پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیرعامل گروه مالی فیروزه: با کمک یکی از صرافیها، صندوق رمزارز راهاندازی میکنیم
نشست خبری گروه مالی فیروزه، به مناسبت بیستمین سالگرد تأسیس این مجموعه، ۱۵ بهمنماه در هتل قلب برگزار شد و مدیران ارشد این گروه ضمن مرور دستاوردهای دو دهه گذشته، از برنامههای آینده، از جمله عرضه اولیه سهام در بازار سرمایه، توسعه ابزارهای مالی و راهاندازی صندوق رمزارز خبر دادند
رامین ربیعی مدیرعامل گروه مالی فیروزه ضمن خبر اعلام این خبر که عرضه اولیه سهام گروه مالی فیروزه بهزودی انجام میشود گفت: «با کمک یکی از صرافیها، صندوق رمزارز راهاندازی میکنیم» و در خصوص پلتفرمهای آنلاین خرید طلا نیز گفت: «نمیدانیم همه پلتفرمهای آنلاین خرید طلا بهاندازهای که اعلام میکنند طلا دارند یا خیر!»
نشست خبری گروه مالی فیروزه، امروز ۱۵ بهمنماه، به بهانه بیستمین سالگرد تأسیس این گروه در هتل قلب برگزار شد. این نشست با حضور مدیران ارشد گروه مالی فیروزه، بهمنظور ارائه دستاوردهای این شرکت در عرصه اقتصاد و بازار سرمایه ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست، ویدئویی با حضور مدیران ارشد گروه مالی فیروزه، درباره تاریخچه این گروه پخش شد. موارد زیر در این ویدئو عنوان شد:
بیش از ۵۰ همت مدیریت دارایی توسط فیروزه
گروه مالی فیروزه در سال ۱۳۸۳ تأسیس شد و امروز بهعنوان یک سوپرمارکت مالی بخش خصوصی وارد سومین دهه فعالیت خود میشود. این گروه در حال حاضر بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان دارایی سرمایهگذاران را در غالب ۱۵ صندوق سرمایهگذاری و ۶ شرکت سرمایهگذاری بورسی مدیریت میکند. گروه مالی فیروزه بهعنوان یکی از بزرگترین نهادهای سرمایهگذاری کشور، خدماتی همچون مدیریت دارایی، ابزارهای سرمایهگذاری، کارگزاری، مشاوره تأمین مالی و پذیرش شرکتها را ارائه میکند. مدیریت دارایی این شرکت تاکنون توانسته است بیش از ۳۲۰ هزار نفر از سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی را در سراسر کشور جذب کند. امروز بیش از ۵۰۰ متخصص در تیمهای مختلف مالی و سرمایهگذاری گروه مشغول به کار هستند که با دانش و تجربه خود در رشد و توسعه گروه مالی فیروزه تأثیرگذارند.
عرضه اولیه سهام گروه مالی فیروزه
پس از دو دهه فعالیت در بازار سرمایه ایران، گروه مالی فیروزه در نظر دارد عرضه اولیه سهام خود (IPO) در بازار سرمایه را انجام دهد.
برنامهریزیهای لازم جهت عرضه اولیه سهام در بازار سرمایه کشور انجام شده است. در سال گذشته، این گروه موفق به دریافت موافقت اصولی برای تبدیل شدن به یک هلدینگ مادر تخصصی از سازمان بورس شده است و هماکنون در حال طی فرایند تبدیل شدن به یک شرکت سهامی عام و سپس شروع فرایند پذیرش در بازار سرمایه است.
جذب ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه خارجی در بورس تهران
گروه مالی فیروزه در آغاز فعالیت خود، با تأسیس و مدیریت یک صندوق سرمایهگذاری در اروپا برای سرمایهگذاری در ایران، توانست رتبه اول جذب سرمایهگذار خارجی در بازار سرمایه ایران را به خود اختصاص دهد. این صندوق سرمایهگذاری سهامی، موفق به جذب ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه خارجی در بورس تهران شد و کماکان تنها صندوق سرمایهگذاری خارجی دارای مجوز فعالیت در اتحادیه اروپا است که در بازار سرمایه کشورمان سرمایهگذاری میکند.
