پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدتی قبل مدیرعامل شرکت خدمات ماشینی تأمین اجتماعی از رایزنی با سازمان امور مالیاتی در راستای ایجاد درگاه مشترک جهت پرداخت حق بیمه و هزینه مالیات خبر داد. این امر به ایجاد شائبه فرار کارفرمایان از پرداخت حق بیمه با ایجاد این درگاه منجر شد و حالا محمد محمدی، معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی در گفتوگویی تصریح کرد که در برنامه هفتم برای افرادی که لیست حق بیمه نمیدهند، هیچ برنامهای پیشبینی نشده و به همین دلیل احتمال فرار بیمهای وجود دارد.
به گزارش ایسنا، محمدی توضیح داد که در لایحه ابتدایی برنامه هفتم ذکر شده بود حق بیمه از طریق مالیات دریافت شود که این موضوع مشکلات خاص خود را دارد. این موضوع را در نظر داشته باشیم که مالیات و بیمه در کشور ما، دو موضوع جداگانه است؛ از سال ۱۳۱۲ تا امروز «حق بیمه» جداگانه لحاظ و دریافت میشده و اکنون هم ۳۰ درصد است (کل مبلغ حق بیمه ۳۰ درصد از حقوق است و ۲۳ درصد از آن سهم کارفرما بوده و هفت درصد باقیمانده نیز سهم کارگر است و هرساله مبلغ آن مشخص میشود).
۱۶ میلیون نفر تحت پوشش تأمین اجتماعی
طبق گفتههای محمدی، با توجه به اینکه در حال حاضر حدود ۱۶ میلیون نفر بیمهپرداز تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار دارد و سازمان ماهانه ۴۰ هزار میلیارد تومان تعهدات پرداخت میکند و از سوی دیگر بر اساس پیشبینیهای هرم جمعیتی و افزایش بازنشستگیها، تأمین منابع مهم است، به همین دلیل اگر اشتباهی در بحث اصلاح مقررات و روش دریافت حق بیمه انجام دهیم، شاید در پرداخت تعهدات با مشکل مواجه شویم.
واریز و ارسال درگاه مشترک جدا باشد
معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: «به دنبال این بودیم که درگاه بیمه و مالیات یکی باشد، اما نباید حق بیمه از طریق مالیات دریافت شود یا بالعکس؛ کارفرمایی که لیست مالیاتی را میبرد در کنار آن لیست بیمه را از یک درگاه به تأمین اجتماعی ارسال کند؛ یعنی یک درگاه مشترکی وجود دارد که کارفرما علاوه بر اینکه مالیاتش را از آنجا پرداخت میکند، میتواند حق بیمه را نیز به حساب تأمین اجتماعی واریز کند.»
محمدی تصریح کرد: «این احتمال وجود دارد که کارفرما برای مالیات یک مبلغ و برای حق بیمه تأمین اجتماعی نیز یک مبلغی پرداخت کند اما برای ایجاد وحدت رویه قرار شد از طریق درگاه مشترک این اتفاق رخ دهد، منتها واریزی و ارسال لیست از طریق درگاه مشترک باید جداگانه باشد؛ بدین صورت که کارفرما مالیات خود را جداگانه پرداخت و تأمین اجتماعی نیز حق بیمه خود را جداگانه دریافت کند تا مشکل خاصی در زمینه پرداخت تعهدات ایجاد نشود.»
مراجعههای حضوری کمتر از نیم درصد است
آنطور که معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی میگوید در حال حاضر کارفرما با استفاده از خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی با مراجعه به سایت es.tamin.ir و انتخاب گزینه ارسال لیست و پرداخت حق بیمه، لیست را ارسال و حق بیمه را پرداخت میکند؛ بدون اینکه به تأمین اجتماعی مراجعه کرده باشد اما دوستان تصور میکردند هنوز ارباب رجوع به تأمین اجتماعی مراجعه میکند. در حال حاضر مراجعه حضوری نداریم و ماهانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار فقره لیست حق بیمه را از کارفرمایان دریافت میکنیم.
محمدی خبر داد که شاید کمتر از نیم درصد مراجعات حضوری باشد که این نیم درصد نیز ممکن است در روزهای پایانی ماه به دلیل کندی سیستم یا مشکل اینترنت و در راستای ایجاد تسهیلات بیشتر به صورت حضوری انجام شود.