راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

نگاهی به آن چه در چهارمین رویداد ۹ ژانویه گذشت

چهارمین رویداد ۹ ژانویه با حضور بیش از ۱۷۰۰ نفر از مدیران ارشد، کسب‌وکارها و فعالان اکوسیستم رمزارز، بلاکچین و دارایی دیجیتال کشور روز گذشته برگزار شد

چهارمین رویداد ۹ ژانویه روز گذشته، ۲ بهمن‌ماه، با حضور بیش از ۱۷۰۰ نفر از مدیران ارشد، کسب‌وکارها و فعالان اکوسیستم رمزارز، بلاکچین و دارایی دیجیتال به همت کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار برگزار شد. پذیرش این رویداد از ساعت ۱۳ در سالن ضرغام آغاز شد، ساعت ۱۴ نیز ارائه‌ها و پنل‌های تخصصی شروع و تا ۲۰:۳۰ شب ادامه داشت.

پذیرش این رویداد به‌صورت تخصصی توسط تیم راه‌کار با ارائه کارت‌هایی مختص هر شخص انجام شد. در زمان پذیرش، ویژه‌نامه رویداد ۹ ژانویه که به‌عنوان شماره چهل و پنجم مجله رمزارز منتشر شد، به‌صورت رایگان در اختیار شرکت‌کنندگان قرار گرفت.


از پذیرش تا نمایشگاه رویداد ۹ ژانویه


پذیرش در سالنی جداگانه از برگزاری پنل‌ها و ارائه‌ها انجام می‌شد که در بخش نمایشگاهی این سالن، غرفه‌های تخصصی اسپانسرهای رویداد ۹ ژانویه به‌منظور تعامل بیشتر با مخاطبان و توضیح درباره محصولات و خدمات نیز برقرار بود. نیپوتو، صراف، اکسفینیتو، کیف پول من، از شرکت‌هایی بودند که در این سالن غرفه داشتند. شرکت‌های پرداخت الکترونیک سامان، مزدکس، افکس، کامزی، تینزآپ و ستاره پارس نیز در سالن ضرغام کانتر داشتند تا با شرکت‌کنندگان در رویداد به تعامل بپردازند و به سؤالات آنها پاسخ دهند.

همچنین در این سالن یک پاپ‌آپ با لوگوی رویداد ۹ ژانویه قرار داشت که عکاس رویداد از تمام شرکت‌کنندگان در رویداد عکاسی می‌کرد. از طرفی، تیم راه‌کار در این سالن فرصت یک بازی را برای شرکت‌کنندگان در این رویداد فراهم کرده بود که به ۱۰ نفر از برندگان این بازی، ۱۰۰ تتر جایزه داد. شرکت‌کنندگان در رویداد ۹ ژانویه علاوه بر استفاده از محتواهای تخصصی در سالن اصلی، در زمان‌های استراحت بین ارائه‌ها می‌توانستند به این سالن برای پذیرایی و شبکه‌سازی مراجعه کنند که با استقبال بی‌نظیری مواجه شد.


افتتاحیه و اهدای تندیس به چهره‌های برتر حوزه رمزارز و بلاکچین کشور


برنامه‌های اصلی رویداد ۹ ژانویه ساعت ۱۴ در سالن ضرغام آغاز شد. پیش از آغاز برنامه افتتاحیه رویداد، ویدئویی درباره مشکلات اخیر صرافی‌های رمزارز و پرداخت‌یارها (درگاه پرداخت همه صرافی‌های رمزارز در تاریخ ۶ دی‌ماه توسط بانک مرکزی مسدود شد) که توسط تیم کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار تهیه شده بود، پخش شد. این ویدئو که با استفاده از بخشی از یک فیلم، با صراحت وضعیت اخیر را به تصویر کشیده بود، با استقبال چشمگیر شرکت‌کنندگان مواجه شد.

پس از این ویدئو، برنامه افتتاحیه چهارمین رویداد ۹ ژانویه با صحبت‌های رضا جمیلی، مدیر توسعه کسب‌وکار راه‌کار آغاز شد. جمیلی در ابتدای صحبت‌های خود به مسئله بسته شدن درگاه پرداخت صرافی‌های رمزارز اشاره کرد؛ درحالی‌که ساعت‌شمار روی مانیتور نیز عدد ۶۲۲ ساعت از شروع این اتفاق را نشان می‌داد. او همچنین به رویدادهای قبلی ۹ ژانویه در سال‌های قبل و توسعه آن در سال‌های آتی اشاره کرد.

