دوستان، فضا نهتنها خاکستری بلکه رو به سیاهی میرفت، تصمیم سختی گرفتم. تصمیمی که بهعنوان یک مدیرعامل، از نظر حرفهای شاید درست بود؛ اینکه امکان سرمایهگذاری را صرفاً محدود به ایران نکنم و فرصتهای دیگری را نیز در نظر بگیرم.
امروز، اگرچه درگاهها بسته شدهاند، اما خوشحالم که حداقل عدهای همچنان میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و از کار بازنماندهاند. بااینحال، از اینکه نتوانستیم به آنچه که آرزو داشتیم در ایران دست یابیم، ناراحتم. ما همیشه امید داشتیم که بتوانیم بیش از هر جای دیگری، در کشور خودمان بسازیم و پیشرفت کنیم.
اما همچنان ایستادهایم و تا پایان مسیر خواهیم ماند. تا جایی که در توانمان باشد، به این مسیر ادامه خواهیم داد، زیرا باور داریم که حق مسلم خود و همه کسانی که در این حوزه سرمایهگذاری کردهاند را باید باز پس بگیریم.
ظرفیت بازار رمزارز و فناوری بلاکچین در ایران بالاست. حتی اگر صرافیها و فعالان این حوزه ۵۰ برابر شوند، باز هم جا برای رشد و توسعه وجود خواهد داشت. ما مردمی هستیم که همواره بر لبه تکنولوژی حرکت کردهایم و امروز نیز کسبوکارهای بسیاری در کشور، با تمام توان در این مسیر گام برمیدارند تا ایرانی بهتر و پیشرفتهتر بسازند. ما با تمام توان خواهیم ماند و امیدوارم که در نهایت، مردم پیروز این مسیر پرچالش باشند.»
برای کسبوکارهای داخل کشور، فعالیت برون مرزی هم ممکن بود
قربانی چهره دوم برتر چهارمین دوره رویداد ۹ ژانویه را معرفی کرد. در فضای صنفی بلاکچین، همیشه حضور فردی را دیدهام که معمولاً در گوشهای ایستاده و کمتر در مرکز توجه قرار میگیرد، اما به محض اینکه سخن میگوید، لحن کوبنده، صریح و قاطعش کاملاً شنیده میشود. در تمام این سالها، از حمایتهای بیدریغ او از کسبوکارها لذت بردهام. فردی تأثیرگذار که همواره تلاش کرده تا بر محیط اطراف خود اثرگذار باشد و مسیر را برای دیگران هموار کند. با افتخار از سیده مهکامه شریفزاد دعوت میکنم.
به گفته شریفزاد، با دلی خون صحبت میکنم؛ اما دوست داشتم این تقدیر در شرایط بهتری انجام میشد. بااینحال آن را به فال نیک میگیرم و امیدوارم روزهای بهتری برای همه ما رقم بخورد. متأسفانه، در شرایطی که امروز در خدمت شما هستم، نه از نظر کسبوکار و نه از نظر صنفی وضعیت مطلوبی نداریم: «امید دارم که بتوانیم مسیر قانونگذاری و تنظیمگری را به سمتی هدایت کنیم که مانند مراسم تحلیف رئیسجمهور آمریکا، از کسبوکارهای بزرگ حمایت شود، چون آنها موتورهای اقتصاد دیجیتال ما هستند. توجه بیشتری نیز به کسبوکارهای کوچک و استارتاپها داشته باشیم و برای رشد و سرمایهگذاری روی آنها تلاش کنیم؛ چون مسیر رشد و نوآوری ما هستند. امیدوارم که روزهای خوبی را شاهد باشیم.
داستانی که در ابتدای این رویداد نمایش داده شد، بسیار تأثیرگذار و ایدهای جذاب و زیبا بود. پرداختیارها در این مدت، تأثیر بسزایی در حوزه رمزارز داشتهاند، اما متأسفانه، در یک ماه اخیر و باتوجهبه فشارهای زیادی که به کسبوکارها وارد شده، واقعاً تحت تأثیر قرار گرفته و کنار گذاشته شدهاند. در حال حاضر، کسبوکارهای تبادل رمزارز، P۲Pها و OTCها در شرایط خوبی نیستند.
