راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

توزیع نابرابر ارز نیمایی و مسیر پرپیچ‌وخم واردات کالا و قطعات دیجیتال

 بنیان‌گذار لیون کامپیوتر به بررسی چالش‌های جدی در زمینه زیرساخت دیجیتال و به‌ویژه تأمین کالا و قطعات در ایران پرداخت و تأکید کرد که نابرابری در دسترسی به ارز نیمایی و مشکلات زیرساخت دیجیتال، رقابت در بازار را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار داده است

رویداد زیرساخت دیجیتال ایران، در تاریخ ۲۱ آبان‌ماه با تلاش کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار و با حضور جمعی از متخصصان این حوزه، در کتابخانه ملی برگزار خواهد شد. این گردهمایی فرصتی است برای مدیران و فعالان صنعت زیرساخت، تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان سخت‌افزار و کالاهای دیجیتال، خرده‌فروش‌ها و نمایندگان کسب‌وکارهای معتبر کشور تا به بررسی مسائل کلیدی بپردازند. موضوعاتی چون واقعیت تولید سخت‌افزار در ایران، دستاوردها و چالش‌های سال‌های اخیر، تأثیر فناوری‌های ابری بر آینده زیرساخت دیجیتال، امنیت و اصالت‌سنجی سخت‌افزارها، و نوآوری‌ها و فناوری‌های جهانی در زمینه زیرساخت اقتصاد دیجیتال از جمله محورهای این رویداد خواهند بود.

در همین زمینه در گفت‌وگویی که با سعید حسینی، بنیان‌گذار لیون کامپیوتر انجام شد به بررسی چالش‌های زیرساخت کشور به‌ویژه در تأمین کالا و قطعات پرداختیم. به گفته او نابرابری در دسترسی به ارز نیمایی و مشکلات واردات کالا، چالش‌های جدی را برای فعالان اقتصادی به وجود آورده است و کسانی که از قدرت و نفوذ بیشتری در دریافت ارز نیمایی برخوردارند، به‌راحتی می‌توانند بازار را تحت کنترل خود درآورند.


 تخصیص ناعادلانه ارز نیمایی


 او در بخشی از صحبت‌های خود به‌صراحت بیان کرد: «امروزه هر کسی که زور و قدرت بیشتری در دریافت ارز نیمایی و واردات کالا دارد، می‌تواند بر دیگران تسلط یابد. باتوجه‌به اینکه روند واردات کالا دیگر مانند گذشته آسان نیست و تخصیص ارز به‌صورت عادلانه انجام نمی‌شود، چالش‌های جدی در تأمین کالا و قطعات به وجود آمده است.»

 بنیان‌گذار لیون کامپیوتر افزود: «افرادی که در آغوش حمایت دولت قرار دارند، به‌راحتی می‌توانند رقیب‌های دیگر را حذف کنند. در این شرایط، کسانی که کالا در دست دارند و توانسته‌اند کالا وارد کنند، برندگان واقعی بازار در این زمینه هستند.»


 عملکرد ضعیف دستگاه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری


 وی به وضعیت نگران‌کننده زیرساخت‌های دیجیتال کشور نیز اشاره کرد و گفت: «عملکرد دستگاه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به طرز عجیبی ضعیف است. برای مثال، تمدید مجوز که کار بسیار ساده‌ای است، تقریباً یک سال طول می‌کشد. این مسئله ناشی از قطع مکرر سامانه‌هاست که در طول روز به طور مداوم در ادارات دولتی چندین بار اتفاق می‌افتد.»


 بازنگری اساسی نیاز فوری زیرساخت دیجیتال کشور


 حسینی با اشاره به اینکه کشور نیازمند بازنگری اساسی در زیرساخت دیجیتال خود است، تأکید کرد: «کشور نیاز دارد تا به طور اساسی زیرساخت دیجیتال خود را بازنگری کند، اما متأسفانه در این زمینه موفقیتی حاصل نشده است. قوانین اشتباه دولت در بازارهای واردات کالا موجب شده تا قدرت بازار به دست عده‌ای خاص بیفتد و رقابت سالم را مختل کند. این وضعیت نه‌تنها تأمین کالا و قطعات زیرساختی را دشوار کرده، بلکه رقابت را نیز پیچیده‌تر ساخته است.»

علاقه‌مندان برای حضور در رویداد زیرساخت دیجیتال می‌توانند از طریق این لینک ثبت‌نام کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.