پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، در نشست اخیر خود با کارآفرینان، به بررسی شرایط اقتصادی کشور و نقش بخش خصوصی در اقتصاد مولد پرداخت. او تأکید کرد که وضعیت اقتصادی کشور مطلوب نیست و با توجه به مشکلات ناشی از تحریمها، باید بر اساس این شرایط برنامههای توسعهای را تدوین و اجرا کرد.
همتی ضمن تشکر از توجه بخش خصوصی به اقتصاد کشور، بیان کرد که پس از کسب رأی اعتماد از مجلس، جلسات بیشتری با بخش خصوصی خواهد داشت. او اظهار داشت: «نبض اصلی صنایع و تولید کشور در اختیار بخش خصوصی است و کشور بدون این بخش نمیتواند پیشرفتی داشته باشد.»
او با انتقاد از بانکها که همچنان درگیر بنگاهداری هستند، گفت: «بانکها باید بنگاهداری را رها کرده و با مشارکت بخش خصوصی به بنگاهسازی بپردازند.»
همتی همچنین به مشکلات مربوط به تحریم و حکمرانی اقتصادی نادرست اشاره کرد و افزود: «بالابردن نرخ بهره در شرایط ناترازی بانکی اشتباه محض است و ما نیازمند یک جهش در نظام بانکی کشور هستیم.»
این نشست همچنین با حضور مرتضی سلطانی، یکی از کارآفرینان برجسته، ادامه یافت. سلطانی ضمن تمجید از نظم و اخلاق حرفهای همتی، تأکید کرد که دولت باید در حوزه تصمیمگیری از نظرات و تجربیات بخش خصوصی برای رفع موانع تولید و صادرات استفاده کند.
هدی فضلی، مدیرعامل یک گروه صنعتی، با اشاره به منابع غنی ایران، تأکید کرد که ایران باید جایگاه بهتری در تولید ناخالص داخلی (GDP) داشته باشد. او گفت: «ما بیش از ۷درصد منابع دنیا را در اختیار داریم و باید شرایط اقتصادی کشور بهتر از این شود. کارآفرینان با درک شرایط مردم، تلاش خواهند کرد تا رفاه عمومی افزایش یابد و وضعیت GDP ایران در شان کشور باشد.»
ابراهیم عسگریان، دیگر کارآفرین حاضر در نشست، با تأکید بر شفافیت مالی افراد حاضر در جلسه، ابراز امیدواری کرد که همتی بتواند راهگشای مشکلات کشور باشد. او افزود: «ما کارگران خوشحساب دولت هستیم و حل مشکلات صنعت میتواند وضعیت کشور را بهبود بخشد.»
غلامرضا منزویزاده، کارآفرین یک شرکت تولیدی و صنعتی، با اشاره به بنبست اقتصادی کشور، از همتی درخواست کرد تا در صورت کسب رأی اعتماد، مدیرانی دلسوز و متخصص را انتخاب کند که بتوانند به اقتصاد کشور کمک کنند.
در ادامه، محمدرضا گنجی، یک کارآفرین دیگر، با اشاره به شرایط حساس کنونی کشور، تأکید کرد که ایران در محاصره داخلی و خارجی قرار دارد و باید سریعاً از این وضعیت خارج شود. رضا رضایی، کارآفرین گروه صنعتی، نیز هشدار داد که اگر تفکر فعلی در کشور ادامه یابد، وضعیت اقتصادی بدتر خواهد شد و نیاز به تحولی اساسی در زیرساختهای اقتصادی وجود دارد.
محمدرضا احسانفر، کارآفرین دیگر حاضر در نشست، با اشاره به مشکلات جدی در تأمین مالی و ناکارآمدیهای موجود در شبکه بانکی و حوزه انرژی، از همتی خواست تا قوانین مزاحم را حذف کند و به اصلاح وضعیت فعلی کمک کند.
حمید کشاورز، کارآفرین و مدیر یک گروه صنعتی، بر ضرورت افزایش اعتماد حاکمیت به بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: «بخش خصوصی بزرگ باید نقش اصلی خود را در خلق ثروت کشور به دست آورد. فرصتها را برای کارآفرینان ایجاد کنید تا مشکلات اشتغال و تامین ارز کشور حل شود.»
نوید ایزدپناه، مدیرعامل یک شرکت خصوصی، به مشکلات موجود در نظام بانکی کشور پرداخت و اظهار داشت: «با پدیده سرکوب نرخ بهره مواجه هستیم و بانکها به جای توجه به حوزه تولید، به خودشان تسهیلات میدهند. وضعیت تعارض منافع در بانکها نیز به شدت نگرانکننده است و نیاز به اصلاح دارد.»
محمدرضا دیانی، رئیس هیئت مدیره مجمع کارآفرینان ایران، نیز ضمن اشاره به لزوم کوچکسازی دولت برای کاهش هزینهها، از دولت خواست تا تصمیمات سختگیرانهای برای اصلاح وضعیت بانکها اتخاذ کند و افزود: «بانکهای خصوصی باید کنترل شوند و ما آمادهایم تا در این مسیر کمک کنیم.
حمیدرضا غزنوی، دبیر کل مجمع، ضمن ابراز خوشحالی از حضور بزرگان صنعت کشور، اظهار داشت: «بخش خصوصی امروز بسیار قدرتمند است و میتواند پروژههای بزرگ اقتصادی را به عهده بگیرد. کارآفرینان بخش خصوصی قادرند کنسرسیومهای بزرگ اقتصادی را تشکیل دهند و در اقتصاد مولد کشور مؤثر واقع شوند.»
غزنوی تاکید کرد: «افراد حاضر در این جلسه به تنهایی درصد عمدهای از بازار کشور را در اختیار دارند و نقشی مهم در تامین کالاها ایفا میکنند. این کارآفرینان در شرایط تحریم نیز تعهد و وفاداری خود را به کشور، مسئولان و مردم نشان دادهاند.»
او خاطر نشان کرد: «دولت باید به این کارآفرینان اعتماد کرده و مسیر را برایشان هموار سازد. این کارآفرینان با داشتن چندین کارخانه و هزاران نیروی کار، سهم زیادی در ثروتآفرینی کشور دارند. اگر در برنامههای اقتصادی نادیده گرفته شوند و امکان توسعه برایشان فراهم نباشد، نمیتوان انتظار تغییرات مثبت از وضعیت موجود داشت.»