راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

انجمن معامله‌گران ارز دیجیتال قبل از قانونی شدن رمزارزها در کشور شروع به کار کرد

اولین مجمع‌عمومی انجمن صنفی معامله‌گران ارز دیجیتال، روز سه‌شنبه ۲۷ آذرماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد و اعضای هیئت‌مدیره آن مشخص شدند

فناوری بلاکچین باعث ایجاد شغلی جدید در جهان شد که بسیاری به طور حرفه‌ای از آن به عنوان شغل اول خود بهره می‌برند که به آنها تریدر یا معامله‌گر می‌گویند. در ایران برخی تخمین‌ها حاکی از آن است که حدود ۱۲ میلیون نفر در فضای صرافی‌های رمزارزی به معامله مشغول هستند اما آمار دقیقی از اینکه چند نفر به صورت حرفه‌ای مشغول به این فعالیت هستند وجود ندارد. در چنین شرایطی انجمن صنفی معامله‌گران ارز دیجیتال باهدف حمایت از معامله‌گران رمزارز و حل مشکلات آنان تشکیل شد.

در اولین گردهمایی این انجمن، علاوه بر هیئت مؤسس، نمایندگانی از بخش‌های مختلف دولتی اعم از پلیس فتا و مدیرکل مرکز توسعه تجارت الکترونیکی حضور داشتند و در انتها نیز با رأی اعضا که درحال‌حاضر 54 نفر هستند، هیئت‌مدیره 7 نفره شامل 5 عضو اصلی و 2 عضو علی‌البدل انتخاب شدند.

طبق آرای اعضا، حامد عباسی، احسان کرمی، محمدکاظم آیت‌اللهی، سید عزیز سید جیفرودی، محمد عابدی، معصومه اردستانی و ایمان کرمی به‌عنوان اعضای هیئت‌مدیره و کامیاب مشکین‌رو و مسعود آیت‌اللهی به عنوان بازرس این انجمن انتخاب شدند.


امنیت، هدف اصلی انجمن


حامد عباسی، رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی معامله‌گران ارز دیجیتال که خود از معامله‌گران بازار سرمایه خصوصاً رمزارز است می‌گوید که برای راه‌اندازی این انجمن بیش از 300 جلسه با بخش‌های مختلف خصوصی و دولتی داشته است.

او درباره ایده تشکیل این انجمن می‌گوید: «اکوسیستم ارز دیجیتال کشور در حال حاضر شامل طیف گسترده‌ای از مردم و شرکت‌ها می‌شود. تا به امروز کسب‌وکارهای رمزارز نهادی داشتند که از حقوق آن‌ها دفاع کند و تا حدودی در حوزه قانون‌گذاری نیز پیش رفتند؛ اما معامله‌گران و افراد حقیقی در این صنف هنوز جایگاهی نداشتند و ما به فکر افتادیم تا به این حرفه رسمیت ببخشیم.»

او درباره هدف اصلی انجمن گفت: «ما دوست داریم یک نگاه مردمی داشته باشیم و مردم بدانند که فقط و فقط در راستای امنیت معاملات رمزارزی آن‌ها تلاش می‌کنیم. امنیت مهم‌ترین دغدغه اعضای این انجمن است»

عباسی در ادامه به حمایت بخش‌های مختلف دولتی اعم از پلیس فتا، وزارت صمت، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، بانک‌ها و غیره اشاره کرد و گفت که ایده تشکیل این انجمن با واکنش‌های مثبتی همراه بوده است.


نقاط ورود انجمن از نگاه پلیس فتا


سرگرد میرزایی، نماینده پلیس فتا در اولین نشست انجمن صنفی معامله‌گران ارز دیجیتال درباره کلاهبرداری‌ها در حوزه رمزارز بیان کرد: «از سال 1392 پرونده‌های مربوط به رمزارزی آغاز شد. در ابتدا پرونده‌ها ساده‌تر بود و بیشتر مربوط به گیمرها و هکرها بود. در حال حاضر پرونده‌ای داریم که حدود 50 هزار قربانی دارد.»

او همچنین ادامه داد: «اکنون، انتشار توکن‌های بدون پشتوانه، عملیات پانزی، استفاده از رمزارز در بازاریابی شبکه‌ای، پامپ و دامپ، هک اطلاعات، معاملات فیوچرز غیرمجاز، حساب‌های اجاره‌ای و غیره بیشترین موارد کلاهبرداری در این حوزه هستند.»

میرزایی درباره صرافی‌های رمزارزی گفت: «مشکل اصلی ما با این کسب‌وکارها نیست؛ زیرا آن‌ها شفاف و قابل نظارت هستند و انصافاً همکاری خوبی با ما داشتند. مشکل اصلی ما با لایه‌ای تاریک است که به‌دوراز چشم حاکمیت فعالیت دارد و مردم بیشتر از آن جنبه ضربه می‌خورند.»

نماینده پلیس فتا با اشاره به نقش انجمن اظهار داشت: «این انجمن در جای خوبی قرار گرفته است در جایی که کاربران نیاز به یک تریبون برای بیان چالش‌ها و نگرانی‌های خود دارد. انجمن می‌تواند هم بازویی کمکی و مشورتی برای نهادهای تنظیم‌گر در کشور  باشد هم برای کاربران نقش رفع چالش داشته باشد.»

او در انتها درباره نقاطی که نیاز است انجمن به آن ورود کند گفت: «چالش‌های حقوقی مثل ثبت‌نام کاربر و تقسیم ارث، دیتاهایی که کاربران برای عضویت در اختیار قرار می‌دهند، نحوه نگه‌داری این دیتاها، نشانه‌گذاری کیف پول‌ها، اختلال پلتفرم‌ها و غیره سوژه‌های خوبی برای ورود انجمن است.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.