پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
خاوری مدیر عامل بانک ملی گفت و گویی مفصل با فارس انجام داده است. او در این گفت و گو درباره موارد متعددی صحبت کرده از جمله لزوم استفاده بانکها از بانکداری الکترونیک.
رئیس شورای هماهنگی مدیران بانکهای دولتی درباره بانکداری شعبهای گفت: برای سهولت در کار مردم و تسهیل در خدمتگذاری و کاهش هزینه بانکها باید به سمتی حرکت کنیم که مردم خیلی نیازی به مراجعه حضوری شعب نداشته باشند.
خاوری تأکید کرد: باید بانکها سمت و سوی کارشان را تقویت و امنیت شبکه بانکداری الکترونیکی قرار دهند تا مردم به راحتی و بدون نیاز به بانکها مراجعه کنند.
وی اقدام مذکور را به معنای تسهیل در خدمات بانکی و کاهش هزینههای بانکها دانست و گفت: از همین رو اصرار بر فعالیت و خدمات شعبهای بانکها خیلی نباید مورد توجه قرار بگیرد.
مدیر عامل بانک ملی در همین ارتباط به طرحهای مشترک بین بانکها اشاره کرد و افزود: بعنوان مثال بانکها میتوانند با همکاری بانکهای بزرگ طرحی را بکارگیرند که مشتریان آنها در شعب این بانکها نیاز خود را برطرف کنند.
رئیس شورای هماهنگی مدیران بانک های دولتی ادامه داد: باید اقدامی صورت گیرد که از رشد بیرویه بانکها جلوگیری شود تا یک باره مثل بازارهای سرپوشیده سابق ۴۰ مغازه عطاری کنار هم کار نکنند.
خاوری گفت: این موارد در بخش مسکن و ساختمان نیز تأثیر میگذارد ولی باید دید که آیا پسندیده است که سرمایههایی را که موجب شکوفایی بخشهای اقتصادی میشوند را در بازارهای فوق راکد کنیم؟
واجب نیست تمام بانکها بزرگ باشند
رئیس شورای هماهنگی مدیران بانکهای دولتی ادامه داد: یکی از مشکلات نظام بانکی این است که همه بانکها میخواهند خیلی بزرگ باشند، در تمام دنیا همه بانکها خیلی بزرگ نیستند.
مدیر عامل بانک ملی به وضعیت بانکداری در اروپا اشاره و تصریح کرد: در این کشورها خیلی از مردم حتی اسم برخی بانکها را نشنیدهاند چراکه این بانکها در اندازهای فعالیت خاص خود را انجام میدهد و البته مورد نظارت مقام ناظر نیز قرار میگیرد.
وی افزود: اما در ایران زمانی که بانکی تأسیس میشود و مدیران آن بانک از برنامههایی مبنی بر افزایش تعداد شعب و سرمایه میگویند درحالی که باید این وضعیت را ساماندهی کرد.
این مقام مسئول در شبکه بانکی در ادامه تأکید کرد: تعدد بانکها در کشور هیچ مشکلی ندارد بلکه باید به نحوه فعالیت آن توجه ویژهای از سوی بانک مرکزی اعمال شود.