رضا قربانی، مدیرعامل کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار در بخش افتتاحیه، در ارائه‌ای از نقشه اکوسیستم رمزارز و دارایی دیجیتال ایران رونمایی کرد. او همچنین ماتریس اکوسیستم رمزارز و بلاکچین کشور که در سومین رویداد ۹ ژانویه رونمایی شده بود را به مخاطبان نمایش داد. قربانی در ارائه خود به جنبه‌های گوناگون اکوسیستم نوآوری دارایی دیجیتال و بازیگران استارتاپی و نوآور و دیدن بخش‌هایی از این اکوسیستم که زیر سایه صرافی‌ها کمتر دیده شده‌اند، پرداخت. به گفته رضا قربانی، ۴۰ درصد از بازیگران اکوسیستم، صرافی‌ها هستند و سهم سرمایه‌گذارها ناچیز است.

او همچنین در صحبت‌های خود به موضوع بسته شدن درگاه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارز اشاره کرد و گفت: «این در حالی است که حالا در صف اول تحلیف رئیس‌جمهور آمریکا کسانی قرار گرفته‌اند که در اقتصاد دیجیتال و رمزارز پیشرو هستند. حوزه رمزارز در کشور ما توسعه پیدا کرده و حالا بانک مرکزی معلوم نیست می‌خواهد با آنها چه‌کار کند؟»

در بخش بعدی، به‌رسم همیشگی رویدادهای کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار، از چند نفر از چهره‌های تأثیرگذار حوزه رمزارز و بلاکچین کشور تقدیر و تندیس به آنها اهدا شد. وحید والی، مدیرعامل هلدینگ نیک‌اندیش؛ سیده مهکامه شریف‌زاد، نایب‌رئیس هیئت‌مدیره انجمن بلاکچین؛ محمد طهرانی، عضو هیئت‌علمی و بنیان‌گذار آزمایشگاه بلاکچین دانشگاه خاتم و عباس آشتیانی، رئیس کمیسیون بلاکچین سازمان نصر چهره‌های برگزیده چهارمین رویداد ۹ ژانویه بودند که تندیس این رویداد را دریافت کردند.


اتهاماتی مثل خالی‌فروشی نیز به صرافی‌ها زده می‌شود


پس از اتمام برنامه افتتاحیه و اهدای تندیس، امیرحسین راد، مدیرعامل نوبیتکس در ارائه خود با عنوان «اکوسیستم دارایی دیجیتال و توسعه نوآوری در ایران»، به بسته شدن سرویس دایرکت دبیت برای صرافی‌های رمزارز اشاره کرد. او گفت: «ما هر چه می‌خواهیم درباره تنظیم‌گری صحبت نکنیم؛ ولی متأسفانه اجازه نمی‌دهند. ما می‌خواهیم درباره پیشرفت‌های خوبی که در تایم‌های خوب بازار اتفاق افتاده صحبت کنیم؛ ولی مجبور می‌شویم مجدداً به موضوع رگولاتوری برگردیم. پارسال عنوان ارائه من در این رویداد این بود که آیا بانک مرکزی تنظیم‌گر خوبی برای دارایی‌های دیجیتال هست یا نه و پاسخ آن به دو دلیل خیر بود. این ادعا می‌شود که کسب‌وکارهای اکوسیستم رمزارز کشور شفافیت را دوست ندارند؛ ولی برخلاف این ادعاها این اکوسیستم همیشه پا پیش گذاشته و تاکنون بیش از ۵ سند تنظیم‌گری را به نهادهای مختلف ارائه کرده است. آنچه مخالفش هستیم تنظیم‌گری بد است. اتهاماتی مثل خالی‌فروشی نیز به صرافی‌ها زده می‌شود ولی می‌دانیم که بزرگ‌ترین خالی‌فروش دنیا، دولت‌ها هستند.»

