پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
محمد مهدی بهکیش: زمان ورود به اقتصاد دیجیتال است
چهارم شهریور میزگردی با عنوان اقتصاد دیجیتال و تولید ناخالص داخلی در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. در این میزگرد چند کارشناس اقتصادی مباحثی درباره اقتصاد دیجیتال و تولید ناخالص داخلی مطرح کردند.
محمد مهدی بهکیش، دبیر کل و نایب رئیس کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی ICC در جریان این نشست خاطر نشان کرد: «شاید ۱۵ سال پیش امکانات بسیار محدود بود و بستر و زیر ساخت لازم برای انجام مبادلات اینترنتی و پیگیری و گسترش آن وجود نداشت. اما امروزه میتوان در این عرصه ورود کرده و در جهت گسترش اقتصاد دیجیتال گام برداشت.»
اسفندیار جهانگرد، رئیس پژوهشکده علوم اقتصادی دانشگاه علامه طباطبایی در این نشست به بررسی مفاهیم اقتصاد دیجیتال پرداخت و اشاره کرد: «ما در زمینه نفوذ تکنولوژی نسبت به کشورهای توسعه یافته بسیار عقب هستیم و شکاف دیجیتال زیادی بین ما و کشورهای توسعه یافته وجود دارد. ما همچنان برای توسعه به افزایش پهنای باند و تامین زیرساخت نیازمندیم.»
وی در پاسخ به اینکه کالاهای دیجیتال در اقتصاد چگونه کار میکنند؟ افزود: «امروزه کالاهای دیجیتال بخشی از دانش هستند و هم در تولید و هم در تقاضا موثرند. تولید و تقاضا به نوعی تحت اندازه شبکه هستند و اثرات شبکه هم بیشتر روی بازار و تقاضای این کالاها است.»
اسفندیار جهانگرد در این نشست پنج عامل اصلی برای رشد اقتصادی آینده دنیا متذکر شد:
- فشارهای سیاسی برای افزایش استاندارد زندگی
- بهبود سیاستهای اقتصاد کلان که به تکنولوژی مانیتورینگ برمیگردد
- افزایش تجارت و بازرگانی
- افزایش پویایی بخش خصوصی
- گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و اقتصاد دیجیتالی
در ادامه این نشست دکتر سعید مشیری، استاد دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاههای کانادا به بررسی آثار اقتصادی فناوری اطلاعات و ارتباطات اشاره کرد.
وی کاهش قیمت اجناس دیجیتال را از ویژگیهای پیشرفت تکنولوژی دانست و گفت: «این درست است که سرمایهگذاری اولیه در بخش تکنولوژی بالا است اما، بعد از راهاندازی و شروع به کار در بسیاری از هزینهها صرفهجویی صورت گرفته و حتی موجب درآمدزایی خواهد شد.»
در پایان این نشست نیز، استقرار حاکمیت فنآوری اطلاعات یکی از شروط موفقیت بنگاههای بزرگ در بازار رقابتی امروز عنوان شد.
منبع: اقتصاد نیوز