پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
اعضای جدید هیئتمدیره انجمن فینتک انتخاب شدند
نگاهی به مجمع عمومی عادی انجمن فینتک که امروز، ۱۶ دیماه برگزار شد
مجمع عمومی انجمن فینتک، امروز ۱۶ دیماه در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. در این مجمع ابتدا گزارشی از اقدامات و دستاوردهای هیئتمدیره دوم این انجمن ارائه شد و سپس اعضای جدید هیئتمدیره سوم انتخاب شدند. با توجه به انتخابات انجامشده در مجمع امروز، امیرحسین راد با ۴۲ رأی؛ علیرضا یعقوبی با ۴۲ رأی؛ علی امیری با ۴۱ رأی؛ مهدی عبادی با ۳۷ رأی؛ مهدی شریعتمدار با ۳۵ رأی؛ سالار تحویلدار با ۳۴ رأی و محمدرضا فرحی با ۳۴ رأی اعضای جدید هیئتمدیره دور سوم انجمن فینتک شدند. همچنین بردیا احمدنیا و شکیلا اکبری نیز با ۳۳ رأی اعضای علیالبدل این دوره شدند و سروش حسینزاده با ۴۱ رأی، به عنوان بازرس دور سوم انتخاب شد. در ادامه گزارشی از مجمع انجمن فینتک را میخوانید.
افزایش تعداد کمیسیونهای انجمن فینتک، به ۶ کمیسیون
محمدمهدی فاطمیان، رئیس هیئتمدیره دور دوم انجمن فینتک ابتدا گزارشی از اقدامات و دستاوردهای هیئتمدیره دوم انجمن فینتک ارائه کرد. طبق صحبتهای او، توانمندسازی و افزایش اختیارات کمیسیونها در راستای توسعه و استقلال آنها، ایجاد تعامل حداکثری با نهادها و سازمانها و حفظ و تداوم مسیرهای ارتباطی حتی در بحرانیترین شرایط کلیدی ازجمله رویکردهای هیئتمدیره دوم انجمن فینتک بودند. فاطمیان در این باره گفت: «در این دو سال سعی کردیم اختیارات کمیسیونها را افزایش دهیم و تعاملات حداکثری را با نهادهای گوناگون داشته باشیم. برای مثال در اتفاقی که برای درگاههای پرداخت صرافیهای رمزارزی افتاد، انجمن فینتک سعی کرد تعاملات خود را نهادهای تصمیمگیر حفظ کند. از دستاوردهای دور دوم انجمن فینتک نیز میتوانم به افزایش تعداد اعضای این انجمن اشاره کنم. ما در دیماه ۱۴۰۱ در انجمن فینتک، ۴۵ عضو داشتیم و اکنون ۱۰۰ عضو بهصورت رسمی در این انجمن حضور دارند. همچنین در ابتدا ۳ کمیسیون رمزارز، پرداخت و بیمه را داشتیم که اکنون شش کمیسیون فعال داریم.»
فاطمیان گفت ایجاد ساختار منسجم دبیرخانه، ایجاد ساختار روابطعمومی و توسعه تعاملات با رسانهها، ایجاد هویت بصری برای انجمن فینتک و اختصاص دفتر مرکزی انجمن در پارک فناوری فردا به مدت دو سال بهصورت رایگان، از جمله اقدامات و دستاوردهای عمومی دور دوم انجمن فینتک بودند.
طبق صحبتهای فاطمیان، انجمن فینتک در دو سال گذشته ۵ بیانیه منتشر کرده است که ازجمله آنها میتوان به اقدامات مخرب بانک مرکزی در حوزه رمزارزها، تعلیق مجوز و پلمب ازکی، دستورالعمل شرکتهای تسهیلاتیار بانک مرکزی و اعتراض در راستای ایجاد انحصار توسط سوئیچ بیمه مرکزی اشاره کرد. او گفت: «همچنین در دو سال گذشته، ۱۵ جلسه هیئتمدیره داشتیم که منجر به ۱۵ مصوبه شد. علاوه بر اینها، ۲ تفاهمنامه منعقد کردیم که یکی با شرکت کاشف بود که به سرانجام نرسید و دیگری عقد قرارداد با شرکت ملی پست بود.»