به گفته راد، اکوسیستم رمزدارایی ایران از کمتر از ۷ سال قبل به‌عنوان نهالی کوچک شروع به کار کرد و اکنون ۱۵ الی ۲۰ میلیون نفر در این بازار حضور دارند. او گفت: «ایران صاحب دومین پلتفرم بزرگ خاورمیانه به لحاظ تعداد کاربر است.»

در ادامه، محسن صالح، مدیر توسعه کسب‌وکار بیت‌پین در ارائه‌ای با عنوان «بازاندیشی حاکمیت قانون در عصر بلاکچین» به لزوم بازتعریف مفهوم حاکمیت قانون اشاره کرد. به گفته او، مفهوم حاکمیت قانون باید دوباره تعریف شود. او عنوان کرد: «ساده‌ترین و دم‌دستی‌ترین و اشتباه‌ترین راه‌حل، تعطیل کردن است. مفهوم حاکمیت قانون باید دوباره تعریف شود. نه با توقیف از بالا، بلکه با توانمندسازی و آگاه‌سازی کاربران و فراهم‌کردن راه‌حل برای رسیدگی به تخلفات واقعی.»


پنل دستاوردها و دغدغه‌های یک اکوسیستم


اولین پنل چهارمین رویداد ۹ ژانویه با موضوع «دستاوردها و دغدغه‌های یک اکوسیستم» با حضور وحید شامخی، مدیر توسعه کسب‌وکار نوبیتکس؛ سروش حسین‌زاده، مدیرعامل نیپوتو؛ اشکان رحیمی، مدیر توسعه کسب‌وکار اوام‌پی فینکس؛ مصطفی مصطفوی، مدیر برند بیت‌پین و با مدیریت پنل مهسا نجاتی، دبیر تحریریه رمزارز برگزار شد.

اشکان رحیمی در این پنل گفت: «باتوجه‌به تجربه‌ای که من در حوزه تنظیم‌گری در بدنه نهادهای تنظیم‌گر داشته‌ام و از این بخش به اکوسیستم وارد شده‌ام و این که می‌گویند نمی‌گذارند ما تصمیم درست بگیریم، درست است. کسانی هستند که امضاهای طلایی دارند و الان هم سراغ رمزارزها رفته‌اند. رمزارزها سهم زیادی در اقتصاد دیجیتال دارند و نباید مانع توسعه آنها شد. قبلاً افراد مهاجرت می‌کردند و حالا کسب‌وکارها؛ این اقدامی است که به ضرر رگولاتور است، چون افراد و داده‌ها را از دست می‌دهد. ما در اقتصاد کلاسیک‌ شکست خوردیم، نباید در اقتصاد دیجیتال هم شکست بخوریم.»

وحید شامخی اظهار کرد: «‌در فضای رگولاتوری رمزارزها در ایران فرازونشیب زیادی را در چند سال گذشته داشتیم. از سال ۹۷ که پلتفرم‌های تبادل جدی‌تر شدند و می‌گفتند که برای خریدوفروش از رمزارزها استفاده نشود. در سال ۹۸ قانون استخراج بیت‌کوین مشخص شد که با آن شرایط آدم‌ها می‌توانستند استخراج داشته باشند. در سال ۹۹ فضا کمی چالشی‌تر شد و  سال ۱۴۰۰ فضاها جدی‌تری بود؛ ولی در محدودیت‌ها، سیگنال‌های مثبتی نیز وجود داشت. در سال ۱۴۰۱  ولی محدودیت‌ها و رویکردهای کنترلی پررنگ‌تر شد و محدودیت ۲۵ میلیون تومانی در روز را شاهد بودیم. در بانک مرکزی هم مطرح بود که این موضوع موقتی است؛ ولی این محدودیت حدود ۲ سال است که از آن می‌گذرد. در سال ۱۴۰۲ انواع چالش‌های واریز وجود داشت و  سال ۱۴۰۳ رویکردی که اکنون وجود دارد، شدیدترین کنترل‌ها و نظارت‌های قانون است که حدود یک ماه از است که درگاه‌های پرداختمان بسته شده است. همچنین واریز شناسه‌دار و سرویس دایرکت دبیت برای صرافی‌های رمزارزی نیز بسته شده‌اند.»

