پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک: در نوآوری حاکمیتی ضعف جدی داریم
علیرضا ماهیار، مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک در یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت اظهار کرد: «ما در شرکت ملی انفورماتیک مسئولیت خطیری به عنوان بازوی فناوری و نوآوری داریم و به عنوان یک گروه جریانساز بین دو زیستبوم یک نگاه تحولگرایانه را دنبال میکنیم. دو حوزه خدمات مالی فقط به پرداخت محدود نمیشود، بلکه هر چیزی رنگ و بوی مالی دارد.»
او در ادامه خاطرنشان کرد: «امروز در فضای اقتصادی، از یک سو بحث Embedded فایننس و از سوی دیگر زیستبوم فناوری را داریم؛ تمامی مسائل چه در داخل سکوهای مالی و چه غیر مالی، در تجربه مشتری و بهبود آن خلاصه میشود. در زیستبوم فناوری کشور همه چیز تجربه مشارکتی است که از دل شبکه کاری در سکوهای مالی استفاده میکند. هدف ما این است که تعامل این دو گروه در فضای اقتصاد دیجیتال را هموار کنیم.»
ماهیار با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مفاهیم در این حوزه شمول مالی و سواد مالی است، عنوان کرد: «امروزه ضریب نفوذ تلفن همراه ۱۲۹ درصد است. کار با تکنولوژی را امروزه میبینیم. افراد برای کارهای خود دیگر به صورت حضوری مراجعه نمیکنند و اکثر موارد به صورت الکترونیک انجام میشود. امروزه سکوهایی مبتنی بر هوش مصنوعی وجود دارند که به صورت هوشمند به شما پیشنهاد میدهد در چه حوزههایی سرمایهگذاری کنید. یکی از اهداف ما دنبال کردن موضوع سواد مالی در چنین حوزههایی است.»
مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک در ادامه افزود: «در داخل سکوها خدمات بانکی در قالب بانکداری باز و تعاملپذیری بین سرویسها باعث شده سبک دیگری را دنبال کنیم. اپلیکیشنهای تکمنظوره در حال از بین رفتن هستند. اپلیکیشنهای چندمنظوره باعث میشوند از تحولات عقب نمانیم. امروزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال یک بعد از رمزداراییها هستند. قراردادهای هوشمند و طراحی کرهای بانکی نیز ابعاد دیگر هستند. کرهای متمرکز درهمتنیده در حال منسوخ شدن است. کربنکینگ با مفهوم غیرمتمرکز و چندبعدی در حال توسعه است. این موضوع کمک میکند توسعه امنیت و کاربرد را داشته باشیم.»
او در ادامه بیان کرد: «زمانی که ما فقط روی موضوعاتی مثل ماینینگ تمرکز میکنیم محکوم به شکستیم. اگر همه را با هم در نظر بگیریم حتی در رمزداراییها میتواند تغییرات قابل توجهی ایجاد کند. از سوی دیگر، در بحث بانکداری سبز بیشتر درباره تأمین برق و حذف کاغذ از شعب بانکها صحبت میکنیم. مفاهیمی مثل زیرساختهای دیجیتال باعث میشود کاغذها حذف شود یا در فضای متاورس اتفاق بیفتد.»
ماهیار درباره بایومتریک بنکینگ اذعان داشت: «یکی دیگر از موضوعات اصلی، بایومتریک بنکینگ است. در دوران کرونا امضای دیجیتال فراگیر شد. این موضوع میتواند منشأ تحولات در بحث پرداخت باشد. پرداخت از کارت و حساب بانکی در حال جدا شدن است و اکنون شاهد این موضوع هستیم که با چهره انجام میشود. این بحث قطعاً در نظامهای بانکی هم نمود پیدا میکند.»
او در ادامه عنوان کرد: «بر اساس آمار ارائه شده، ۲۵درصد از شبکه پرداخت دنیا از سال ۲۰۳۰ به سمت بایومتریک بنکینگ حرکت میکند و این موضوع باعث میشود گم شدن و سرقت کارتها از بین رود.»
او در پایان تأکید کرد: «نکته مهم نوآوری است. نوآوری تجاری خوب عمل کرد اما در نوآوری حاکمیتی ضعف جدی داریم. ما با همکاری بانک مرکزی برنامه نوآوری حاکمیتی را پیش خواهیم برد تا حوزههای تحولگرایانه و هنجارشکن و نظامهای پرداخت را به سمت بهبود بروند. سندباکس را با دوره جدیدی برگزار خواهیم کرد. قرار است به عنوان یک زیرساخت نوآوری ما این مفاهیم را بیاوریم و میزبان طرحهای جدید باشیم.»