گروه مالی فیروزه با سرمایهگذاریهای موفق در بیش از ۱۳ شرکت خصوصی و ۱۴ شرکت فناوریمحور، نقش برجستهای در توسعه اقتصادی ایران ایفا کرده است. این گروه با تمرکز بر خرید و بهبود ساختار مدیریتی ۶ شرکت سرمایهگذاری بورسی و چندین شرکت غیربورسی، توانسته است با مدیریت و عملکرد خود برای سهامداران این شرکتها ارزشآفرینی کند. فیروزه، هماکنون مدیریت ۲۲ نهاد مالی تحت نظارت سازمان بورس اوراق بهادار را به عهده دارد.
از جمله این سرمایهگذاریها میتوان به خرید شرکت گروه سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران (وتوصا) در سال ۱۳۹۰ اشاره کرد که موجب افزایش سودآوری این شرکت برای ۲۳۰ هزار سهامدار مستقیم و میلیونها سهامدار سهام عدالت شده است. از دیگر نمونهها، میتوان به خریداری شرکتهایی همچون سرمایهگذاری اعتبار ایران، سرمایهگذاری جامی، سرمایهگذاری توسعه صنعت و تجارت، سرمایهگذاری پایاتدبیر پارسا و سرمایهگذاری سبحان اشاره کرد.
هدف از تأسیس گروه مالی فیروزه وارد کردن سرمایه خارجی به کشور بود
رامین ربیعی، مدیرعامل گروه مالی فیروزه در ابتدای این نشست اظهار کرد: «در دو دهه اخیر که مشکلات و سختیهای زیادی در کشور وجود داشته، ما توانستیم به رشد قابل توجهی برسیم. در حال حاضر، ما بیش از ۵۰۰ نفر نیروی متخصص داریم. بعد از ۲۰ سال تجربه موفق در بخش خصوصی به مرحلهای رسیدهایم که درخواست فرایند پذیرش شرکت ما در بازار سرمایه شروع شده است. بعد از عرضه اولیه سهام در ماههای آینده امیدواریم سرمایهگذاری خوبی رقم بزنیم.»
مدیرعامل گروه مالی فیروزه در ادامه بیان کرد: «هدف ما از تأسیس گروه مالی فیروزه وارد کردن سرمایه خارجی به کشور بود. در این سالها به فکر تأسیس صندوقی در اروپا افتادیم. فعالیت ما در دهه ۸۰ بر این کار متمرکز شد. ما در این زمان، اولین صندوق سرمایهگذاری مختص ایران در اروپا را تأسیس کردیم. از این طریق، بیش از ۱۲۰ سرمایهگذار و ۱۵۰ میلیون دلار جذب کردیم.»
داشتن سواد مالی دیگر یک اختیار نیست، بلکه به یک اجبار تبدیل شده است
او با اشاره به اینکه با شروع دهه ۹۰ و سختتر شدن تحریمها جذب سرمایه خارجی مثل قبل ممکن نبود، گفت: «در این زمان ما وارد ارائه خدمات به فعالان داخلی شدیم و چند شرکت را خریداری کردیم. در درون این شرکتها تغییر ساختار دادیم که رشد سودآوری و شفافیت را به دنبال داشت. در نیمه دوم دهه ۹۰ تمرکز خود را روی توسعه ابزارهای مالی گذاشتیم. اکنون سبد کاملی از ابزارهای مالی در گروه ما موجود است که مشتریان حقوقی و حقیقی از آن استفاده میکنند.»
او به صندوقهای موجود در گروه مالی فیروزه اشاره کرد و گفت: «بهتازگی با صندوق طلای آتش فیروزه، سبد محصولات ما کامل شد. همه کسانی که علاقهمند به سرمایهگذاریهای بانکی یا سهامی هستند میتوانند از محصولات ما استفاده کنند.»
