راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرد / روند نرخ تورم سال آتی کاهشی است

محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی در نشست خبری امروز خود، مدعی شد نرخ تورم از خردادماه روند نزولی به خود گرفته و در ماه جاری نیز پیش‌بینی‌ها حاکی از کاهش نرخ تورم است. به گفته او، با پیگیری سیاست‌های فعلی در سال آینده نیز نرخ تورم روندی کاهشی خواهد گرفت.

به گزارش ایبنا، فرزین در این نشست گفته کنترل نوسانات نرخ ارز توسط بانک مرکزی موجب ثبات و آرامش در بازار‌های مختلف شده و با استمرار سیاست‌های پولی و ارزی کنونی امیدواریم نرخ تورم و ارز به کانال‌های پایین‌تری سوق داده شود. او توضیح داد که با محقق شدن نرخ تورم نقطه به نقطه در کانال ۳۰ درصد، نرخ تورم سالانه نیز کاهش پیدا می‌کند. 

فرزین در ادامه به هدف‌گذاری بانک مرکزی برای میزان رشد نقدینگی پرداخت و گفت: «برای نقدینگی نیز برنامه‌ریزی نرخ رشد ۲۵درصد برای امسال شده است. البته باید یادآور شد کاهش یکباره نقدینگی کاری سخت است، زیرا اقتصاد ایران بانک‌محور است و بخش اعظم تأمین مالی توسط بانک‌ها انجام می‌گیرد.»

او ادامه داد: «در چند ماهه اخیر رشد نقدینگی به نحو مؤثری کنترل شده است. اگر نرخ رشد نقدینگی را با توجه به شرایط اقتصادی کنترل کنیم ثبات استمرار خواهد داشت.»

رئیس‌کل بانک مرکزی در خصوص برنامه اصلاحی نظام بانکی در حوزه بانک‌های ناتراز گفت: «بانک‌های ناتراز به دو دسته بانک‌های ناتراز ناسالم و ناتراز قابل احیا تقسیم می‌شوند که برای بانک‌های ناتراز قابل احیا یک برنامه اصلاحی تدوین شده و برای بانک‌های ناتراز ناسالم ضمن تدوین برنامه اصلاح، زمان‌بندی اصلاح نیز دیده شده است و در نتیجه اجرای آن این بانک‌ها را به سمت شفافیت و حل مشکلات ساختاری و ناترازی سوق می‌دهیم.»

فرزین مشکلات ناترازی بانک‌ها در کشور را ناشی از عوامل مختلف دانست و گفت: «دلیل ناترازی هر بانک با بانک دیگر متفاوت است. برخی ناترازی‌ها به نقدینگی مربوط است و برخی دیگر ناشی از ناترازی ترازنامه آنهاست. به همین دلیل نمی‌توان با یک مدل واحد بحث ناترازی همه بانک‌ها را حل کرد.» او ادامه داد: «برنامه اصلاحی برای هر بانک باید مطابق با شرایط موجود آن بانک تدوین و اجرا شود اما به طور کلی مسئله اساسی باید این باشد که از ادامه روند ناترازی جلوگیری شود و صرفاً نباید به گذشته پرداخت بلکه باید آینده‌نگری نیز کرد.»


اصلاح نظام بانکی مبتنی بر شرایط اقتصادی کشور باشد


 او با بیان اینکه آنچه منجر به اضافه‌برداشت می‌شود ناشی از ناترازی نقدینگی بانک‌هاست. توضیح داد: «بانک‌ها برای انجام تعهدات خود مجبور به استفاده از منابع بانک مرکزی می‌شوند که نتیجه آن اضافه‌برداشت است، اما ناترازی ترازنامه در واقع این است که دارایی‌های بانک نسبت به تعهدات و بدهی آن کمتر باشد که البته بانک‌های کشور عموماً کمتر مبتلا به این نوع ناترازی هستند.»

فرزین در بخش دیگر از صحبت‌های خود به انواع بانک‌ها و کارکرد‌های متفاوت آنها در سطح دنیا پرداخت و گفت: «در مناطقی از جهان بانک‌هایی هستند که فعالیت هلدینگی انجام می‌دهند یا برعکس هلدینگ‌هایی وجود دارد که فعالیت بانکی می‌کنند. اساساً بانک‌های شرقی با بانک‌های غربی متفاوت هستند و این تفاوت را نمی‌توان نقص تلقی کرد، اما باید اصل اساسی برنامه‌ریزی برای اصلاح نظام بانکی مبتنی بر الزامات قانونی و شرایط اقتصادی کشور باشد.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.