پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بیست و ششمین همایش بینالمللی بانکداری اسلامی برگزار میشود
بیست و ششمین همایش بینالمللی بانکداری اسلامی با عنوان «تجربه جهانی بانکداری اسلامی: روشهای تأمین مالی، ابزارها، خدمات و محصولات» دهم و یازدهم شهریور برگزار میشود. دکتر مهدی رضوی رییس موسسه عالی بانکداری ایران بابیان این که بانکداری اسلامی در اول فروردین سال ۱۳۶۳ در ایران اجرایی شد، گفت: از این تاریخ، عملیات بانکداری ایران به صورت فراگیر در قالب قانون عملیات بانکی بدون ربا اجرایی شد.
وی استقرار بانکداری اسلامی را یکی از مهمترین تحولات صنعت بانکداری دانست و گفت: اکنون نظام مالی اسلامی، بخشی مهم و قابل رقابت از نظام مالی جهانی را تشکیل داده و به عنوان یک عامل تسهیلکننده حرکت اقتصاد در جهت رشد و توسعه پایدار شناخته میشود.
رضوی با اشاره به اینکه نظام بانکداری اسلامی بر مبنای اصول و ارزشهای دین مبین اسلام پایهگذاری شده است، افزود: بانکداری اسلامی ابتدا در چند کشور اسلامی به اجرا گذاشته شد و پس از شناخت قابلیتهای بانکداری اسلامی در جهان و افزایش تقاضا برای محصولات و خدمات آن، بسیاری از بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری کشورهای غیرمسلمان نیز برای تنوع بخشیدن به محصولات و خدمات خود و پاسخگویی به نیازها و تقاضاهای روزافزون مشتریان، به استفاده از این شیوه بانکداری روی آوردند و جایگاه ویژهای را برای ارایه خدمات به آن تخصیص دادند.
رئیس موسسه آموزش عالی بانکداری ایران بابیان اینکه برخی از دانشگاههای معتبر جهان، بخشهایی را برای انجام مطالعات و پژوهشهای علمی در زمینه بانکداری و خدمات مالی اسلامی ایجاد کرده اند، گفت: امروزه، برخی از کشورهای اسلامی با ایجاد نهادهای مالی اسلامی و انجام بررسیها و پژوهشهای علمی، به پیشرفتهای شایان توجهی در زمینه ابزارهای نوین مالی و توسعه دانش بانکداری اسلامی دستیافتهاند.
وی بابیان اینکه دو مجله Euromoney و The Banker مرجع مالی معتبر برای بانکداری در جهان به شمار میروند، گفت: با مراجعه به این مجلات معروف میتوانید سودآوری بانکهای اسلامی و غیر اسلامی را از محل ارائه خدمات مالی اسلامی مشاهده نمایید.
وی همچنین ارزش کل داراییهای بانک های اسلامی تا سال ۲۰۱۸ را بالغبر ۳۴۰۰ میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: کل دارایی ایران در ۳۰ سال گذشته ۵۱۸ میلیارد دلار بود و ۳۷ درصد داراییهای بانک های اسلامی به کشورمان تعلق دارد.
دکتر رضوی محورهای بیست و ششمین همایش را «تجربه جهانی بانکداری اسلامی: روشهای تأمین مالی، ابزارها، خدمات و محصولات» عنوان کرد. گفتنی است؛ بیست و ششمین همایش بانکداری اسلامی روزهای دهم و یازدهم شهریورماه سال جاری با حضور مقامهای اقتصادی و استادان حوزه و دانشگاه و تنی چند از پژوهشگران این رشته از خارج کشور در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار خواهد شد.
منبع:بانک مرکزی