ربیعی درباره رسالت گروه مالی فیروزه عنوان کرد: «رسالت این گروه این است که محصولات مالی و سرمایهگذاری در ایران را عمومی کند. باتوجهبه شرایط تورمی کشور، داشتن سواد مالی دیگر یک اختیار نیست، بلکه به یک اجبار تبدیل شده است؛ چرا که اگر سواد مالی وجود نداشته نباشد مردم روزبهروز بیشتر دارایی خود را از دست میدهند.»
پلتفرمهای خرید آنلاین طلا، ریسک را برای همه افزایش میدهند
او به بیلبوردهای مربوط به پلتفرمهای طلای آبشده اشاره کرد و گفت: «این روزها در و دیوار شهر پر شده از بیلبوردهای تبلیغاتی پلتفرمهای فروش طلای آبشده که به شکل غیرشفاف و غیرقانونی در حال فعالیت هستند! این پلتفرمها ریسک را برای همه افزایش میدهند. این ساختار سرمایهگذاری در طلا بهصورت قانونی و شفاف در گروه ما وجود دارد و افراد میتوانند از آن استفاده کنند.»
مدیرعامل گروه مالی فیروزه درباره سرمایهگذاری در بازارهای پرریسک خاطرنشان کرد: «گروه دیگر فارکس و رمزارز است که این بازارها هم غیرشفاف بوده و در چارچوبهای قانونی سازمان بورس حضور ندارند. این گزینههای سرمایهگذاری پرریسک وجود دارد؛ ازاینرو بالا بردن سواد مالی مردم ایران هدف ماست.»
او با اشاره به اینکه در ۱۰ سال گذشته روند سرمایهگذاری در ایران منفی بوده است، اظهار کرد: «این به این معنی است که شرکتهای کشور روزبهروز فرسودهتر میشوند. هدف ما ترویج سرمایهگذاری و رونق اقتصادی در کشور است. ما قصد داریم به حوزه لیزینگ و لندتک هم ورود کنیم. صندوق رمزارز را هم با کمک رگولاتور راهاندازی خواهیم کرد.»
مدیرعامل گروه مالی فیروزه در پاسخ به سؤال خبرنگار راه پرداخت درباره پلتفرمهای فروش طلا که غیرقانونی هستند یعنی چه گفت: «شاید بهتر است بگویم قانون شفاف نیست و تعداد این پلتفرمها بهشدت زیاد است. اگر نهادهای نظارتی بخواهند بر همه آنها نظارت کنند که چقدر طلا دارند دچار کمبود نظارت هستیم. نمیدانیم همه بهاندازهای که اعلام میکنند طلا دارند یا خیر. بر اساس آمار، اگر ۱۰ میلیون ایرانی از این طریق طلا خریدند، آمار سرمایهگذاری در صندوقها و بازارهای مختلف کشور ۲۵۰ هزار نفر است. این ارقام عجیب است. به دلیل محدودیتهایی که در بازار سرمایه وجود دارد مردم اقبال بیشتری به این پلتفرمها نشان دادهاند.»
شرایط اقتصادی کنونی خاص است
امیر تقیخان تجریشی، رئیس هیئتمدیره گروه مالی فیروزه در این نشست عنوان کرد: «چیزی که ما بهعنوان مزیت رقابتی روی آن تأکید کردیم، دانش تخصصی سرمایهگذاری در ایران است. این دانش با سرمایهگذاری خارجی وارد کشور شده است.»
او با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی کنونی خاص است، گفت: «باید از مسیری که غرب طی کرده استفاده کنیم و ببینیم تأثیر ما در خاورمیانه چگونه است. بلوکهای دیگر خارج از غرب بهمرور قدرت گرفتهاند. کشورهایی مثل چین نمونهای از این کشورها هستند. فاصله آمریکا با اروپا هم زیاد شده است. دستورات ترامپ در این مدت افزایش تعرفهها برای چین بوده است.»
