پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رشد پنج برابری نفوذ کارتخوانهای سیار
بنا به پیشبینی موسسه تحقیقاتی ABI، طی پنج سال آینده دستگاههای مربوط به کارتخوان سیار ۴۶ درصد کل کارتخوانهای مورد استفاده را تشکیل خواهند داد. این موسسه در گزارش خود آورده است، این رشد پنج برابری نفوذ کارتخوانهای سیار، صرفا حاصل پذیرش پایانههای یادشده از سوی فروشندگان بزرگ است زیرا ارائهکنندگان خدمات پرداخت الکترونیکی بر فروش و نصب این پایانهها در فروشگاههای متوسط و بزرگ تمرکز کردهاند.
فیل سیلی، تحلیلگر ارشد شرکت ABI میگوید: «درباره کاهش کارتخوانهای قدیمی و افزایش پذیرندگان کارتخوان سیار زیاد صحبت شده است اما ما معتقدیم هم دستگاههای قدیمی و هم کارتخوانهای سیار میتوانند همپای هم رشد کنند، نوعی همزیستی داشته باشند و به افزایش پذیرش دستگاههای پرداخت الکترونیکی کمک کنند.»
در تحقیق جداگانهای که از سوی شرکت ویزا صورت گرفته و در آن از ۲ هزار کسبوکار کوچک در انگلستان، آلمان، فرانسه، ایتالیا و لهستان سوال شده است، مشخص شد بیش از یک چهارم شرکتهای کوچک و متوسط در اروپا حاضر هستند طی شش ماه آینده استفاده از این فناوری جدید را آغاز کنند. با این حال به رغم این امکان بالقوه، پرسشها درباره قابل اعتماد بودن سیستمهای کارتخوان سیار باقی مانده است و هنوز همه به این باور نرسیدهاند که این ابزار سودده و پایا است.
شرکت اسکوئر (Square) آمریکا که در حوزه فناوری کارتخوان سیار پیشرو است در حال حاضر تلاش میکند از رشد زیاندهی خود جلوگیری کند و از کاهش نقدینگی خود بکاهد. ماهیت کسبوکار در حوزه ارائه خدمات کارتخوان سیار به گونهای است که حاشیه سود اندک است و اگر میزان استفاده از این خدمات زیاد نباشد، نه تنها سود قابل ملاحظهای ایجاد نمیشود، بلکه شرکت دچار زیاندهی میشود. با این حال شرکتهای مختلف تلاش میکنند وارد این حوزه خدمات شوند.
برای مثال، شرکت اپل در حال تغییر اساسی سیستم کارتخوان سیار داخل فروشگاه های خود است. این شرکت با ترکیب آیفون و با کمک وریفون سیستمی ایجاد کرده که سیستم جدید میتواند پرداختهای کارتی Chip و PIN را بپذیرد. شرکت اپل در سال ۲۰۰۹ فناوری ایزیپی پرداخت کارتخوان سیار خود را در فروشگاههای آمریکا راهاندازی کرد. این سیستم شامل یک آیپاد تاچ و یک ابزار دیگر است که از یک کارتخوان و یک بارکد اسکنر تشکیل شده است. با این ابزار همچنین میتوان پرداختهای غیرتماسی انجام داد. از گذشته انتظار میرفت شرکت اپل گوشی آیفون را به فناوری پرداخت غیرتماسی تجهیز کند اما تاکنون این برنامه نادیده گرفته شده است.
منبع: شاپرک