مصطفی مصطفوی هم بیان کرد: «کسب‌وکارها اهداف تجاری دارند و رگولاتور باید با هدف مشخص سراغ رگوله‌کردن کسب‌وکارها برود. تأمین سرمایه و فرم‌دهی به آن یکی‌ از سه وظیفه رگولاتور است. رگولاتور با بستن پلتفرم‌های داخلی باعث می‌شود مردم به سمت پلتفرم‌های خارجی بروند و آنها هم بعد از مدتی مردم ما را چون ایرانی‌ هستند، بلاک می‌کنند و در نهایت این مردم هستند که ضرر می‌کنند. وقتی پلتفرم‌های داخلی بسته شوند، اطلاعات در پلتفرم‌های خارجی ذخیره می‌شود. رگولاتور اگر حقی برای رگوله کردن دارد، باید مسئولیت آن را هم بپذیرد.»

سروش حسین‌زاده خاطرنشان کرد: «باتوجه‌به اینکه سرویس‌هایمان بسته شده است؛ ازجمله بسته‌شدن سرویس دایرکت‌دبیت، تا دیروقت دیشب درگیر این بودیم که چگونه این محدودیت‌های ایجاد شده را دور بزنیم. به نظر من یک لجبازی و یا یک خصومت شخصی از سمت مدیران بانک مرکزی با اکوسیستم رمزارز کشور وجود دارد. بانک مرکزی هیچ اهمیتی به تشکل‌های بخش خصوصی نمی‌دهد و نصر نیز صرفاً خطاب به نامه بانک مرکزی بوده. کمیسیون رمزارز سازمان نصر تعامل خوبی برای پاسخ‌ به نهادهای گوناگون دارد و چالشی با سازمان نصر نداریم؛ ولی چشم امیدمان به نظام‌نامه‌ای است که به تصویب رسیده است. در نهایت با این نهاد که با قلدری رفتار می‌کند، صرفاً باید مدارا کنیم و کنار بیاییم. بانک مرکزی قانون‌گذار خوبی نیست؛ چراکه ملاحظاتی دارد که باعث می‌شود هر کسب‌وکار تحت نظارت آن از صرافی‌های سنتی تا پرداخت‌یارها و هر کسب‌وکار دیگری که ذیل آن قرار بگیرند نابود شود.»


پنل «نوآوری‌ها چطور فراگیر می‌شوند؟ از بانکداری دیجیتال تا اقتصاد توکن»


پنل «نوآوری‌ها چطور فراگیر می‌شوند؟ از بانکداری دیجیتال تا اقتصاد توکن» با حضور یاسر مرادی، عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات؛ محمد قاسمی، مدیرعامل مزدکس؛ سحر بنکدارپور، رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران؛ میلاد صفایی، مدیر توسعه کسب‌وکار کیف پول من و با مدیریت پنل مینا حاجی، سردبیر ماهنامه عصر تراکنش برگزار شد.

محمد قاسمی در این پنل عنوان کرد: «بیش از  ۷۰ درصد از کسب‌وکارهای حوزه رمزارز روی تبادل تمرکز کرده‌اند. بعد از تولد بیت‌کوین در سال ۲۰۰۹، در سال ۲۰۱۷ بحث‌های تأمین مالی مطرح شد. رمزارزها در جهان شفاف و قابل دسترس هستند. این موضوع می‌تواند به تأمین مالی کمک کند. تأمین مالی بلندمدت از بازار سرمایه می‌آید و ما در این بخش مشکل داریم. قانون‌گذار احتمالاً در آینده نگاه قهری به رمزارزها نداشته باشد، چون به کمک آنها می‌تواند مشکل تأمین مالی بلندمدت را رفع کند.»

یاسر مرادی گفت: «امروز چیزی به اسم صرافی رمزارز وجود ندارد؛ این شرکت‌ها یا کارگزاری هستند یا نهاد امین. فعالان این حوزه باید بدانند خلأ قانون به پایان رسیده و قانون‌گذار چارچوبی را مشخص کرده که این فعالان باید بر اساس آن فعالیت کنند. قانون‌گذار باید اقتضاهای این حوزه را هم در نظر بگیرد.»