رئیس هیئتمدیره گروه مالی فیروزه در ادامه گفت: «این اتفاقات ممکن است کاهش تجارت جهانی و در نتیجه کاهش رشد اقتصادی در جهان را در پی داشته باشد. اقتصاد ما کامودیتیمحور است و بازار سرمایه و همچنین بسیاری از شرکتهای ما بر اساس کامودیتی بنا شدهاند. نفت در اقتصاد ما بسیار تأثیرگذار است. ما هم باید بتوانیم تولید کنیم، صادر کنیم و منابع مالی نیز در دسترس باشد. هر کدام از اینها نباشد، کسری بودجه را نمیتوانیم مدیریت کنیم و در نتیجه تورم را به دنبال خواهیم داشت. گروه مالی فیروزه با ارائه خدمات مختلف گزینههای متفاوتی را در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهد تا مردم از تورم کمتر آسیب ببینند.»
هدف ما رفع مشکل تورم برای مردم است
میلاد معماریان، مدیرعامل فیروزه دیجیتال در معرفی این محصول بیان کرد: «گروه فیروزه با تمرکز بر محصولات نوین مالی تشکیل شده است. نگاه ما این است که با ارائه محصولات مالی، برای همه مردم دسترسپذیری را در محصولات خود داشته باشیم. رفع مشکل تورم که بزرگترین مشکل مردم است را مورد هدف قرار دادهایم. مهمترین محصول ما اپلیکیشن فیروزه است که آن را با نگاه سوپراپ مالی توسعه دادیم و در راستای تجمیع همه محصولات این گروه اقدام کردیم. معتقدیم فرایندهای سرمایهگذاری در کشور ما پیچیده است و برای همه در دسترس نیست. سادهسازی در توسعه محصولات هم یکی از اهداف ما بوده است.»
معماریان تأکید کرد که اولویت ما نیاز مشتریان است. او در این باره گفت: «اولویت این مورد بر اساس خواسته مشتریان است. ما برای اولینبار سرمایهگذاری اختصاصی برای مردم ایجاد کردیم. در گذشته اگر مردم میخواستند محصول سرمایهگذاری داشته باشند و کسی مدیریت سرمایه برای آنها انجام دهد، باید مبلغ هنگفتی پرداخت میکردند. اکنون این سرویس بهعنوان سبد همگانی در اختیار عموم با هزینه پایینتر قرار دارد.»
داراییهای تحت مدیریت شرکت سبدگردان توسعه فیروزه بالغ بر ۳۵ همت است
فاطمه سرکاری، مدیرعامل شرکت سبدگردان توسعه فیروزه نیز در این نشست خبری عنوان کرد: «شرکت سبدگردانی توسعه فیروزه یکی از شرکتهای کلیدی زیرمجموعه گروه مالی فیروزه است و بهعنوان یکی از پنج سبدگردان برتر کشور شناخته میشود. این شرکت مدیریت بیش از ۲۴۰ سبد اختصاصی و ۱۵ صندوق سرمایهگذاری را بر عهده دارد که شامل صندوقهای اهرمی، درآمد ثابت، سهامی، بخشی، شاخصی، جسورانه، خصوصی و طلا است. داراییهای تحت مدیریت این شرکت بالغ بر ۳۵ هزار میلیارد تومان است و طی ۵ سال، رشد حدود ۱۰۰ برابری در داراییهای تحت مدیریت را تجربه کرده است.»
او در ادامه خاطرنشان کرد: «سبدگردان ما از سال ۱۳۹۹ فعالیت خود را آغاز کرد که با نزول بازار بورس مصادف شد. هدف ما ارائه سرویس با سود آهسته و پیوسته بود. اکنون در آستانه ۲۰ سالگی بخش قابل توجهی از سرمایه در بخش سبدگردان متمرکز است. ما رشد ۳۳۰۰ درصدی را از نظر جایگاه سبدگردان تجربه کردیم. اکنون حدود ۱۲ نوع سبد مختلف داریم که بر اساس نیاز کاربران طراحی شده است. هدف ما این است که پرتفوی سبدگردان را به صورتی مدیریت کنیم که سرمایهگذار به همه کلاسهای دارایی دسترسی داشته باشد. این کار را با تمرکز بر بازار سرمایه انجام دادیم. صندوقهای مختلفی هم بر اساس نیاز مشتریان در حال طراحی است و در سال آینده عرضه میشود.»