امضای چند پرداختیار و پیاسپی با مرکز توسعه، در راستای ایجاد کارگزاری اینماد
برگزاری بیش از ۵۰ جلسه در حوزه تنظیمگری رمزارزها با نهادها، سازمانها و دستگاههای متولی، تعامل با بانک مرکزی در خصوص سند سیاستگذاری حوزه رمزارزها و مشارکت در اصلاح ضوابط پلیس فتا فراجا در حوزه رمزارزها ازجمله فعالیتها و مباحثی بودند که کمیسیون رمزارز انجمن فینتک در این مدت پیگیری کرده است. فاطمیان با بیان این موضوعات گفت: «ایجاد ساختار اولیه مکانیزم خودتنظیمگری در حوزه رمزارزها و شروع فرایندهای اولیه خودتنظیمگری برای بیش از ۱۵ کسبوکار جدید عضو انجمن فینتک، ازجمله اقدامات این انجمن برای کسبوکارهای رمزارزی بوده است. در حوزه اینماد نیز چارهای جز پذیرش آن نداشتیم؛ درنتیجه سعی کردیم مشکلات و چالشها را به گوش نهادها برسانیم که در نهایت به این نقطه رسیدیم که یک کارگزاری اینماد ایجاد تا اینماد توسط بخش خصوصی صادر شود. اکنون چندین پرداختیار و پیاسپی با مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در راستای ایجاد کارگزاری اینماد قرارداد امضا کردهاند که این موضوع در آذرماه سال جاری اتفاق افتاده است.»
تشکیل کمیسیون کرادفاندینگ؛ مهمترین دستاورد ۱۴۰۳ انجمن فینتک
طبق صحبتهای فاطمیان، یکی از دستاوردهای مهم انجمن فینتک در سال جاری، تشکیل کمیسیون کرادفاندینگ بود که با هدف گسترش حوزههای فعالیت انجمن، ایجاد فضای تخصصی برای تبادل نظر و حل چالشهای این بخش از صنعت فینتک شکل گرفت. او در این باره گفت: «در حال حاضر اعضای فعال کمیسیون کرادفاندینگ به ۷ کسبوکار رسیده است که نشاندهنده استقبال فعالان این حوزه و اهمیت این موضوع در صنعت فینتک است.»
افزایش درآمدهای عملیاتی انجمن فینتک در یک سال گذشته
سپس محمدمهدی مؤمنی، خزانهدار دور دوم انجمن فینتک درباره هزینههای انجامشده و وضعیت امور مالی این دوره صحبت کرد و گفت: «انجمن با موجودی ۱۵۴ میلیون تومان در دیماه ۱۴۰۱ تحویل شد و اکنون موجودی نقدی انجمن، ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است. مازاد منابع انجمن فینتک در سال ۱۴۰۱، ۴۹۹ میلیون تومان بوده است. همچنین در سال ۱۴۰۲ درآمدهای عملیاتی انجمن به ۱۹ میلیارد و ۳۰۵ میلیون ریال رسید که دلیل افزایش این درآمد، افزایش تعداد اعضای انجمن است. همچنین ما یک دوره آموزشی درباره مبارزه با پولشویی نیز برگزار کردیم که درآمدی نیز انجمن از این دوره داشت. به عنوان خزانهدار دور دوم انجمن فینتک، دو پیشنهاد برای هیئتمدیره جدید دارم؛ یکی اینکه برای انجمن فینتک، مجامع سالانه برگزار و همچنین سال مالی انجمن به ۳۰ آذرماه منتقل شود.»
تصویب افزایش حق عضویت انجمن فینتک
هیئتمدیره دوم در مراسم امروز پیشنهادهایی نیز برای هیئتمدیره جدید داشتند که ازجمله آنها میتوان به افزایش نقش اجرایی دبیر و دبیرخانه، افزایش حق عضویت انجمن و تلاش برای خرید فضای استقرار (دفتر مرکزی) انجمن اشاره کرد. در مجمع امروز، با ۴۲ رأی از مجموع ۶۷ رأی، افزایش حق عضویت انجمن فینتک از ۲۰ میلیون تومان به ۳۰ میلیون تومان و ۶۰ میلیون تومان برای کسبوکارهای بزرگ توسط اعضا تأیید و مصوب شد.