پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
چرا حمایت افشین از بانک مرکزی با انتقاد فعالان اکوسیستم رمزارز مواجه شد؟
در روزی که فعالان رمزارز در مرکز ملی فضای مجازی جمع شدند تا درباره سند مرکز ملی برای فضای مجازی هماندیشی کنند، معاون علمی ناگهان و بدون مقدمه از سند چند وقت پیش بانک مرکزی حمایت کرد. خیلی از فعالان شناختهشده رمزارز ایران به این حمایت اعتراض کردند
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور قاطعانه از «سند چارچوب سیاستگذاری و تنظیمگری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها» حمایت کرد و این سند را راهکاری فیصلهبخش در مسیر فعالیت مبتنی بر قانون حوزه رمزارز و بلاکچین دانست.
او درباره این سند بیان کرد: «بر اساس قانون، بانک مرکزی تنها متولی فعالیت در حوزه رمزارز در کشور است و معاونت علمی همانگونه که در مسیر تدوین و تصویب این سند با بانک مرکزی همکاری جدی داشت، در اجرای این سند نیز پشتیبان قاطع آن خواهد بود.»
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، در خصوص اجرای چارچوب سیاستگذاری و تنظیمگری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها گفت: «این سند با همکاری تنگاتنگ بانک مرکزی و معاونت علمی تدوین شد و در تمام بخشهای آن تلاش شده تا نیازهای فناورانه و اقتضائات مورد نیاز برای فعالیت مبتنی بر قانون و مصالح کشور از سوی فعالان رمزارز لحاظ شود. با تصویب این سند در بانک مرکزی زمینه اجرای آن فراهم شده است.»
او افزود: «معاونت علمی و فناوری همانگونه که در مراحل تدوین و تصویب این سند همراه و پشتیبان بانک مرکزی بوده است، در مرحله اجرا نیز حامی قاطع و استواری برای بهکارگیری الزامات لحاظ شده در این حوزه و تسهیل فرایند اجرای آن خواهد بود.»
افشین با اشاره به این که بر اساس قانون بانک مرکزی تنها متولی رمزارز در کشور است، خاطرنشان کرد: «وظیفه تمام نهادها و دستگاههای اجرایی مرتبط کمک به اجرای هرچه سریعتر و کاملتر این سند خواهد بود. این سند راهکاری جامع و فیصله بخش در زمینه رگولاتوری رمزارزها خواهد بود. متمرکز شدن تلاشها و همافزایی در راستای اجرای این سند واحد، میتواند در فراهمسازی بستر قانونی فعالیت در این حوزه نقش بسزایی ایفا کند.»
به گفته معاون علمی و فناوری رئیسجمهور این سند بهگونهای تدوین شده که همگام با روند اجراسازی امکان بهبود و تکوین آن به سمت سندی ایدهآل برای فعالیت فراهم باشد. لازم به ذکر است «چارچوب سیاستگذاری و تنظیمگری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها» در ۱۷ آذر ۱۴۰۳ به تصویب هیئت عالی بانک مرکزی رسید و در حال حاضر در فاز اجرا قرار دارد.»
حمایت افشین اما به مذاق فعالان رمزارز خوش نیامد و توییت افشین با کوتهای منفی آنها روبهرو شد که در ادامه چند مورد را آورده شده است.
امیرحسین راد، مدیرعامل نوبیتکس درباره این موضوع در ایکس نوشت: «آقای افشین شما نه متوجه شدید معاونت علمی چی هست نه تنظیم گری چیه. با فعالان که خداروشکر جلسهای نداشتید و پشت صحنه و از دور تشخیص دادید چی به نفع اکوسیستم هست. اقلا دیگه نمک به زخم نپاشید و بانی ساترا ۲ نشید.»
پوریا آسترکی، فعال حوزه رمزارز، افشین را به سکوت دعوت کرد و نوشت: «هرگز هیچ معاون علمی در هیچ دولتی، اینجنین با اکوسبستم فناوری و نوآوری به جدال برنخواسته است آنهم در یک دولت با ادعای اصلاحطلبی. آقای افشین جوان بودن لزوما به معنای پراشتباه بودن نیست. اگر راه و جاه را نمیدانی سکوت کن.»
احسان خورشیدی، عضو اتاق بازرگانی تهران در جواب این توییت گفت: «عجب! این آقا نه یا فناوری آشناست و نه با حوزه مالی و نه حتی مدیریت سیاسی میداند که اینگونه شمشیر برای فعالین اقتصاد دیجیتال و استارت های مالی میکشد! حداقل آقای پزشکیان شما که ادعای استفاده از کارشناسان دارید و با کارشناس خارجی هم موافقید این آقا را با هزینه ما بفرستید آموزش ببیند.»
مهکامه شریفزاد، نائب رئیس هیئت مدیره انجمن بلاکچین و رئیس هیات مدیره بنیاد نوآوری بلاکچین سور در پاسخ به صحبتهای افشین گفت: «جایگاهها باید مثل یک ابزار ارزشمند باشن، نه اینکه با حرفهای بیربط ازشون سوءاستفاده بشه و تبدیل به ابزاری برای رهنمودهای نادرست بشن امیدوارم مسئولان به جایی برسن که استفاده درست از موقعیت، خودش بزرگترین خدمت باشه!!! حیف از جایگاه سورنا ستاری که اینطور پر شده!»
حدیث خسروی، مدیر روابط عمومی نوبیتکس به این توییت پاسخ داد و گفت: «آقای افشین شما هنوز پایتان درست به معاونت علمی نرسیده، حق دارید. اما جهت اطلاع روزی در این صندلی سورنا ستاری نشسته بود که اکوسیستم نوآوری کشور بچه و دست پرورده اوست. حالا شما از راه نرسیده یک صنعت را سر میبرید. از کی تا حالا شما مشخص میکنید متولی کجاست؟»