سحر بنکدارپور نیز توضیح داد: «باتوجه‌به سرعت بالای جلو رفتن تکنولوژی و اینکه صبر نمی‌کند رگولاتور چگونه قانون‌گذاری انجام می‌دهد، ما هنوز در حال فکر کردن به تدوین قوانین هستیم. امارات دو سال پیش هم‌زمان با ما شروع به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های هوش مصنوعی کرد و یک سال بعد به بهره‌برداری رسید، اما ما فقط هشت صفحه قانون برای آن نوشته‌ایم. این موارد زندگی ما را از بین می‌برد و باعث مهاجرت متخصصان می‌شود. ما در جهان در حوزه هوش مصنوعی رتبه ۱۱۳، زیرساخت رتبه ۱۲ و در بحث رگولاتوری رتبه ۶ از ۱۰۰ را داریم.»

میلاد صفایی بیان کرد: «بین نهادهای حاکمیتی بر سر اینکه هر کدام چه سهمی از کیک اقتصاد دیجیتال و رمزارز را بردارند، دعوا است. حوزه بانکداری به‌اندازه بلاکچین و رمزارز پیچیده نیست و می‌توان رگولاتوری مقطعی برای آن داشته باشیم، اما رگولاتوری اقتصاد توکن نباید پرو‌ژه‌ای و مقطعی باشد. به رگولاتوری فرایندمحور نیاز داریم. کشورهایی مثل سنگاپور و امارات را می‌توانیم الگو قرار دهیم. ‌سند مرکز ملی فضایی مجازی سند خوبی است، اما اولین قدم در راستای رگولاتوری رمزارزها است و باید رگولاتورها با هم تعامل داشته باشند.»


چه با کمک رگولاتور، چه بدون آن، حوزه رمزارز کشور راه توسعه خود را پیدا می‌کند


سپس مسعود جلالیان، هم‌بنیان‌گذار اوام‌پی فینکس در ارائه‌ای با عنوان «دولت‌ها و توسعه یک فناوری: نگاهی به تجربه‌های جهانی در سیاست‌گذاری دارایی دیجیتال» گفت: «ارزش کل بازار کریپتوکارنسی در جهان در سال ۲۰۲۴ چیزی بیش از یک تریلیون دلار بوده است و ۴۲۰ میلیون کاربر در این بخش حضور دارند. آمریکا، اتحادیه اروپا، سوئیس و امارات متحده عربی در بحث رگولاتوری رمزارزها پیشرو هستند. رمزارزها غیرمتمرکز و پویا هستند و درصورتی‌که رگوله بشوند یا نشوند به راه خودشان ادامه می‌دهند. هم‌اکنون ۲۵ درصد از سرمایه‌گذاری‌های حوزه کریپتوکارنسی جهان متعلق به آمریکا است و اتحادیه اروپا هم می‌خواهد قطب کریپتو جهان شود. امارات متحده عربی مناطق مالی آزاد ایجاد کرده و ۵۰۰ استارتاپ کریپتویی در دبی ثبت شده است.  در سوئیس هم کریپتو ولی دارند و ۱۰۰۰ استارتاپ کریپتویی در آنجا ثبت شده است. سوئیس بیش از دو میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی‌اش را از همین حوزه به دست می‌آورد. ما هم در ایران به رگولاتور حامی نیاز داریم، هر چند که رمزارزها حوزه‌ای پویا هستند و بالاخره راهشان را برای توسعه پیدا می‌کنند؛ چه با کمک رگولاتور، چه بدون کمک رگولاتور.»


ان‌اف‌تی باید ابزاری برای رفع مشکلات مردم باشد


سوگل ثابت‌فر، هم‌بنیان‌گذار مومنت‌اسپرت در ارائه‌ای با عنوان «آیا NFT مرده است؟» بیان کرد: «در زمان آغاز شیوع ویروس کرونا ارزش NFT به بیش از ۴۰ میلیارد دلار رسید، اما در سال ۲۰۲۲ این حباب ترکید و افت ۹۷ درصدی را تجربه کرد. به دنبال این اتفاق، ۲ تریلیون دلار ارزش بازار آن از بین رفت. عموماً ۹۸ درصد از NFTها در سه روز تقریباً ۵۰ درصد افت قیمت دارند.»