راهاندازی صندوق رمزارزی توسط فیروزه
رامین ربیعی در پاسخ به سؤال خبرنگار راه پرداخت درباره راهاندازی صندوق رمزارزی توضیح داد: «ایده ایجاد صندوق رمزارز جدید نیست. ما در تلاش هستیم با یکی از صرافیهای بزرگ کشور و رایزنی با نهادهای رگولاتور بتوانیم اولین صندوق سرمایهگذاری رمزارز را تأسیس کنیم که البته در ابتدای این فرایند قرار داریم. این فرایند زمانبر خواهد بود، اما ما به این موضوع خوشبینیم و فکر میکنم شدنی است. قبل از پایان سال درخواستها ارسال خواهد شد اما نمیدانیم به چه نتیجهای خواهد رسید. من نمیگویم حوزه رمزارزها در کشور غیرقانونی است، بلکه نه قانونی برای آن وجود دارد و نه وجود ندارد. این حوزه در فضایی خاکستری فعالیت میکند.»
مدیرعامل گروه مالی فیروزه در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار راه پرداخت درباره پلتفرمهای فروش طلا گفت: «تعداد این پلتفرمها بهشدت زیاد است. اگر نهادهای نظارتی بخواهند بر همه آنها نظارت کنند که چقدر طلا دارند دچار کمبود نظارت هستیم. نمیدانیم همه بهاندازهای که اعلام میکنند طلا دارند یا خیر. بر اساس آمار، اگر ۱۰ میلیون ایرانی از این طریق طلا خریدند، آمار سرمایهگذاری در صندوقها و بازارهای مختلف کشور ۲۵۰ هزار نفر است. این ارقام عجیب است. به دلیل محدودیتهایی که در بازار سرمایه وجود دارد مردم اقبال بیشتری به این پلتفرمها نشان دادهاند.»
در چارچوب قانونی فعالیت خواهیم کرد
ربیعی در پاسخ به این سؤال که کارتهای کارگزاریها اخیراً به یکی از موضوعات مهم تبدیل شده و نهادهایی مثل بانک مرکزی نیز مخالفت خود را با آن اعلام کردهاند، آیا شما هنوز هم فیروزه کارت را صادر میکنید؟ توضیح داد: «زمانی که این کارتها شکل گرفتند انواع مختلفی داشتند. گروههای مالی به شیوههای مختلف این کارتها را طراحی کرده بودند. وجه تمایزی که کارت ما با سایر کارتها داشت این بود که حداقل میزان سرمایهگذاری آن ۱۰ میلیون تومان بود که باعث میشود تعداد صدور آن بهشدت کمتر از سایر کارتها باشد. همچنین این کارت هیچ ارتباطی با کارگزاری ما نداشت.»
او ادامه داد: «دستورالعملی که بانک مرکزی ارائه کرد بههیچوجه ارتباطی با فعالیت کارگزاری ما نداشت، اما بااینحال این محدودیتها وجود دارد. ما هم بهعنوان یک گروه مالی تحت نظارت، به طور کامل در چارچوب قانونی فعالیت خواهیم کرد. امیدوارم بهزودی دستورالعملهای این موضوع از سمت بانک مرکزی ارائه شود. کارتهای قبلی فعال است؛ اما صدور کارت جدید به مشکل خورده است. من بهعنوان مدیرعامل یک گروه مالی طرفدار محدودیتها در بازار نیستم و به نظر من در رقابت بین بازار سرمایه، بازار فارکس و کریپتو، بازار سرمایه در حال شکست خوردن است و بخشی از آن به دلیل این محدودیتهای مضاعف است. ما سعی میکنیم با لابی کردن با رگولاتورهای مختلف، محدودیتها کاهش یابد.»