راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

وزیر ارتباطات: تعرفه هر دقیقه تماس بین پیام‌رسان بومی و شبکه مخابراتی ۲۵ تومان است / دستورالعملی برای شناسایی اکانت به‌عنوان دارایی نامشهود نداریم

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این روزها و بعد از شروع محدودیت‌های اینترنتی و فیلترینگ اکثر پلتفرم‌های خارجی، از تمام توان و بودجه این وزارتخانه برای حمایت از پلتفرم‌های داخلی از جمله پیام‌رسان‌های بومی استفاده می‌کند. در جدیدترین حمایت عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات گفته که تعرفه هر دقیقه تماس بین پیام‌رسان بومی و شبکه مخابراتی ۲۵ تومان است.

در حال‌ حاضر و طبق مصوبه رگولاتوری، هزینه هر دقیقه مکالمه موبایل از 59.9 تومان برای سیم‌کارت‌های دائمی تا 89.9 تومان برای سیم‌کارت‌های اعتباری است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توضیح این حرکت حمایتی وزارتخانه برای پیام‌رسان‌های داخلی به خبرگزاری فارس گفت: «هزینه هر دقیقه تماس Call Out مبلغ 25 تومان است که از این رقم، 10 تومان سهم اپراتور مخابراتی، 10 تومان سهم پیام‌رسان و 5 تومان هزینه‌های فنی است.»

عیسی زارع پور در پیگیری راه‌اندازی سرویس برقراری تماس بین پیام‌رسان‌های اجتماعی ایرانی و شبکه مخابراتی ایران، توضیح داد: «طبق آیین‌نامه موجود در این زمینه، هر پیام‌رسانی که بیش از سه میلیون کاربر داشته باشد، می‌تواند برای برقراری سرویس Call Out درخواست دهد.»

زارع‌پور با تأکید بر اینکه هیچ منع قانونی‌ای در این باره وجود ندارد، گفت: «به دنبال راه‌اندازی این امکان هستیم و اپراتورهای مخابراتی مکلف به ارائه این سرویس هستند.»

سرویس Call Out به‌معنای برقراری تماس بین پیام‌رسان‌های اجتماعی ایرانی و شبکه مخابراتی ایران است.

در شرایطی که اکثر پیام‌رسان‌های پرکاربر در ایران فیلتر شده‌اند و مردم به کمک فیلترشکن همچنان از آنها استفاده می‌کنند، دولت به روش‌های مختلف در تلاش برای رشد استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی است. پیام‌رسان‌هایی که در سال‌های گذشته با وجود ارائه وام‌های چندمیلیاردتومانی و ارائه زیرساخت‌های مختلف نتوانسته‌اند مورد اقبال کاربران ایرانی قرار گیرند.

به تازگی هم آیین‌نامه حمایت از سکوهای داخلی و کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال رونمایی شده که به باور کارشناسان بیشتر از اینکه یک آیین‌نامه برای حمایت از کسب‌وکارها باشد، طرحی برای توسعه و ارائه تسهیلات به پلتفرم‌های داخلی است.


برای دارایی نامشهود افراد در فضای مجازی دستورالعمل نداریم


کارایی این آیین‌نامه دولت هر روز بیشتر از گذشته مبهم‌تر می‌شود. برای نمونه امروز وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیئت دولت گفته که درست است دولت دارایی نامشهود افراد در فضای مجازی از جمله حساب کاربری را به رسمیت شناخته، اما هنوز در این زمینه دستورالعلی تدوین نشده است.

در حالی وزیر ارتباطات می‌گوید دستورالعملی برای چگونگی استفاده از دارایی نامشهود افراد و استفاده آن در پلتفرم‌های مختلف تدوین نشده که طبق آیین‌نامه جدید دولت برای حمایت از کسب‌وکارها، آنها می‌توانند از حساب کاربری خود به‌عنوان وثیقه وام استفاده کنند.

زارع‌پور در حاشیه جلسه هیئت‌دولت در این مورد گفت: «اینکه کاربری در یک شبکه که الان محدودشده پروفایل دارد، این پروفایل دارایی فرد است. نگرانی این روزها این است که با محدودیت روی پلتفرم‌های خارجی دارایی مردم در این پلتفرم چه خواهد شد. دولت در این زمینه این دارایی را به رسمیت شناخته، ولی هنوز آیین‌نامه‌ای برای آن تدوین نکرده است.»

او تأکید کرد: «باید دستورالعملی تدوین شود که چگونه دارایی نامشهود افراد که اکانت آنهاست در جاهای دیگر هم استفاده شود.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.