او در ادامه عنوان کرد: «این نقطه پایان NFT نبود و در حوزه‌های مختلف مثل ورزش، بازی، هنر و… به فعالیت خود ادامه داد. این بازار هنوز وجود دارد، اما برای دوام به تغییر نیاز دارد. نحوه نگاه ما و استفاده ما از NFT باید تغییر کند. از NFT باید به‌عنوان ابزار برای حل مسائل مشتریان خود استفاده کنیم که در این صورت می‌تواند به رشد آن کمک کند. NFT نباید هدف باشد، بلکه باید ابزاری برای رفع مشکلات مردم باشد.»


۵۰ درصد از تراکنش‌های دولتی دبی بر بستر بلاکچین است


افسانه درودگر، هم‌بنیان‌گذار نیک‌اندیش در ارائه‌ای با عنوان «دبی و درس‌های آن برای استارتاپ‌ها و رگولاتورهای دارایی دیجیتال در ایران» توضیح داد: «دبی در سال ۲۰۱۶ استراتژی بلاکچین دبی را با این هدف راه انداخت که تا سال ۲۰۲۰ دبی شهری مبتنی بر بلاکچین شود و چنین هم شد. علاوه بر این، باید درباره کارآمد بودن دولت، رهبری بین‌الملل و توسعه و رونق صنعت در دبی صحبت کنم. هم‌اکنون ۵۰ درصد از تراکنش‌های دولتی بر بستر بلاکچین است. دبی در حال ساخت یک‌ مرکز جهانی هفده طبقه‌ای برای کریپتوکارنسی است که سالانه ۱.۵ میلیارد برای دبی آورده مالی خواهد داشت.»

او در ادامه خاطرنشان کرد: «در بخش توسعه صنعت هم کریپتوکارنسی سالانه ۱۰۰ میلیارد درهم به تولید ناخالص داخلی دبی اضافه کرده است. در سال ۲۰۲۳، ۲۰۴ میلیون دلار سود به سرمایه‌گذاران خارجی‌اش داده و فرصت‌های شغلی زیادی ایجاد کرده است و مردم با سهولت تبدیل کریپتوکارنسی به فیات روبه‌رو هستند. امارات در سال ۲۰۲۰ «وارا» را تأسیس کرد که نهادی تنظیم‌گر بوده و عملکرد خوبی داشته است. حجم معاملات صرافی‌های رمزارز در دبی تا سال ۲۰۲۸ به ۳۹۶ میلیارد دلار می‌رسد. همه اینها به‌خاطر حمایت دولت است؛ حمایتی که ما در ایران نداریم.»


تکنولوژی‌ zkTLS اصالت‌سنجی داده‌های وب ۲ را در وب ۳ انجام می‌دهد


حمید باطنی، توسعه‌دهنده نرم‌افزار و پروژه‌های بلاکچینی در ارائه‌ای درباره «اثبات محتوا مبتنی بر وب و فرصت‌های کسب‌وکاری آن» صحبت کرد و گفت: «تکنولوژی zkTLS  تکنولوژی‌ای است که اصالت‌سنجی داده‌های وب ۲ را در وب ۳ انجام می‌دهد. اوراکل‌ها داده‌های عمومی را وارد فضای وب ۳ می‌کنند. داده‌های zkTLS خصوصی هستند. این داده‌ها را اوراکل‌ها نمی‌توانند منتقل کنند و باید از راه دیگری استفاده کنیم. از بلاکچین به‌عنوان سفته‌بازی استفاده می‌شود. ما همه کارهای خود را روی وب ۲ انجام می‌دهیم. اگر ما بتوانیم در قراردادهای هوشمند داده‌های خود را ثابت کنیم می‌توانیم اطلاعات مورد نیاز خود را به وب ۳ منتقل و از آنها استفاده کنیم.»


