پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مزدکس پلتفرم تبادل داراییهای دیجیتال است؛ اما فقط داراییهای دیجیتال با پشتوانه واقعی و رگوله شده
محمد قاسمی، مدیرعامل مزدکس، در آستانه رویداد ۹ ژانویه از جایگاه مزدکس در اکوسیستم بلاکچین ایران گفت
چهارمین دوره «۹ ژانویه»، رویداد بلاکچین و رمزارز در ایران، هفته آینده در تاریخ ۲ بهمن، توسط کارخانه نوآوری رسانه راهکار برگزار خواهد شد. در این رویداد فعالان و صاحبنظران اکوسیستم بلاکچین و رمزارز کشور گرد هم میآیند و درباره مسائل روز این اکوسیستم صحبت میکنند.
مزدکس بهعنوان کسبوکاری که در توکنایز کردن داراییهای واقعی روی بلاکچین فعالیت دارد و عضوی از اکوسیستم بلاکچین و رمزارز ایران محسوب میشود، همراه رویداد ۹ ژانویه خواهد بود. در آستانه برگزاری این رویداد به گفتوگو با محمد قاسمی، مدیرعامل مزدکس نشستیم تا ضمن معرفی این شرکت، اهداف حضور مزدکس در رویداد ۹ ژانویه را جویا شویم.
اولین مجوز سندباکس بازار سرمایه
مزدکس کسبوکاری است که در حوزه توکنایز کردن داراییهای واقعی فعالیت میکند که کار خود را از بازار سرمایه آغاز کرده است. مدیرعامل مزدکس در این باره میگوید: «شروع فعالیت توکنایز ما از بازار سرمایه بود. با هماهنگی و گفتوگو با سازمان بورس، موفق به دریافت اولین مجوز سندباکس بازار سرمایه شدیم و در همین راستا، سه صندوق مالی گروه کاریزما را برای اولینبار در داخل کشور توکنایز کردیم. هدف بعدی ما ورود سایر داراییهای مالی و غیرمالی به بستر بلاکچین و فراهمکردن امکانات لازم برای استفاده از این داراییها است.»
محمد قاسمی درباره اهمیت مزدکس در اکوسیستم بلاکچین کشور درباره تفاوت این کسبوکار با سایر کسبوکارهای حوزه بلاکچین اشاره میکند که اکثر کسبوکارهای بلاکچینی ایران در حوزه صرافیهای متمرکز فعالیت دارند، اما مزدکس با ارائه یک پلتفرم که داراییهای رگوله شده و با پشتوانه دارای واقعی را برای معامله در دسترس قرار میدهد، تفاوت عمدهای ایجاد کرده است. قاسمی در این باره میگوید: «ما هم پلتفرم تبادل دارایی دیجیتال هستیم؛ ولی پلتفرمی که داراییهای دیجیتال با پشتوانه در دنیای واقعی در آن ترید میشود. تفاوت ما با بقیه این است و این جای خالی را داریم در کشور پر میکنیم.»
چالش اصلی مجوزها است
در خصوص چالشهای پیش روی این کسبوکار، قاسمی توضیح میدهد: «چالش اصلی در گذشته، پذیرش این فناوری در کشور بود. خوشبختانه این چالش اکنون تا حد زیادی برطرف شده و نهادهای نظارتی و حاکمیتی نظیر سازمان بورس، مرکز ملی فضای مجازی و بانک مرکزی نگاه مثبتی به این حوزه دارند. چالش کنونی بیشتر در خصوص صدور مجوزها و تدوین آییننامههای مربوطه است. همچنین، ورود به بازار و جذب کاربران نیز از چالشهای دیگر است.»
او در پاسخ به سؤال ما درباره نحوه مواجهه با این چالشها، به تعامل مستقیم با رگولاتورها گفت: «در سه سال گذشته، ما در مزدکس تلاش کردیم که با شناسایی دغدغههای رگولاتورها، درک بهتری از قوانین و مقررات ایجاد و در تدوین آنها نیز همکاری کنیم. این رویکرد نهتنها به رشد کسبوکار ما کمک کرده، بلکه مسیری هموارتر برای دیگر فعالان این حوزه نیز فراهم کرده است.»
از دنیا عقب نماندیم
مدیرعامل مزدکس در ادامه این گفتوگو، درباره جایگاه ایران در حوزه توکنایز کردن داراییهای واقعی و فاصله آن با جهان معتقد است که ایران نسبت به دنیا عقب نیست. او در این باره میگوید: «جای شکرش باقی است که ما الان نسبت به دنیا عقب نیستیم دنیا هم تازه شروع کرده و دو سال است که این موضوع فراگیر شده است. این محصولی هم که الان ما، بالا آوردیم کمک میکند که سریع بتوانیم به دنیا برسیم.»
در ادامه گفتوگو به توکنایز کردن صندوقهای بورسی اشاره شد که رئیس سازمان بورس اعلام کرده بود قوانین مربوطه را در دست تدوین دارد. قاسمی امید دارد که بهزودی سایر صندوقها و داراییهای مالی میتوانند وارد این بستر شوند. مدیرعامل مزدکس در این باره میگوید: «بهمحض اینکه این اتفاق بیفتد، سایر صندوقها و دارایی های مالی را ما انشاءالله میتوانیم در بستر مزدکس بیاوریم و این امکانات دیجیتالی و مدرن را برای این داراییها فراهم کنیم.»
در خصوص چشمانداز توکنایز کردن داراییهای واقعی، او اعلام کرد که این روند یکی از قویترین و پایدارترین ترندهای بلاکچین پس از کریپتوکارنسیها است. برخلاف موضوعاتی نظیر NFTها که بهعنوان یک هایپ کوتاهمدت دیده میشوند، توکنایز کردن داراییهای واقعی مسیری بلندمدت و روبهرشد را در پیش گرفته است. در ایران نیز باتوجهبه نگاه مثبت نهادهای حاکمیتی و نظارتی و نیاز بازار، آینده این حوزه روشن ارزیابی میشود.
او همچنین میگوید: «این مجموعه علاوه بر توکنایز کردن صندوقهای مالی، در دو حوزه دیگر نیز فعالیت دارد. یکی از این حوزهها، بخش توکنسازی املاک است که پلتفرم مربوط به آن آماده شده و طی یک سال و اندی کار مداوم توسعهیافته است. این پروژه در حال حاضر با همکاری سازمان بورس و یک گروه مالی خوشنام و طی مراحل قانونی پیش میرود و امید میرود که مجوزهای لازم بهزودی اخذ شده و این محصول لانچ شود. حوزه دیگر نیز ETF بیتکوین است که طرح آن به سازمان بورس و وزارت اقتصاد ارائه شده و مراحل اولیه پذیرش را طی کرده است. جلسات مربوط به این طرح در حال برگزاری است و امیدواریم بهزودی با مجوز سازمان بورس، امکان فعالیت آن در بازار سرمایه فراهم شود.»
محمد قاسمی، مدیرعامل مزدکس درباره دلیل اسپانسر شدن این مجموعه در رویداد ۹ ژانویه عنوان کرد که یکی از وظایف خود را کمک به رشد و توسعه این حوزه در ایران میداند و رویدادهای مهم و موفقی مانند این رویداد نقش بسزایی در معرفی و توسعه فناوری بلاکچین و کریپتوها و نوآوریهای مالی ایفا میکنند و مزدکس نیز با هدف حمایت و همکاری در این رویداد حضور یافته است. علاوه بر این قاسمی تجربه مثبت همراهی قبلی با رویداد ۹ ژانویه را دلیل بعدی اسپانسری این رویداد عنوان میکند.