بعد از ده سال فعالیت در حوزه تبادل رمزارز، دوست داشتم این تقدیر را زمانی دریافت کنم که واقعاً حال خوبی داشته باشیم، اما باز هم تأکید میکنم که آن را به فال نیک میگیرم و امیدوارم که در روزهای آینده، تبدیل به تقدیری خوشیمن شود.
شاید از همان ده سال پیش، همانطور که آقای والی هم اشاره کردند، میتوانستیم این کسبوکارها را خارج از کشور راهاندازی کنیم، اما عرق ملی و میهندوستی ما، کشورمان را اولویت قرار داد. از کلیه سازمانهای دولتی، نهادهای قانونگذار و تنظیمگر درخواست دارم که فضای تعامل را در پیش بگیرند. از این تریبون استفاده میکنم تا بگویم این صنف، این صنعت و جایگاهی که کسبوکارهای بزرگ و کوچک ما که همهشان گواهی بر استقامت، نوآوری و رشد این اکوسیستم بودهاند، نیاز به دیدهشدن دارد. امیدوارم که در روزهای آتی، شاهد تعامل بیشتری در این حوزه باشیم.»
فناوری بلاکچین و پایان انحصار بانکهای مرکزی
قربانی سومین چهره برتر را معرفی کرد و گفت که تا اینجا دو نفر از دنیای کسبوکارها تقدیر شدند، نفر سوم از دنیای دانشگاه است. فردی که در سالهای گذشته در زمینه آموزش بهویژه در حوزه بلاکچین فعال بوده و در محیطهای دانشگاهی، پیشرو در آموزش مفاهیم این فناوری بوده است: محمد طهرانی.
طهرانی نیز عنوان کرد که از مجموعه راهکار، راه پرداخت و همه فعالانی که در توسعه فرهنگ فناوریهای غیرمتمرکز فعالیت میکنند، تشکر میکنم. رضا قربانی به چند تاریخ اشاره کرد، اما من میخواهم یک تاریخ دیگر را به اینها اضافه کنم: «سال ۱۶۶۸ میلادی، سالی که ریسک بانک سوئد بهعنوان نخستین بانک مرکزی جهان تأسیس شد. هزاران سال مردم جهان بدون بانکهای مرکزی به کار خود ادامه میدادند و مشکلی نبود.
مبادلات پایاپای و استفاده از پولهای کالایی برای انجام معاملات، روشهای رایج آن دوران بودند. پیدایش پول به این دلیل بود که در مبادلات کالایی، مچینگ میان فروشنده و خریدار سخت صورت میگرفت و حفظ ارزش دشوار بود و نیاز به واسطه ارزش بود.
حضور فناوری بلاکچین، فلسفه وجودی پول کاغذی را به چالش میکشد. این فناوری باعث میشود که اساساً نیازی به واسطههای ارزش نباشد و فلسفه حضور پول از بین برود. من این را بهعنوان آخرین تقلاها و تلاشهای بانکهای مرکزی قلمداد میکنم. ناامید نباشید، فکر میکنم که رمزارزها، فناوری بلاکچین و توکنسازی میتوانند به گسترش پولهای خصوصی و توکنهای خصوصی کمک کنند و آزادی پول را به مردم بازگردانند و آن را از انحصار دولتها خارج کنند.»
قربانی در پایان بخش افتتاحیه چهارمین چهره از رویداد ۹ ژانویه را معرفی کرد و گفت: «نفر چهارم یک فعال صنفی است. تمام مشکلات و چالشهایی که نهادهای تنظیمگر و رگولاتورها به وجود آوردند، او را از پا در نیاورد. متاسفانه به دلیل کسالت او، امروز نمیتوانیم در این لحظه با ایشان باشیم، اما جایزه این نفر را بهصورت غیابی تقدیمش میکنیم. این تندیس برای عباس آشتیانی است.»