بیشترین استفاده از بلاکچین در صنایع مالی بوده است


حسین بناد، مهندس ارشد نرم‌افزار اسنپ تریپ در ارائه‌ای با عنوان «تحول دیجیتال ۲؛ بلاکچین چطور‌‌ یک‌بار دیگر سازمان‌ها را تغییر می‌دهد» گفت: «ارزش کل بازار بلاکچین در سال ۲۰۲۲ چیزی حدود ۸۶.۲ درصد رشد کرده و تا سال ۲۰۳۰ هم همین‌ مقدار رشد می‌کند. بیشترین کاربرد بلاکچین در جهان در صنایع مالی بوده، اما کاربردهای دیگری هم دارد. کل ارزش بلاکچین جهان ۱۰ میلیون دلار بوده است. شرکت‌های بزرگ از بلاکچین استفاده می‌کنند تا از روندها عقب نمانند، اما کسب‌وکارهایشان را سمت بلاکچین نبرده‌اند. بلاکچین چهار ویژگی و قدرت مهم دارد که شامل تغییرناپذیری، توزیع‌شدگی، منبع اعتماد و غیرمتمرکز می‌شود و اتفاقاً تهدیدی برای دولت‌ها نیست و می‌تواند شفافیت و اعتماد را افزایش دهد.»


پنل «از هوش مصنوعی تا سخت‌افزار: همه فرصت‌های کسب‌وکاری اکوسیستم دارایی دیجیتال»


پنل «از هوش مصنوعی تا سخت‌افزار: همه فرصت‌های کسب‌وکاری اکوسیستم دارایی دیجیتال» با حضور مریم بهبهانی، مدیرعامل درج؛ احمد وطنی، مدیرعامل ونسی؛ سهیل نیکزاد، فعال حوزه بلاکچین و با مدیریت مینا والی، مدیرعامل مؤسسه شبکه عصر تراکنش برگزار شد.

سهیل نیکزاد در این پنل اظهار کرد: «ما در این حوزه ارزش زیادی داریم که فقط اقتصادی نیست. ما بحث‌های امنیتی نیز داریم. در این حالت مجبوریم به رگولاتور مراجعه کنیم. در یک‌سری موضوعات باید خودکفایی داشته باشیم و به کشورهای دیگر وابسته نباشیم.»

احمد وطنی نیز درباره فعالیت ونسی بیان کرد: «ونسی بین لندتک و دارایی‌های دیجیتال پل زده و با قبول کردن دارایی دیجیتال به‌عنوان وثیقه به مردم وام می‌دهد. ما پروژه توثیق دارایی دیجیتال را داریم و به نظرمان نوآوری از نیاز کاربر می‌آید و باید بتواند اقتصاد دیجیتال را هم توسعه دهد. پروژه توثیق دارایی‌های دیجیتال می‌تواند نرخ نکول را کاهش دهد و فراگیری مالی را هم افزایش می‌دهد. رمزارز نیامده تا با بانک و فیات‌ مبارزه کند، بلکه می‌خواهد همکاری کند. ما با یک میدان جنگ روبه‌رو نیستیم. ما با برخی از صرافی‌ها، همکاری داریم و‌ با  کاریزما در حال همکاری هستیم.»

مریم بهبهانی هم درباره کسب‌وکار درج صحبت کرد و گفت: «ما از سال ۱۳۹۶ کیف پول‌های سخت‌افزاری تولید کردیم و از سال ۱۳۹۹ آنها را فروختیم. زمانی که دارایی افراد از دست می‌رود، شما می‌توانید از طریق هوش مصنوعی آن را ردیابی کنید و دارایی را برگردانید. اکنون هوش مصنوعی و بلاکچین به کمک این سخت‌افزار آمده است. ما هم در درج تمایل داریم از آن استفاده کنیم.»


اختتامیه رویداد ۹ ‌ژانویه با ۱۰ جایزه ۱۰۰ تتری


در بخش اختتامیه چهارمین رویداد ۹ ژانویه، از بین افرادی که در بخش مسابقه هزار تتری رویداد شرکت کرده بودند، قرعه‌کشی و به ۱۰ نفر از آنها جایزه‌های ۱۰۰ تتری داده شد.

در چهارمین رویداد ۹ ژانویه که بیش از ۱۷۰۰ نفر از فعالان اکوسیستم رمزارز، بلاکچین و دارایی دیجیتال کشور در آن شرکت کرده بودند، در این رویداد ۳ پنل برگزار و ۸ سخنرانی انجام شد و درباره دغدغه‌ها و دستاوردهای اکوسیستم دارایی دیجیتال کشور و رگولاتوری و سیاست‌گذاری درست این اکوسیستم صحبت شد.

default
default
default
default

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.